" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΒΕΣΤΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ...

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ... ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Θ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ...

ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ???

Ο κύκλος των απαντήσεων στο παραπάνω ερώτημα θα ολοκληρωθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Έχει όμως αξία να δούμε ορισμένα από τα δεδομένα που το συνιστούν, για να κατανοήσουμε την ουσία και το περιεχόμενο του μεγαλύτερου πολιτικού φιάσκου που…
-Και κατευθυνόμενα στήθηκε…
-Και με συστατικό τον πολιτικό καιροσκοπισμό οικοδομήθηκε…
-Και κορυφαία πολιτική εξαπάτηση συνιστά, τις συνέπειες της οποίας θα γευτεί σύντομα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο η εξαπατημένη Ελληνική κοινωνία.

Το βάφτισαν «αντιμνημονιακό μέτωπο». Στην ουσία δε συνιστά «μέτωπο» επίθεσης, αλλά «ανάχωμα» ανάσχεσης που στόχο δεν έχει την ανατροπή πολιτικών αλλά τον εξευμενισμό της οδυνηρής συμπτωματολογίας τους.
Και μέσα από αυτό, επιδιώκει να λειτουργήσει ως ανάχωμα που καλείται να εμποδίσει την πολιτική ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, και να εγκλωβίσει την πολιτική της συμπεριφορά σε όρια σαφώς προσδιορισμένα από το πολιτικό σύστημα και τις κυρίαρχες επιλογές του.

Στην πορεία για τις επικείμενες εκλογές, το πολιτικό σύστημα ξεβρακώθηκε...


Το πρωτοφανές μεταγραφικό αμόκ που είχε την τιμητική του σ αυτή την αξιοθρήνητη διαδρομή, ήταν αποκαλυπτικό για ανομολόγητες και εντελώς συγκεκριμένες αλήθειες, που κανείς δε δικαιούται να παραβλέψει χωρίς κόστος και με τίμημα την προσωπική και την πολιτική του αξιοπρέπεια.

Τα φαινόμενα της πολιτικής «διήθησης» έκαναν την εμφάνισή τους αρκετά έγκαιρα, καταδεικνύοντας στην πράξη το μέγεθος της αθλιότητας της τραβεστί πολιτικής και των τραβεστί κομπάρσων της που πρόθυμα και όψιμα έσπευσαν να την πλαισιώσουν. Έτσι…
- Τραβεστί «αγωνιστές» έσπευσαν να ενσωματωθούν με την τραβεστί πολιτική «λεβεντιά» του ΛΑ.Ο.Σ, υποσχόμενοι «πολιτική κοσμογονία» πριν καν προλάβουν ν ανοίξουν οι κάλπες… (Στα χρώματα του αντιμνημονιακού πολέμου έβαψαν την πολιτικά ερμαφρόδιτη μούρη τους).
-Τραβεστί πολιτικοί σχηματισμοί, με την καθοδήγηση τραβεστί πολιτικής ωριμότητας ηγετών, αφού πρώτα εξαργύρωσαν τα αποθέματα πατριωτικής φιλολογίας αναζητώντας νταβατζή ανά τας Ευρώπας και τας Ασίας, και αφού επεχείρησαν να οικοδομήσουν «πολιτικό μέτωπο» καλώντας σε σύσκεψη … τον εμπορικό σύλλογο της Νέας Ιωνίας και … το σύλλογο αμειβομένων αδελφών νοσοκόμων Αττικής και περιχώρων (πολιτική με τηλεφωνικό κατάλογο δηλαδή), απεφάνθησαν πόσο δύσκολο είναι να οικοδομείς παπαρδέλες και προέτρεψαν την κοινωνία να ψηφίσει ότι κόμμα θέλει, αλλά να διαλέξει «αντιμημονιακούς υποψήφιους… (Εδώ πια ο αντιμνημονισμός δεν αγγίζει απλά, αλλά ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας. Τέτοια προτροπή δικαιούται να την κάνει ένας πολίτης. Όταν όμως τη διατυπώνει πολιτικός φορέας, αυτό συνιστά υπέρτατο πολιτικό ξεφτιλισμό).
 
- Τραβεστί πολιτικά «λιοντάρια», αφού πρώτα επιδόθηκαν σε θλιβερές παραστάσεις πολιτικού πολιτικαντισμού, ξανάβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια, και με τη δήλωση μετανοίας στο «περήφανο» χέρι τους, ξαναμαντρώθηκαν στο κλουβί με τις τρελές για να συνεχίσουν να εξαπατούν τους αφελείς αυτής της κοινωνίας… (Η «αντιμνημονιακή» πολιτική κωλοτούμπα, έχει αναγορευθεί πλέον σε εθνικό σπορ για ορισμένους).
- Τραβεστί πολιτικές προσωπικότητες, απ το ένα κόμμα φεύγουν στο άλλο μπαίνουν (όπου υπάρχει θεσούλα βρε παιδιά μπας και ξανατσακώσουμε την καλή) έτσι… χωρίς αρχές… χωρίς ιδεολογία… χωρίς πολιτικό φιλότιμο… αλλά με ανεξέλεγκτο και αχαλιναγώγητο πολιτικό τσαρλατανισμό… («Αντιμνημονιακά» άλματα βάφτισαν αυτό το ελεεινό και τρισάθλιο σύρε κι έλα).
- Τραβεστί «βαθιές πολιτικές», προσωρινά επικαλύφθηκαν, από επίσης τραβεστί ηγέτες του «αντιμνημονιακού» αγώνα, που εξαπατούν την κοινωνία θρασύτατα προσβλέποντας να χρησιμοποιήσουν τον αντιμνημονισμό ως όχημα για να διορθώσουν λέει το εξάμβλωμα της ευρωπαϊκής ληστοσυμμορίας, και μάλιστα σε μια εποχή που και οι ίδιοι του οι εμπνευστές ελάχιστα απέχουν από τη λήψη της απόφασης να το τινάξουν στον αέρα… (Αμετανόητοι σοβατζήδες εξαμβλωμάτων, ηγέτες του αντιμνημονισμού κι αυτοί… Αλλά όταν εγώ τσίριζα… εσύ επέμενες να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ νεόκοπε αφελή).

