" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Διχαστικός, εμφυλιοπολεμικός και επικίνδυνος, είπε πάλι ψέμματα!



"Δεν θα αφήσουμε το λόμπυ της δραχμής να λεηλατήσει την χώρα" είπε πρωινιάτικα και κυριακάτικα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και πρόσθεσε ότι "οι περικοπές που περιλαμβάνουν τα μέτρα θα είναι οι τελευταίες". 

Οι τελευταίες. Τα ακούς εξαθλιωμένε Έλληνα;

"Μισθοί και συντάξεις δεν...

πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία"διαβεβαίωσε ο ψεύτης πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία.

Ξεκαθάρισε δε ότι "η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. 

Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσόγερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μολις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις".

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε στους κινδύνους σε περίπτωση καταψήφισης των μέτρων: "Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα, αν δεν έκλεινε η συμφωνία. 

Θα ξαναγύριζε η Ελλάδα στη διεθνή απομόνωση, θα αποχαιρετούσαμε το ευρώ, θα λεηλατούσε τα πάντα στην χώρα μας το λόμπυ της δραχμής, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη από οποιοδήποτε μέτρο περνάει σήμερα. 

Θα επικρατούσαν προτωφανείς συνθήκες πόλωσης της κοινωνίας, κοινωνικές εκκρήξεις με πρωταγωνιστές των δύο άκρων και συγκρούσεις σε μία κοινωνία που διαλύεται και μπροστά σε ένα κράτος που καταρρέει. Είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τον επιτρέψουμε".

Περιέγραψε δε την δραματική στιγμή: 

"Σε κάθε μεγάλη στιγμή κάθε χώρας υπάρχουν διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού.Υπάρχουν εκείνοι που υποκύπτουν στις σειρήνες του λαικισμού και του εξτρεμισμού και υπάρχουν και εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά στις Σειρήνες και κωπηλατούν για να περάσουν από τη Σκύλλα και την Χάρυβδη. Εκεί βρισκόμαστε τώρα, ανάμεσα στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη των δύο άκρως που συμφωνούν μεταξύ τους μόνο σε ένα πράγμα: να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης".

Κάλεσε δε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί την μάχη έναντι στους αντιπάλους που μένουν κολλημένοι στο χθες!!

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις αντιδράσεις που συναντούν τα μέτρα: 

"Υπάρχουν δύο ειδών αντιδράσεις: Εκείνων που θίγονται άδικα και έχουν φθάσει στα όριά τους. Σε αυτούς δείχνουμε σεβασμό και υποσχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, αλλά για να γίενι αυτό πρέπει η χώρα να ορθοποδήσει, η ανάκαμψη να ξεκινήσει και να πιάσουμε τους στόχους μας για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Υπάρχουν και εκείνοι που θίγονται γιατί χάνουν προνόμια, γιατί βγάζουν ευκαιρίες να πλουτίζουν σε βάρος του συνόλου, ποικίλες συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα που βλέπουν ότι τελειώνει το πάρτι. Αυτούς τους έχουμε απέναντι και δεν κάνουμε χιλιοστό πίσω, δεν μπορεί η χώρα να ορθοποδήσει αν δεν πάψουν να την απομυζούν τα τρωκτικά".

Αρνήθηκε ο Σαμαράς ότι "είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας" και πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. 

"Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο" είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς και σημείωσε ότι "οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας". (δηλαδή ποτέ)

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι "αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη όπως έλεγαν κάποιοι θα δημιουργούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο". Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς: την δημόσια σπατάλη και την φοροδιαφυγή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη ο Σαμαράς; "Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτικλήμας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας".

Μίλησε για υλοποίηση της πολιτικής του. Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια.

Κλείνοντας είπε ότι "από την δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τί έλεγαν ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό, υπάρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ τώρα οι περισσότεροι στοιχιματίζουν για την παραμονή. 
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είμαστε τώρα μαζί διστάζουν. 
Κάνω έκκληση να προσωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. 
Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση"ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μιλάμε για χοντρό δούλεμα. 
Προδοτικές συμπεριφορές που φέρνουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.












makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις