" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Κυριακάτικος Τύπος

Διαβάστε τώρα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στον 

" Γόρδιο Δεσμό "




Η ΑΥΓΗ





ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ




ESPRESSO




ΕΘΝΟΣ


ΙΣΟΤΙΜΙΑ





ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





ΚΕΡΔΟΣ




ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ





REAL NEWS




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ







ΤΟ ΑΡΘΡΟ






ΤΟ ΠΑΡΟΝ



ΤΟ ΒΗΜΑ




ΒΡΑΔΥΝΗ




Διαβάστε Περισσότερα "Κυριακάτικος Τύπος"

Αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Δίστομο η παρουσίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στις 11:00πμ στο ΔΙΣΤΟΜΟ
 
ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος 
 
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" στο δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:30 πμ Κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου
 
11:00 πμ Παρουσίαση κόμματος "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου Δήμου «Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας»
 
12:00 πμ Επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Δίστομο η παρουσίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων."

Αυτός ο...παππούς γιαούρτωσε τον Βενιζέλο. [εικόνες]


γιαούρτι, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ιπποκράτους, Νικόλαος Λεμονής, ΠΑΣΟΚ, προβοκάτσια

Ένας άγνωστος που είχε μπει, άγνωστο πως, στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έριξε γιαούρτι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πολλοί φοβούνται ότι ο μηχανισμός της Ιπποκράτους στήνει προβοκάτσιες με «νέους Ρέλλους». Ο ηλικιωμένος που επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγεται Νικόλαος Λεμονής και ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ στο Φάληρο. 

Είπε μάλιστα ότι προτίμησε να ρίξει το γιαούρτι στον υπουργό Οικονομικών αντί να το φάει, επειδή μειώθηκε η σύνταξη του.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως παρέμεινε ήρεμος και ψύχραιμος. Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών ανέφεραν πως πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός από ένα προβληματικό άτομο και επέρριψαν ευθύνες στους υπεύθυνους διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης και της Ασφάλεια της αιθούσης. 

«Το θεωρούμε αμελητέο γεγονός» έλεγαν χαρακτηριστικά.

 Η αλήθεια είναι πως ...

πρόκειται για ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ,που όντας συνταξιούχος είδε την σύνταξή του να εξαφανίζεται εξαιτίας των χειρισμών του Βενιζέλου.

Οι άντρες ασφαλείας του Γιώργου Παπανδρέου είχαν δει τον Νικόλαο Λεμονή να κινείται ύποπτα, ωστόσο προκαλεί ερωτηματικά γιατι δεν τον είχαν σε πιο αυστηρή επιτήρηση.








Διαβάστε Περισσότερα "Αυτός ο...παππούς γιαούρτωσε τον Βενιζέλο. [εικόνες]"

10 + 1 σέξι celebrities παρά το (πολύ) μικρό τους στήθος

Πολλοί θεωρούν πώς η γυναικεία σεξουαλικότητα συνδέεται άρρηκτα με το μεγάλο στήθος. 
 
Δες τις 11 celebrities που με τη γοητεία τους καταρρίπτουν αυτόν τον -τελικώς- μύθο!

Ακόμη κι αν το νούμερο του σουτιέν τους είναι το μικρότερο που κυκλοφορεί στην αγορά, οι παρακάτω γυναίκες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από όσες έχουν "πλούσια τα ελέη".

Θα το διαπιστώσεις και εσύ...
1. Renée Zellweger

2. Kate Hudson

3. Kirsten Dunst

4. Kate Moss

5. Kseniya Sobchak

6. Kristen Stewart

7. Paris Hilton

8. Natalie Portman

9.  Milla Jovovich

10. Keira Knightley

11. Mila Kunis

 

Διαφωνεί κανείς για τη θηλυκότητά τους;






 http://www.cosmo.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "10 + 1 σέξι celebrities παρά το (πολύ) μικρό τους στήθος"

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...


Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: 

Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει!  
Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.

Όπως πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το defencenet.gr, η ISDA αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι «Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»! 

Το ότι ήταν αναμενόμενο το ξέρουν οι αναγνώστες του defencenet.gr  το οποίο είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραφε ότι η διαδικασία του PSI θα μας οδηγήσει σε καθεστώς ολικής πτώχευσης, όχι γιατί παριστάνουμε την Κασσάνδρα, αλλά γιατί το μότο μας "Μάθε αυτά που σου κρύβουν" δεν είναι βερμπαλισμός, αλλά πραγματικότητα! Και το "μαύρο", εννούμε να το βλέπουμε ως "μαύρο".