Μ αυτά και με τούτα γεννήθηκαν ΚουβέληδεςΚαμμένηδες… και λοιποί Αρμένηδες της πολιτικής μπασκλασαρίας, που επιδόθηκαν στο κυνήγι των αφελών οι οποίοι θ αποτελέσουν τους αυριανούς Καψοκώληδες της πολλαπλά εξαπατημένης Ελληνικής κοινωνίας.

Πριν λοιπόν εξαπατηθείς για μια ακόμη φορά…
Και πριν εμπιστευθείς την ψυχούλα σου σε κάποιον από δαύτους τους ξεγάνωτους και ανερυθρίαστους τενεκέδες της πολιτικής…
Φρόντισε να θυμάσαι το μέγεθος της πολιτικής ξετσιπωσιάς της αντιμνημονιακής κωλοτούμπας του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας…
Είναι ενδεικτική για την πολιτική ξετσιπωσιά
των κάθε λογής πολιτικών καιροσκόπων...

Και τότε θα καταλάβεις που σκοπεύουν να σε οδηγήσουν τα πολιτικά φρόκαλα που σήμερα παίζουν αδίστακτο παιχνίδι με την ελπίδα σου και την ψυχή σου…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα "ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΒΕΣΤΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ..."

Νέα "επίθεση" πάλι στο Μαρούσι.Αυτή τη φορά στο Χρυσοχΐδη από αναρχικούς.



Λίγη ώρα πριν από την άφιξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου είχε προγραμματισμένη ομιλία για τις 19:30, ομάδα από περίπου 40 άτομα δημιούργησαν ένταση έξω από το σημείο.
 
Δεκάδες άτομα άρχισαν να...

 πετάνε φυλλάδα και να επιχειρούν να ξεδιπλώσουν ένα πανό έξω από το Δημαρχείο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είχε ακόμα μεταβεί στο σημείο.

Με το περιστατικό της επίθεσης στον Πέτρο Ευθυμίου να έχει προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην πλατεία Αμαρουσίου, υπήρξε επέμβαση των αρχών που είχαν ως αποτέλεσμα επτά προσαγωγές.
 
Περιμένουμε να δούμε τώρα τα κόμματα να καταδικάζουν και αυτή την επίθεση με λάβρες ανακοινώσεις, όπως και αυτή που έγινε στον Ευθυμίου από Χρυσαυγίτες.







http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Νέα "επίθεση" πάλι στο Μαρούσι.Αυτή τη φορά στο Χρυσοχΐδη από αναρχικούς."

ΛΑΜΟΓΙΑ : Από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, κι από εκεί... ξεσπίτωτος


Μια αποκάλυψη κάνουν τα "ΝΕΑ" που δείχνει πως κάποιοι υποψήφιοι δεν δίνουν και τόση σημασια στα χρώματα, αρκεί να υπάρχει... καρέκλα. 
 
Και μάλιστα να πέφτει κάθε 1η του μήνα κανονικά η... μικρή βουλευτική αποζημιώση....

Όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ που ανακοινώθηκαν είναι και αυτό του γιατρού Γιάννη Καμπανή. 
 
Ο εν λόγω υποψήφιος όμως είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ!

Η ιστορία έχει και συνέχεια αφού η ΝΔ πολύ λογικά ζήτησε από τον Καμπανή να αποχωρήσει από την παράταξη που είχε εκλεγεί και να πορσχωρήσει σε εκείνη που είχε στηριχθεί από την ΝΔ . 
 
Όμως ο ...υποψηφιος βουλευτής της ...ΝΔ, αρνήθηκε και φυσικά βγήκε άμεσα από τα ψηφοδέλτια. 
 
Έτσι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος και την θέση του πήρε ο πρώην βουλευτής Χρύσης, ο οποίος είχε κοπει σε πρώτη φάση.
Διαβάστε Περισσότερα "ΛΑΜΟΓΙΑ : Από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, κι από εκεί... ξεσπίτωτος"

"Έλληνες είστε αχάριστοι και ψεύτες"


http://www.enikos.gr/images/resized/590_962f2abd23224eb943f563ad1231011d.PNG

"Αχαλίνωτες φαντασιώσεις και λασπολογία είναι το ευχαριστώ των Ελλήνων προς τους Γερμανούς για τη βοήθεια που τους προσφέρουμε" γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σε μια προσπάθεια να διαψεύσει ότι η κρίση όπως και τα "πακέτα βοήθειας" είναι ιδιαίτερα επικερδή για την οικονομία της Γερμανίας....

"Ο μύθος των 400 εκατομμυρίων ευρώ" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο οποίο αναφέρεται ότι:

"Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η Γερμανία κερδίζει χρήματα -μέσω τον πακέτων στήριξης- εις βάρος των Ελλήνων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιείται -αυτό το ψέμα- από πολιτικούς προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους κατά την προεκλογική τους εκστρατεία".


"Όποιος συμμετέχει αυτή την περίοδο -ως Γερμανός- σε συζητήσεις σχετικές με την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα, σίγουρα θα περάσει δύσκολα" γράφει η Frankfurter Allgemeine και συνεχίζει:


"Σε τέτοιου είδους συζητήσεις με Έλληνες ανακύπτει το ερώτημα (με τη μορφή συγκαλυμμένης κατηγορίας): Με ποια δικαιοδοσία η Γερμανία υποστηρίζει ότι σώζει την Ελλάδα και μάλιστα την ώρα που εξοικονομεί τεράστια ποσά από αυτή τη διαδικασία;


Τέτοιες κουβέντες μπορεί να ακούσει κάποιος από οποιονδήποτε Έλληνα, από τον Δήμαρχο της πόλης, μέχρι τον συνεπιβάτη του στο τρένο, τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ή τον μηχανικό." σημειώνει η εφημερίδα.


"Εάν μάλιστα -έκπληκτος- κάποιος ρωτήσει πώς τους έχει δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση, η επόμενη ατάκα που θα ακούσει είναι:


Η Γερμανία δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με τοκογλυφικό επιτόκιο. Έτσι, στη σφαίρα της -ανεξέλεγκτης- φαντασίας των Ελλήνων η Γερμανία κερδίζει μέχρι και δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την ελληνική κρίση" αναφέρει η εφημερίδα.


"Τα παραπάνω δεν είναι η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κυρίαρχη άποψη των Ελλήνων" σημειώνει η Frankfurter Allgemeine και κάνει μια ανφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε ότι "η Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ".
Διαβάστε Περισσότερα ""Έλληνες είστε αχάριστοι και ψεύτες""

Κάνουν έξωση σε... νεκροταφεία


Διαβάστε για ποιο λόγο κρίνεται άμεση η ανάγκη μεταφοράς των κοιμητηρίων στους δήμους Πεντέλης και Υμηττού. 
 
Απίστευτο και όμως ....
 
αληθινό και μάλλον μόνο ελληνικό. 
 
Η περιφέρεια στέλνει τελεσίγραφο σε δήμους της Πεντέλης και του Υμηττού προκειμένου να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό τα κοιμητήρια στους πρόποδες των δύο βουνών γιατί οι περιοχές αυτές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. 
 
Έτσι λοιπόν οι δήμαρχοι των εν λόγω περιοχών έρχονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της έξωσης των κοιμητηρίων. 
 
Σύμφωνα με το "Έθνος", οι εκτάσεις στις οποίες λειτουργούν τα συγκεκριμένα κοιμητήρια χαρακτηρίστηκαν δασικές βάσει του ρυθμιστικού σχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος . 
 
Έτσι οι ΟΤΑ καλούνται να εκκενώσουν τα νεκροταφεία και να αποδώσουν τους χώρους στην πολιτεία προκειμένου να αναδασωθούν. 
 
Οι αντιδράσεις των δημάρχων είναι έντονες και μιλούν ξεκάθαρα για λάθη του παρελθόντος που βαραίνουν τους ίδιους. 
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Πεντέλης ο οποίος καλείται, με βάση το Ν.3843/2010, να βρει άμεσα άλλη έκταση και να μεταφέρει εκεί το νεκροταφείο. 
 
''Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει'' αναφέρει σε δήλωση του στην εφημερίδα "Έθνος", ο Δ. Στεργίου , δήμαρχος Πεντέλης.
 
''Το κοιμητήριο είναι αδύνατο να μετακινηθεί, ας έρθει το κράτος μόνο του να ξηλώσει τα μνήματα'' προσθέτει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι την ίδια στιγμή έχουν νομιμοποιηθεί δεκάδες οικόπεδα συνεταιρισμών που βρίσκονται σε ρέματα. 
 
Κάτι ανάλογο εντοπίζεται και στο Δήμο Γλυφάδας, στον οποίο έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, για το παράνομο νεκροταφείο στο οποίο μάλιστα έχει τοποθετηθεί και μία προκατασκευασμένη εκκλησία.
Διαβάστε Περισσότερα "Κάνουν έξωση σε... νεκροταφεία"

Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατική


Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατικήΣε ετοιμότητα βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ΕΥΠ και η κρατική ασφάλεια, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού υπάρχουν.....
 
φόβοι, ότι ίσως μέλη οργάνωσης, προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται σε 16 ημέρες. 
 
Οι δύο «κοριοί» των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν πάρει «φωτιά», ενώ έχει δοθεί εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, όσοι αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα φρούρησης προσώπων αλλά και κτιρίων, τα οποία αποτελούν πιθανούς στόχους επίθεσης. 
 
Στο στόχαστρο ο «βομβιστής» του μετρό Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη», η οποία με ηλεκτρονική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχημένης επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό στο ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οι οποίοι εξέτασαν καρέ - καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ, πιστεύουν, ότι ο βομβιστής ήταν ένας νεαρός, μασκαρεμένος, (το «χτύπημα», όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν επιλέχθηκε τυχαία από την οργάνωση να γίνει στις 25 Φεβρουαρίου, το τελευταίο, δηλαδή, Σαββατοκύριακο της αποκριάς), ο οποίος άφησε την τσάντα με τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο τελευταίο βαγόνι, ενώ πιθανότατα είχε μαζί του και συνεργό. 
 
Συσκέψεις για τη «βόμβα» στο μετρό Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συχνά συσκέψεις με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής με κυρίαρχο θέμα την εμπρηστική «βόμβα» στο ΜΕΤΡΟ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση αυτή το επόμενο διάστημα... 
 
Οι εξελίξεις μάλιστα ίσως έχουν σχέση με στοιχεία που έχουν προκύψει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και κρατούνται μυστικά, αφού κάποιο απ' αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο...
Διαβάστε Περισσότερα "Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατική"

Larion Zoe: Καυτή και προκλητική!