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί 

«Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!

Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: 
Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκτμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμναικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δις. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετε με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.    

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το  είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…
Για τις τραγικές συνέπειες της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία με την αναγνώριση του πιστωτικού γεγονότος θα επανέλθουμε με ξεχωριστό άρθρο εντός της ημέρας.








defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα ""ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία..."

Πρέβεζα: 28χρονος έπνιξε την γυναίκα του.

Ένας νεαρός άνδρας, 28 ετών, το βράδυ της Παρασκευής στο Ανώγειο του Δήμου Φιλιππιάδας στην Πρέβεζας σκότωσε την γυναίκα του πνίγοντας την.  

Η οικογένεια είχε και ένα παιδί το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συγγενείς. 
Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε, σύμφωνα με...πληροφορίες του pamepreveza.gr, από αστυνομικούς σε δασύλλιο. 
Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία και αυτή τη στιγμή κρατείται.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 28χρονο σε αυτή την αποτρόπαια πράξη μέχρι στιγμής είναι άγνωστα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι χρήστης ναρκωτικών.


 
 
 
pamepreveza.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Πρέβεζα: 28χρονος έπνιξε την γυναίκα του."

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! «Ποιο PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!


«Ποιο PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!
Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. 

Στο 11,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2011 το ταμειακό έλλειμμα του κράτους ή διαφορετικά στα 24,884 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. 

Αυτό σημαίνει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ύψους 2 δις, ξεχωριστά από αυτά που θα έρθουν τον Ιούνη και θα μας φέρουν στο επίπεδο Βουλγαρίας. 

Τόσες περικοπές μισθών, περικοπές  κοινωνικών και ασφαλιστικών δαπανών, τόσα φοροχαρατσικά μέτρα  και όμως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. 

Και όσο παίρνουν νέα μέτρα τόσο θα καθιστά τον όποιο  δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί»

Πανηγυρίζουν οι εκδορείς του Ελληνικού λαού για την επιτυχία του PSI!!! 
Πανηγυρίζουν οι ανθρωποφάγοι τη συγκυβέρνησης και ακονίζουν τα μαχαίρια για τη μεγάλη σφαγή του Ιουνίου. Νέα μέτρα στα νέα μέτρα που θα μετατρέψουν την Πατρίδα μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο χαμένων ελπίδων… 

Όλα όπως το σχέδιο τα προβλέπει. 
Συγκυβέρνηση τώρα, συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές… Κι αν δε φτάνουν τα κουκιά του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και η χρυσή εφεδρεία του Κουβέλη του Πασοκοπατερίτσα… 

Μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει αυτόν τον όλεθρο εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη τα κόμματα που κατέστρεψαν το παρόν και το μέλλον του και υποθήκευσαν την Πατρίδα του!




Διαβάστε Περισσότερα "Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! «Ποιο PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!"

Αυτή είναι η βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ!

Μια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και ένα υπό κατασκευή εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ημέρες.

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων.

Η ίδια υπάλληλος είχε κρυμμένα στο σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς αλλά ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων.

Ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.
Κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχει στο νου του ο Πάγκαλος όταν λέει μαζί τα φάγαμε…

Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι οι όλοι οι Έλληνες έκαναν λαμογιές!












 http://www.prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Αυτή είναι η βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ!"

Βρέθηκε η λύση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Την Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη για τις παρελάσεις στις 25 Μαρτίου και τα γιούχα στους πολιτικούς.
 
Η δική μας πρόταση είναι στη φωτογραφία, 
και θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ανεργίας.....



 
Διαβάστε Περισσότερα "Βρέθηκε η λύση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου"

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού έδινε πληροφορίες σε κακοποιούς


Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τώρα μέχρι ποιό βαθμό  έφθανε η συνεργασία και η εμπλοκή του σωφρονιστικού υπαλλήλου με την επικίνδυνη συμμορία των ληστών...
Για συνεργασία με επικίνδυνη επταμελή συμμορία ενόπλων ληστών τραπεζών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη από την αστυνομία σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού. 


Σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος, που γνωρίστηκε με κάποιο από τα μέλη του κυκλώματος κατά τη διάρκεια παλιότερης φυλάκισής του στον Δομοκό για άλλο αδίκημα, φέρεται πως ενημέρωνε τους ληστές για τις κινήσεις της αστυνομίας και για τις πληροφορίες που είχαν οι Αρχές αναζητώντας τα ίχνη τους.