Είναι παγκοσμίως άγνωστη αλλά σίγουρα με τέτοιο κορμί και τέτοια προσόντα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Η καυτή Larion Zoe ανάβει φωτιές στο διαδίκτυο και χτίζει με την φωτογράφηση στο ουγγρικό CKM την καριέρα της.

Η Larion διαθέτει κορμί θανατηφόρο και είναι όπως λέει έτοιμη να φυλακίσει όποιον της αντισταθεί. 
















 http://www.protothema.gr/


 
Διαβάστε Περισσότερα "Larion Zoe: Καυτή και προκλητική!"

Ξυπνούν μνήμες Κωσταλέξι: Κρατούσε τη μητέρα του φυλακισμένη στο υπόγειο


Ξυπνούν μνήμες Κωσταλέξι: Κρατούσε τη μητέρα του φυλακισμένη στο υπόγειο : Μνήμες από την τραγική υπόθεση Κωσταλέξι, «ξύπνησε» η ιστορία μιας 90χρονης στα Τρίκαλα, που την εντόπισαν οι αστυνομικοί σε τραγική κατάσταση στο υπόγειο του σπιτιού

Μνήμες από την τραγική υπόθεση Κωσταλέξι, «ξύπνησε» η ιστορία μιας 90χρονης στα Τρίκαλα, που την εντόπισαν οι αστυνομικοί σε τραγική κατάσταση στο υπόγειο του σπιτιού της, όπου την κρατούσαν πιθανότατα ο γιος και η νύφη της.

Η γυναίκα ήταν υποσιτισμένη, είχε φτάσει γύρω στα 30 κιλά, μέσα στην βρώμα και τις ακαθαρσίες στο απόλυτο σκοτάδι και δίπλα της βρισκόταν μόνο ένα τσίγκινο πιάτο με υπολείμματα τροφής.

Η μυρωδιά στο δωμάτιο, όπου ήταν -επί της ουσίας- φυλακισμένη ήταν ιδιαίτερα έντονη, ενώ οι αστυνομικοί τα «έχασαν», όταν την εντόπισαν.


Για καλή τύχη της 90χρονης τα δύο αδέρφια της είχαν πάρει χαμπάρι την απάνθρωπη συμπεριφορά του παιδιού της και έστειλαν καταγγελία στην αστυνομία.

Ο εισαγγγελέας έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση, όμως κανείς δεν πίστευε ότι εν έτει 2012 ένας συνάνθρωπος μας θα ζούσε σε αυτές τις συνθήκες.


Ευτυχώς η γυναίκα μεταφέρθηκε στο σπίτι των αδερφών της, για να την καθαρίσουν ενώ ο γιος και η νύφη της, που έμεναν λίγα μέτρα πιο κάτω, συνελήφθησαν.


Η 90χρονη έχει άλλα τρία παιδιά, που μένουν στην Αθήνα και είναι άγνωστο αν γνωρίζουν την κατάσταση.






 
   Star.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Ξυπνούν μνήμες Κωσταλέξι: Κρατούσε τη μητέρα του φυλακισμένη στο υπόγειο"

Τι μισθό θα παίρνω από τον Ιούνιο;


Αυτά που ΔΕΝ θα ακούσετε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των "μεγάλων" κομμάτων

Αν όπως όλα δείχνουν δεν υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις, από τον Ιούνιο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα υποχρεωθούν να παρέχουν τις...   υπηρεσίες τους έναντι μειωμένων αποδοχών τουλάχιστον κατά 15%.

Οι εργαζόμενοι ωθούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόμενοι σε μειονεκτική θέση.
 
Η ανυπαρξία υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης (ή κλαδικής ή επιχειρησιακής) θα επιτρέψει στον οπιονδήποτε εργοδότη να προχωρήσει μονομερώς σε μειώσεις μισθών -αρχικώς- μέσα από τα ακόλουθα τεχνάσματα:

1. Την μη καταβολή σειράς επιδομάτων μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου


2. Την μην καταβολή του βασικού μισθού που προβλέπει η κλαδική σύμβαση και προσγείωση του βασικού μισθού με βάση τα νέα χαμηλότερα όρια την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.


Και μόνο αυτοί οι δύο όροι, είναι αρκετοί για να συμπιέσουν τις αποδοχές ενός εργαζόμενου από 22% έως 40% ανάλογα με τα επιδόματα που προβλέπει η κάθε κλαδική σύμβαση.


**
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις των εμποροϋπαλλήλων με τους εργοδότες του.
 
Μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση καθώς στον κλάδο –παρά τις αθρόες απολύσεις- εξακολουθούν να απασχολούνται περί τα 400.000 άτομα.
 
Επίσης, ανοίγουν οι διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά επαγγέλματα, έναν επίσης μεγάλο κλάδο όσον αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. 
 
Η 3η εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση έχει να κάνει με τον κλάδο των ξενοδοχείων.







http://greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Τι μισθό θα παίρνω από τον Ιούνιο;"

“Διώξτε τα κομματόσκυλα!”


«Γίνονται συχνά πυκνά κουβέντες περί νόθευσης των αποτελεσμάτων,  
 
ακούμε ο, τι υπάρχει ακόμα μια μερίδα κόσμου που θα ψηφίσει με ρουσφετολογικά κριτήρια. 
 
Θέλετε να κάνετε κάτι; 
Μην επιτρέψετε σε κανέναν να δώσει τα υπόλοιπα ψηφοδέλτιά του κάπου. 
 
Μην...

αφήνετε τους π@π@ρeς με τα ταμπελάκια τους να κάθονται από έξω και να περιμένουν ο καθένας το κάθε ψηφοφόρο για να του πάρουν τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. 
 
Ειδικά τώρα που δεν έχει exit poll, τα κομματόσκυλά δεν έχουν πλέον ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΙΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ να είναι στο χώρο. 
 
Διώξτε τα κομματόσκυλα από το χώρο. 
 
Προτρέψτε τους ανθρώπους να παραχωρήσουν (πάντα με τη θέλησή τους) σε μια μεγάλη σακούλα απορριμμάτων τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, ή καταστρέψτε τα επί τόπου. 
 
Μην τους αφήνετε να φοβούνται ότι πρέπει να τα πάρουν μαζί τους για το κάθε κομματόσκυλο. 
 
Δώστε όλοι το παράδειγμα για να σταματήσει αυτή η τρέλα.»
 
 
 
 
 
 
 
αναγνωστης
Διαβάστε Περισσότερα "“Διώξτε τα κομματόσκυλα!”"

"Πως θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν;;"


«Αναρωτιέμαι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, 
 
πως υπάρχουν ακόμη έστω και λίγοι άνθρωποι που  
 
ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ -και Νέα Δημοκρατία- αλλά ειδικά ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησε στην ολοκληρωτική καταστροφή
 
Αυτοί όλοι λοιπόν μετά τις εκλογές δε θα έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται για...
κανένα μέτρο και για την γενικότερη κατάσταση, αφού θα έχουν συμβάλει σε αυτήν. 
 
Επίσης πραγματικά απορώ με το θράσος των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Βενιζέλου να μας απειλεί συνέχεια με ακυβερνησία. 
 
Οι αυτόκλητοι «σωτήρες μας» συνεχίζουν να μας απειλούν ότι θα σταματήσουν να μας σώζουν και ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να δεχθούμε τη «σωτηρία» τους, προσπαθούν να μας πείσουν δε, ότι θα γίνει μια νέα αρχή και από τις 7 Μαΐου όλα θα αλλάξουν!!

Πως μπορούν αυτά τα δύο κόμματα που με τις πολιτικές τους επί δεκαετίες μας οδήγησαν στην καταστροφή να παρουσιάζονται ως σωτήρες μας; 
 
Τελικά ο σύγχρονος Έλληνας φοβούμενος μη χάσει τα υλικά αγαθά που έχει καταφέρει να περισώσει, μπορεί να ανεχθεί πολλά και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους πατεράδες και τους παπούδες του.»
 
 
 
 
 
 
 
 
αναγνώστης
Διαβάστε Περισσότερα ""Πως θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν;;""

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι "πιάστηκαν" με ναρκωτικά ήταν "βαποράκια" του Ριζάϊ


Στα χέρια της αστυνομίας "έπεσαν"  
δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους 250 γρ. ηρωίνης και δύο συσκευασμένα κινητά τηλέφωνα. 
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ένας από...

αυτούς έχει το ψευδώνυμο «σωλήνας». 
 Οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι επενέβαιναν σε ιδιωτικό Ι.Χ., συνελήφθησαν στο ύψος της Αγίας Ευθυμίας μετά από έλεγχο της αστυνομίας.

Διαβάστε Περισσότερα "Σωφρονιστικοί υπάλληλοι "πιάστηκαν" με ναρκωτικά ήταν "βαποράκια" του Ριζάϊ"

Δεν μας φτύνουν, σύντροφε. Ψιχαλίζει…




Δέκα εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται εκτάκτως στα κόμματα με απόφαση της διακομματικής επιτροπής. 

Τώρα, τι να πει κανείς; 

Ότι είναι γαϊδούρια; 

Ότι είναι χοντρόπετσοι; 

Ότι για άλλη μία φορά αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι; 
Αυτοί θα μας σώσουν;  

Αυτοί το μόνο που έχουν μάθει είναι να μοιράζουν τα χρήματα του κράτους.

Άλλη δουλειά δεν έμαθαν τόσα χρόνια, παρά μόνο πως να ξεσκίζουν τις σάρκες του ελληνικού δημοσίου.

ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι βάζουν χέρι στα δημόσια ταμεία στο όνομα της Δημοκρατίας. 

Ούτε ένας από αυτούς δεν βρέθηκε να πει «όχι ευχαριστώ»
Να αρνηθεί την «έκτακτη βοήθεια» στο όνομα της αλληλεγγύης του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Μην τολμήσει κανείς να μας κατηγορήσει για… λαϊκισμό
Πότε, δηλαδή, θα πρέπει κανείς να διαμαρτυρηθεί; 

Είναι δυνατόν Γιάννης να κερνάει και Γιάννης να πίνει;  

Είναι δυνατόν να είναι τόσο ξεδιάντροποι;

Λένε ότι έχουν δημιουργηθεί ανάγκες λόγω της προεκλογικής περιόδου. 

Τι μας λένε;  

Ξέρουν, άραγε, πόσες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους λόγω της κρίσης; 

Μόνο και μόνο για χάρη τους δεν θα έπρεπε καν να σκεφτούν μία τέτοια ρύθμιση. Είναι πρόκληση.

Όπως πρόκληση είναι η δανειοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα. 

Η αδιαφάνεια που κυριαρχεί στα οικονομικά τους, τα σκάνδαλα δωροδοκίας από μεγάλες εταιρείες, η ατιμωρησία που έχει γίνει κανόνας για τους δωρολήπτες.

Πρόκληση είναι ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση μας βγάζουν την γλώσσα κοροϊδευτικά, όταν αποφασίζουν να μοιράσουν στους εαυτούς τους και μόνο λεφτά που ΔΕΝ υπάρχουν

Και δεν είναι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας. 

Είναι όλοι τους. 