Οι επτά ομογενείς ληστές, ηλικίας από 21 έως 46 ετών, συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, σε αιφνιδιαστικές αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Αθήνα. 

Ένα επιπλέον μέλος της σπείρας αναζητείται, ενώ στην οργάνωση συμμετείχε και 32χρονος ομογενής που είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών.

Τον Νοέμβριο του 2010, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης είχαν εισβάλει ταυτόχρονα -ανά δύο- σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Αρναία Χαλκιδικής οπλισμένοι με πολεμικά όπλα καλάσνικοφ και πιστόλια. 


Ερεύνησαν τους χώρους, τραυμάτισαν ελαφρά δύο υπαλλήλους και έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα. Κατά τη διαφυγή τους με κλεμμένο αυτοκίνητο, εμβόλισαν σταθμευμένα αυτοκίνητα που τους εμπόδιζαν και το εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή.







lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού έδινε πληροφορίες σε κακοποιούς"

Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ - Τι "λαβράκια" έβγαλε το ΣΔΟΕ



- Το άνοιγμα των λογαριασμών αποκάλυψε χρυσές καταθέσεις από αδήλωτα εισοδήματα
 

- Ιερέας με τραπεζικό λογαριασμό ένα εκατ. ευρω
 

- Τι αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. 


Βρέθηκε μαύρο χρήμα που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και τώρα οι “ύποπτοι” θα πρέπει να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεων.

Τη λίστα του μαύρου χρήματος αποκαλύπτει η
"Ημερησία" του Σαββάτου

-Αγρότης από τη Θάσο με Φεράρι και Πόρσε ενώ την τελευταία 10εταία είχε δηλώσει εισοδήματα 106.000 ευρώ αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς με 10.6 εκατ. Ευρω. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο αγρότης είχε και δεύτερο “επάγγελμα”, την τοκογλυφία.


-Πανεπιστημιακός γιατρός από την Αθήνα δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους πάνω από 1,7 εκατ ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του, ενώ στην ίδια δύσκολη θέση βρέθηκε και ένας ιερέας, που δεν γνώριζε πως βρέθηκε το ένα εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του.


-Γνωστός σχεδιαστής μόδας την περίοδο 2006-2011 έκρυψε έσοδα από πωλήσεις χωρίς να έχει κόψει αποδείξεις συνολικού ύψους 2,489.231 ευρώ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ.


-Εταιρία εμπορίας φαρμάκων της Θεσσαλονίκης: ο τραπεζικός λογαριασμός έδειξε αδήλωτες συναλλαγές 29,122 εκατ. Ευρω στη διετία 2008-2009. Την επιβλήθηκε πρόστιμο μαμούθ 58,24 εκατ ευρώ


-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα 276.426 ευρώ για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ.









newsit
Διαβάστε Περισσότερα "Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ - Τι "λαβράκια" έβγαλε το ΣΔΟΕ"

Χειμωνιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη τοπικά 8 και στα νοτιοδυτικά 9 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. 
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

Πιο αναλυτικά σήμερα
Σάββατο :

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά του νομού βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 και από το βράδυ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και λίγα χιόνια θα πέσουν της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις  Κυκλάδες και τη  Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 
Άστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και το πρωί στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.  ΔΕΥΤΕΡΑ
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. 
Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.










http://permisospress.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Χειμωνιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο"

Κατέβασαν την σημαία με τον δικέφαλο αετό από ναό στο Καρπενήσι και συνελήφθησαν




Συνελήφθησαν δύο άνδρες που προκάλεσαν φθορές σε σημαίες-σύμβολα στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γεννέσεως Θεοτόκου, στο Καρπενήσι. 