Όλοι τους θα πάρουν τα λεφτά και την σχετική απόφαση την πήραν και πάλι όλοι μαζί. 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια…

 






γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
capital
Διαβάστε Περισσότερα "Δεν μας φτύνουν, σύντροφε. Ψιχαλίζει…"

Ἐσύ, πόσους θά …”αὐτοκτονήσεις” μέ τή ψῆφο σου;



Ἕλληνες, ἀδέρφια μου!
 

Οὐδείς πλέον μπορεῖ νά ἰσχυριστεῖ ὅτι ὅλα ὅσα ἔγιναν τά τελευταῖα 2 χρόνια ἦταν ἐντελῶς τυχαῖα καί ὀφείλονται καί μόνον στήν…ἀμέριστη βλακεία τοῦ πρώην πρωθυπουργοῦ. 

Ὄχι. 

Ὑπάρχουν στοιχεῖα πού τεκμηριώνουν τό ὅτι ὁ Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ὦς ἀρχηγός τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολίτευσης, ὑπῆρξε φορέας (δέν λέω ἐμπνευστής γιατί τό ἀποκλείω λόγω «βλακείας») ἑνός προμελετημένου σχεδίου γιά νά φέρει τά πράγματα ὦς ἐδῶ γιά τόν τόπο. 

Οἱ δηλώσεις τοῦ τόσο προεκλογικά, ὅσο καί λίγο μετά τήν ἐκλογή του, ὅσο καί τά γεγονότα τῶν ἀποκαλύψεων πού ἀκολούθησαν τούς τελευταίους μῆνες, ἀποδεικνύουν τοῦ λόγου τό ἀληθές. 

Προμελετημένο σχέδιο οἰκονομικῆς δολοφονίας μίας χώρας καί – πιθανῶς – ἑνός νομίσματος, σχέδιο πού εἶχε ἐκπονηθεῖ στούς ὑπόγειους ὀρόφους τοῦ κτιρίου τοῦ ΔΝΤ καί στά σαλόνια τῶν ἀπόρθητων ξενοδοχειακῶν μονάδων τῆς λέσχης Μπίλντελμπερκ, τῆς ὁποίας εἶναι μέλος.

Τίποτε ἀπό τά γεγονότα τῶν τελευταίων 2 ἐτῶν δέν συνέβησαν τυχαῖα. Οὔτε ὑπῆρξαν προϊόντα λανθασμένων χειρισμῶν ἀπό κυβερνητικά στελέχη ἤ ἀκόμη κι ἄπ τόν ἴδιο. Ὑπῆρξαν ἀπόλυτα στρατηγικά σχεδιασμένες κινήσεις, μέ ὑπολογισμούς περί τοῦ ἀποτελέσματος γιά τήν κάθε μία καί ἀσφαλῶς καί τῆς τελικῆς πράξεως.  

Δέν μπορῶ νά ξέρω ποιό θά εἶναι τό ἀποτέλεσμα αὐτῆς τῆς τελευταίας πράξης, ἀλλά ἕνα εἶναι σίγουρο, κάτ΄ἐμέ. 

Ὅτι ἡ πατρίδα μας πλέον βρίσκεται στό χάος. Καί πολύ δύσκολα θά βγεῖ ἀπό αὐτό.

Οἱ στρατηγικές κινήσεις τοῦ σχεδίου πού ἀκολούθησε ὁ Παπανδρέου ἦταν στήν οὐσία τούς τέσσερις:

Πρῶτον, λοιδωρία καί κατασυκοφάντηση τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ καί τῆς κατάστασης τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας μέσω – δῆθεν – ἀγανακτισμένων δηλώσεων δικῶν του ἤ τῶν βασικῶν στελεχῶν του, μέ στόχο τήν ἀποσταθεροποίηση, τήν αὔξηση τῶν spreads καί τήν ἐκτίναξη τῶν CDS καί τήν ὑποβάθμιση τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας ἀπό τούς διεθνεῖς οἴκους.

Δεύτερον, τό μαγείρεμα τῶν στοιχείων τῆς ΕΛΣΤΑΤ μέ στόχο τήν παρουσίαση ψευδῶν στοιχείων, οὕτως ὥστε νά θορυβηθοῦν γιά τά καλά οἱ ἀγορές καί νά ἀναγκαστεῖ ἡ Εὐρώπη νά ἀποδεχτεῖ τήν ἐπέμβαση τοῦ ΔΝΤ.

Τρίτον, νά ἐξαναγκαστεῖ ἡ χώρα, μέσα στόν πανικό τῆς ἐπικείμενης οἰκονομικῆς κατάρρευσης, νά ἀποδεχτεῖ μνημόνιο οἰκονομικῆς σταθερότητας, μέ ἐπαχθεῖς γιά τή χώρα ὄρους καί – τό ζητούμενο – ἐκχώρηση Ἐθνικῆς Κυριαρχίας καί περιουσίας. 

Αὐτή ἡ τρίτη κίνηση εἶχε ἐπίσης καί ὦς παράμετρο τήν γενική ἀποσταθεροποίηση τῆς εὐρωζώνης, μία ἀποσταθεροποίηση πού θά ἔφερνε στήν ἐπιφάνεια καί τήν πραγματική κατάσταση καί ἄλλων «ἀδύναμων» χωρῶν καί τό ντόμινο πού θά ἀκολουθοῦσε, θά ἔφερνε πρό τετελεσμένου ὅλους τους εὐρωπαίους – μή προετοιμασμένους γιά κάτι τέτοιο – ἡγέτες.

Τέταρτον, τήν πλήρη βύθιση τῆς χώρας στήν ὕφεση, τήν ἀνεργία καί τή φτώχεια, οὕτως ὥστε νά μποροῦν οἱ ξένοι οἰκονομικοί δολοφόνοι νά τήν κατακερματίσουν καί νά ἐκμεταλλευθοῦν τόν πλοῦτο της, ὀρυκτό, ὑπερθαλάσσιο καί ὑποθαλάσσιο, τήν ἀκίνητη περιουσία της καί τό ἐργατικό της δυναμικό σέ ἐξευτελιστικές τιμές, καθιστώντας τήν τό πρῶτο «πειραματόζωο» γιά τήν ἐπικείμενη ἐπιβολή μίας παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οἱ δηλώσεις – κατά καιρούς – ἄλλωστε τοῦ ἴδιου του Παπανδρέου περί τῆς ἀνάγκης μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, δέν ἤσαν καθόλου τυχαῖες. Ἦταν κι αὐτές μέρος τοῦ σχεδίου, γιά τήν – ἀσυνείδητη – προετοιμασία τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, γιά κάτι τό ὁποῖο θά ἦταν τελικῶς ὁ ἀναπόφευκτος στόχος αὐτῆς τῆς σφοδρῆς οἰκονομικῆς ἀποσταθεροποίησης.

Τό μέγα ζητούμενο ὅμως εἶναι ὁ λαός. Αὐτός ὁ ὑπερήφανος λαός, πού ἔχει ὑπομείνει τά πάντα ἀπό τόν ἀπίθανο αὐτόν ἄνθρωπο. Ποιές θά εἶναι οἱ ἀντιδράσεις του; 

Τί θά ἐπιλέξει στίς ἐπικείμενες ἐκλογές; Θά ἐπιλέξει «ἀντικατάσταση» ἀπλῶς τῆς παρούσας κατάστασης, μέ ὁδηγό αὐτή τή φορά τόν ἕτερο …καππαδόκη τοῦ διεφθαρμένου παλαιοκομματισμοῦ ἤ θά στηρίξει (ἐπιτέλους) ἀνεξάρτητες πατριωτικές κινήσεις, οἱ ὁποῖες καί θά καθίσουν μαζί του στό τραπέζι τῶν διαπραγματεύσεων, 

προκειμένου νά βγεῖ μία «ἐθνική κυβέρνηση» πού θά ἀναλάβει καί τό κόστος τῆς παλινόρθωσης τῆς χώρας ἀπό τήν ΠΑΣΟΚική λαίλαπα;

Πολλά θά παιχτοῦν τίς τελευταῖες μέρες καί ἀσφαλῶς μέγιστο ρόλο θά παίξει καί ἡ κατεύθυνση πού θά δείξουν τά ΜΜΕ. Ἄν αὐτοί ἐπιλέξουν νά ἐπιβάλλουν τή «λύση Σαμαρά», εἶναι σχεδόν βέβαιο ὅτι θά γίνουμε καί πάλι στό ἴδιο ἔργο θεατές. 

Ἄν τά πράγματα δέν μείνουν ἐκεῖ, τότε ἔχουμε ἐλπίδες νά δοῦμε νέες πολιτικές δυνάμεις στή Βουλή καί νέους, ἄφθαρτους πολιτικούς πού θά βάλουν βαθιά τό μαχαίρι στό κόκκαλο. 

Γιά τό καλό της πατρίδας καί ὅλων μας.

Εἶναι ἴσως, Η ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!
 
Ἄν κινηθοῦμε συνετά ΤΩΡΑ, τά ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ!
 
Ἄν ἀδιαφορήσουμε, ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Σκεφτεῖτε τά παιδιά σας Ἕλληνες! 
Σκεφτεῖτε τά ἐγγόνια σας! 
Σκεφτεῖτε τό μέλλον μας σάν λαός! 

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; 

Μία πατρίδα κουρελιασμένη; Μία πατρίδα καταλερωμένη καί ἐξευτελισμένη; Θέλετε νά καταδικάσετε τά παιδιά σας στήν αἰώνια ξενητιά;
 
Αὐτά εἶναι τά παιδιά σας, τά ἐγγόνια σας, οἱ κόρες καί οἱ γιοί σας! Ἐμεῖς, ἐσείς, ὅλο τό Ἔθνος!
 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αὐτά τά παιδιά, πού ἀγωνιοῦν γιά τό δικό τους αὔριο, βλέποντας ΕΜΑΣ νά καθόμαστε μέ παχύ κῶλο στόν καναπέ μή μπορώντας νά ἀντιδράσουμε στό ξεπούλημα τῆς γῆς μας, φεύγουν γιά ἄλλες πατρίδες!
 
Φεύγουν, ὄπως ἔφευγαν τότε μέ τό πάρσιμο τῆς Πόλης ἀπό τούς Ἀγαρηνούς, ὄπως τότε μέ τή τούρκικη σκλαβιά, ὄπως τότε μέ τή καταστροφή τοῦ εἰκοσιδυό, ὄπως τότε στά χρόνια της μεγάλης φτώχειας τοῦ 50 καί τοῦ 60… 

Πόσοι ἀπό αὐτούς γύρισαν; 
Λίγοι ἀδέρφια, πολύ λίγοι! Σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ!  

Ποιός ἔχασε τότε ἀδέρφια; Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΝΑΧΑ! Πού ἔγινε πιό φτωχή καί πιό ταπεινωμένη!

Αὐτοί πού ἔμειναν πίσω ὅμως πολέμησαν καί τή ξανασήκωσαν τή πατρίδα, γιατί 

ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ!

Αὔριο ἐμεῖς πιά

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!

Καλόν Ἀγώνα καί Καλῆ Λευτεριά Ἕλληνες!