Οι ίδιοι δράστες είχαν διαπράξει διάρρηξη, την προηγούμενη εβδομάδα, σε περίπτερο της πόλης.
Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν χθες (08-03-2012) νωρίς το πρωί, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για προσβολή εθνικών συμβόλων και διακεκριμένες φθορές, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο 24χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί, οι τρεις δράστες, προέβησαν στην υποστολή Εθνικής σημαίας και της σημαίας-σύμβολο της Ορθοδοξίας (που απεικονίζει το δικέφαλο αετό) από ιστό που βρισκόταν στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Γεννέσεως Θεοτόκου στο Καρπενήσι, με αποτέλεσμα να σκιστούν. Αμέσως μετά, προκάλεσαν φθορές σε τέσσερις (4) κάδους απορριμμάτων του Δήμου Καρπενησίου και σε μια ρυθμιστική πινακίδα σήμανσης οδού.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον 26χρονο και τον 31χρονο, ενώ ο 24χρονος συνεργός τους κατάφερε να διαφύγει.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον, ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαπράξει, νωρίς το πρωί της 02-03-2012 κλοπή-διάρρηξη σε περίπτερο στο Καρπενήσι, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα καταναλώσιμα είδη και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο Καρπενήσι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• στην οικία του 31χρονου, μέρος των κλοπιμαίων από το περίπτερο και

• στην οικία του 26χρονου, έντεκα (11) κροτίδες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, διακεκριμένες φθορές και κλοπή, ενώ ο 26χρονος κατηγορείται και για παράνομη κατοχή κροτίδων-βεγγαλικών.

Μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.





http://www.lamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Κατέβασαν την σημαία με τον δικέφαλο αετό από ναό στο Καρπενήσι και συνελήφθησαν"

Συνελήφθη γνωστός Έλληνας ράπερ για ληστείες

Τελικά δεν είναι μόνο οι ράπερς στις ΗΠΑ που είναι κακά παιδιά και μπλέκουν σε συμμορίες και στον υπόκοσμο.

Η αστυνομία συνέλαβε...


25χρονο γνωστό ράπερ που σύχναζε στα δυτικά προάστια και ο οποίος συμμετείχε σε συμμορία που έκανε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και ATM, με τη συνολική λεία του να αγγίζει τις 360.000 ευρώ.

Η συμμορία χτυπούσε με κλεμμένα φορτηγά, αλλά και ένα γρήγορο αυτοκίνητο, με ιπποδύναμη 300 αλόγων για να καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τα περιπολικά της αστυνομίας.


Ο νεαρός οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή, κατηγορούμενος για 28 ληστείες και δεν σταμάτησε να ραπάρει, ακόμα και μπροστά στον ανακριτή.


Ο γνωστός ράπερ φαίνεται ζήλεψε τη φήμη του 50 Cent και θέλησε να μιμηθεί το… είδωλό του που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αμερικανικές αρχές!


Έτσι κυκλοφορούσε κι αυτός με πανάκριβα αυτοκίνητα, με πανέμορφες γυναίκες στο πλευρό του και είχε αδυναμία στα ακριβά αρώματα.


Μαζί με τον ράπερ συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και αναζητούνται άλλα 11, ενώ όπως έγινε γνωστό πολλές φορές τα μέλη της συμμορίας… χτυπούσαν, φορώντας ρούχα με διακριτικά της αστυνομίας.











http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Συνελήφθη γνωστός Έλληνας ράπερ για ληστείες"

Έχασαν τη "μάχη" των αναδρομικών οι βουλευτές

Οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές έχασαν την «μάχη» στο Εφετείο, το οποίο με μια πρώτη απόφασή του έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών, ενώ την ίδια στιγμή μόνο 43 βουλευτές παρατήθηκαν από την μισή και πλέον Βουλή που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη....

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.


Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.


Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.


H πρώτη εφετειακή απόφαση


Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ΄ αριθμ. 13/2012 απόφασή του, απέρριψε την έφεση πρώην βουλευτή της ΝΔ (διετέλεσε βουλευτής τέσσερις κοινοβουλευτικές περιόδους, 1993 - 2004), ενώ αντίθετα έκανε δεκτή την έφεση του ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον είχε δικαιώσει, μερικά.


Αναλυτικότερα, ο πρώην βουλευτής Ευγένιος Χαϊτίδης (ΝΔ Σερρών) διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει τη διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.


Να σημειωθεί ότι οι δικαστές (πρόεδροι των τριών μεγάλων δικαστηρίων και σύμφωνα με την θεωρία της πυραμίδας και οι δικαστές των λοιπών βαθμών) έχουν λάβει την διαφορά αυτή των αποδοχών τους, ως έκτακτη παροχή για την τετραετία 2003 έως 2007, με σειρά αποφάσεων του Μισθοδικείου.


Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε στον πρώην βουλευτή το ποσό των 202.496,18 ευρώ, καθώς έκανε μερικά δεκτή την αγωγή του. Όμως, λόγω της απώλειας που είχε από τις διεκδικήσεις του, συνέχισε τον δικαστικό του αγώνα στο Εφετείο, διεκδικώντας τη διαφορά από το αρχικό ποσό των 401.152,82 ευρώ.


Επίσης, διεκδικεί και χρηματική ικανοποίηση (10.000 ευρώ) για την ηθική βλάβη που υποστεί από την μη καταβολή των προσαυξήσεων της βουλευτικής αποζημίωσής του (πρωτόδικα του επιδικάστηκαν 1.000 ευρώ).


Φυσικά, το Δημόσιο ζητούσε να απορριφθεί η αναίρεση του πρώην βουλευτή.


Οι Εφέτες έκριναν "κατ΄αρχήν" ότι «η καταβαλλόμενη στους βουλευτές κατά μήνα αποζημίωση δεν έχει τα εννοιολογικά στοιχεία του μισθού, που αποτελεί χρηματική κατά κανόνα αντιπαροχή, καταβαλλόμενη στον εργαζόμενο για ορισμένη εργασία από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που οφείλεται από την παροχή της, αλλά αποβλέπει στην κάλυψη των οικονομικών συνεπειών από την απομάκρυνση του βουλευτή από τον επαγγελματικό και βιοποριστικό γενικά έργο του και την αποκλειστική του απασχόληση με το λειτούργημά του».


Ακόμη, οι Εφέτες υπογραμμίζουν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή, που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ, είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.


Η έκτακτη αυτή παροχή, που έλαβαν οι δικαστές συνιστά «αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης» του επαγγέλματός τους και συνεπώς «δεν αφορούν άλλους λειτουργούς, των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών».


Οι δικαστές έλαβαν την έκτακτη αυτή παροχή επειδή υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας (μεγάλος όγκος υποθέσεων) στα δικαστήρια και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών (απελάσεις, άδειες παραμονής, παραβατικές συμπεριφορές, κ.λπ.), των Ολυμπιακών Αγώνων και της επίσπευσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων.


Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές «συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου», καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον «είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού» (δηλαδή τους βουλευτές).


Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αβάσιμα ο πρώην βουλευτής ζητεί την διαφορά των αποδοχών του με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ. Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής πρέπει να λάβει το ποσό που διεκδικεί.



Ας σημειωθεί ότι από το Διοικητικό Εφετείο αναμένεται η έκδοση και άλλων αποφάσεων επί προσφυγών βουλευτών, που πιθανά να είναι και αντίθετες με την επίμαχη απόφαση που δημοσιεύθηκε.


Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης


Την ίδια στιγμή, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι δεν βρήκε μεγάλη ανταπόκριση το «τελεσίγραφο» του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μέσω του Γιάννη Μιχελάκη, ότι κανένας δεν θα συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της ΝΔ εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών.


Και αυτό, γιατί από τους 150 και πλέον βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και διεκδικούν αναδρομικά παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, μέχρι στιγμής, μόνο οι 43. Από αυτούς τους 43, οι 17 ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και οι 24 στον χώρο της ΝΔ.


Ειδικότερα, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ. Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.


Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ. Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων. Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής, Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα -Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Δημ. Γαλαμάτης.


Από το ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004, στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009, στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ).
Διαβάστε Περισσότερα "Έχασαν τη "μάχη" των αναδρομικών οι βουλευτές"

Η ISDA αποφάσισε : Πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα cds θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής ευθύνης στο ελληνικό χρέος.

Σε κάθε περίπτωση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) επί των εκδόσεων ομολόγων ελληνικού δικαίου, η εξέλιξη αυτή εκ μέρους της ISDA φάνταζε περίπου ως μονόδρομος. 

Στην σχετική της ανακοίνωση η Διεθνής Ένωση αναφέρει πως η απόφασή της προέκυψε έπειτα από την ενέργεια της Ελλάδας να συμπεριλάβει ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) 

«τροποποιώντας τους όρους των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα των κατόχων των επηρεαζόμενων τίτλων στη λήψη πληρωμών».

Πρακτικά με αυτήν την απόφαση τα CDS ενεργοποιούνται και όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ISDA θα διενεργηθεί δημοπρασία στις 19 Μαρτίου.


Υπολογίζεται ότι η αξία των «ελληνικών CDS» είναι περίπου 3,2 δισ. δολάρια.




 http://www.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η ISDA αποφάσισε : Πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

Δημοφιλείς αναρτήσεις