Γράφει ὁ Πύρινος Λόγιος
ogioshermes
Διαβάστε Περισσότερα "Ἐσύ, πόσους θά …”αὐτοκτονήσεις” μέ τή ψῆφο σου;"

Bloomberg: Από το 77% στο 33% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Τις εκλογές στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Ιρλανδία παίρνει ως αφορμή το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg για να τονίσει σε άρθρο του πως στην Ευρώπη υπάρχει έλλειψη ικανών ηγετών. 
 
Όσον αφορά τις εκλογές της 6ης Μαΐου το Bloomberg σημειώνει ότι η ψήφος των Ελλήνων θα .....
είναι "τιμωρητική" και θα περιορίσει το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων στο 30%.
 
Αναφέρεται μάλιστα και στο 77% που είχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, προχωρώντας σε μια πικρή σύγκριση για τα κόμματα εξουσίας. 
 
 "Η οργή των ψηφοφόρων δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόδηλη σε ολόκληρη την Ευρώπη", σημειώνει το Bloomberg. 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα της οργής αυτής, είναι η δημοσκοπική ανάδειξη ριζοσπαστικών κομμάτων της Δεξιάς και της Αριστεράς με λαϊκιστικό πολιτικό λόγο. 
 
"Είναι μια απόδειξη ότι η ισχύς και το κύρος των δημοκρατικών θεσμών στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχουν κλονιστεί", αναφέρεται στο Bloomberg.
 
"Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, ούτε ο Νικολά Σαρκοζί ούτε ο Φρανσουά Ολάντ τολμούν να πουν στους ψηφοφόρους τους την αλήθεια. 
 
Να τους πουν ότι η Γαλλία δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι μια όαση προστατευμένη από το διεθνή ανταγωνισμό, όπου οι μισθωτοί απασχολούνται μόνο 35 ώρες την εβδομάδα και συνταξιοδοτούνται μόλις κλείσουν τα 60 χρόνια τους", 
 
σημειώνει το Bloomberg, που κάνει αναφορά στους Μιτεράν και Κολ και την πολιτική τους, που οδήγησε στην ισχυροποίηση της Ευρώπης.






Διαβάστε Περισσότερα "Bloomberg: Από το 77% στο 33% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες «δεν έχουν να φάνε»


Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. 
 
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία....


Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.


Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν το ποσό.


Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς και οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα των παιδιών τους το επόμενο διάστημα.






Διαβάστε Περισσότερα "Σχεδόν οι μισοί Έλληνες «δεν έχουν να φάνε»"

Επιχείρηση «κάψτε τώρα τον Καμμένο»


Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν πολύ ψηλά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αιφνιδίασαν τη ΝΔ και την οδήγησαν σε πολιτική ακινησία. 
 
Εν πολλοίς- λένε στη Συγγρού, η ΝΔ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωμένη ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και την απαιτούμενη οργανωτική δομή για να...........
 
μπορέσει να ανταπεξέλθει σύντομα στα νέα πολιτικά δεδομένα.

Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά, τις τελευταίες μέρες ωστόσο, έχουν αναθαρρήσει και πλέον πιστεύουν ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είναι φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι όμως λίγος ο χρόνος, αν και στην πολιτική οι 15 μέρες θεωρούνται πολλές.


Η αλλαγή κλίματος που έχει επέλθει, πιστώνεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως επικεφαλή της Εκλογικής Επιτροπής. 
«’Ηταν μια υπέρβαση του Σαμαρά», λένε «στην οποία ο Βαγγέλης ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».  
 
Η «υπέρβαση» έγκειται στο γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Μεϊμαράκης έπαιξε περίεργο παιχνίδι και ο «καλύτερος δυνατός τρόπος» στην ταχύτητα και την ικανότητα με την οποία αντεπεξέρχεται σε σειρά δύσκολων εκλογικών χειρισμών. 
 
Όσοι γνωρίζουν τον Μεϊμαράκη, δεν ξαφνιάστηκαν. Γνωρίζει τη ΝΔ σαν το σπίτι του, όταν σηκώσει το τηλέφωνο οι Νομαρχιακές κάθονται… κλαρίνο και έχει τεράστια εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η ΝΔ σήμερα, θέλει- όπως λένε, να βγάλει τον Πάνο Καμμένο από το καβούκι του για να αναδεχθούν τα «αίολα επιχειρήματά του». 
 
Να εξηγήσει με δυο λόγια π.χ. πως αντιλαμβάνεται την εκδίωξη των δανειστών την επομένη των εκλογών, χωρίς επιπτώσεις στην οικονομία και κυρίως στην πληρωμή των συντάξεων και των μισθών του Ιουνίου. 
 
Ή να εξηγήσει πως ελπίζει σε συμμαχία των αντιμνημονιακών δυνάμεων, δείχνοντας επί της ουσίας μόνον την Αριστερά η οποία με το που ακούσει το όνομά του βγάζει… φλύκταινες (σ.σ. και όχι αδίκως).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Π. Καμμένος, χαϊδεύοντας αυτιά- λέει η ΝΔ, έχει κερδίσει ψηφοφόρους που θέλουν να ακούσουν ένα λόγο  αντιμνημονιακό. 
 
Και έστω και αν εδώ και κάποιες μέρες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να ξεφουσκώνει, οι δυνάμεις που διατηρεί φαίνεται ότι αρκούν να κρατούν τη ΝΔ μακριά από το στόχο της αυτοδυναμίας ή εν πάση περιπτώσει, ενός ποσοστού που δεν θα επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να αρνηθεί τη στήριξη κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον στη Συγγρού, είναι αν ο πολιτικός χρόνος θα αποδειχθεί επαρκής για να… καεί ο Καμμένος. 
 
Ίδωμεν… 

 
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Επιχείρηση «κάψτε τώρα τον Καμμένο»"

Δημοφιλείς αναρτήσεις