" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΖΑΜΠΑ... ΑΝΤΑΡΤΕΣ!


Ζητιανεύουν... την επιστροφή τους 22 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων που άλλαξαν στάση στην ψηφοφορία του εφαρμοστικού των υπουργείων Υγείας και Εργασίας

Λίγο μετά τις δύο το ξημέρωμα, με  213  ψήφους υπέρ,  58 κατά και  12 βουλευτές να δηλώνουν παρόντες, ο τρίτος κατά σειρά εφαρμοστικός νόμος  του Μνημονίου ΙΙ  που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την  ευρύτερη συνταγογράφηση των γενόσημων φαρμάκων, την απελευθέρωση  του ωραρίου των φαρμακείων  και  την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, πήρε τελικά το πράσινο φως της Βουλής.

Όπως συνέβη και στον  προηγούμενο εφαρμοστικό νόμο που περιλάμβανε περικοπές στις συντάξεις, πολλοί βουλευτές κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα - θυμίζουμε ότι πλήρωσαν την αρνητική ψήφο στο Μνημόνιο ΙΙ με την έξοδο τους από αυτά - εμφανίστηκαν είτε να υπερψηφίζουν είτε να δηλώνουν παρόντες ευελπιστώντας ότι η επιστροφή  στα κομματικά τους λημέρια δεν θα αργήσει.

Ειδικότερα,  από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν στάση 14  βουλευτές. Οι κύριοι Α.Αθανασιάδης και Χρ. Μαγκούφης ψήφισαν ναι  ενώ «παρών», δήλωσαν οι κύριοι Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Γ.Παπαμανώλης, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Κυριακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Χ.Τεκτονίδου και  Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Διά της απουσίας τους έλαμψαν άλλοι έξι διαγραφέντες, οι  Σ. Κουβέλης, Θ. Παραστατίδης, Ο. Βουδούρης, Μ. Τσετίν. Α.Βαγενά και Β. Παπανδρέου.

Από τη ΝΔ «ναι σε όλα» ψήφισαν οκτώ  βουλευτές, οι Κ.Παπασιώζος, Ζ.Τζηκαλάγιας, Α. Καρυπίδης, Θ.Λεονταρίδης, Α. Δερμετζόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης, Γ.Βαγιωνάς και  Ελίζα Βόζεμπεργκ ενώ  άλλοι επτά οι κύριοι Γ. Βλάχος, Μ.Γιαννάκης, Μ.Τζίμας, Κ.Μαρκόπουλος, Κ.Γκιουλέκας, Γ.Καρασμάνης και  Μ.Κόλια- Τσαρουχά υπερψήφισαν επί της αρχής και καταψήφισαν ορισμένα  άρθρα. Άλλοι τέσσερις βουλευτές οι κύριοι Χ.Ζώης, Σ.Γαληνός, Π. Μελάς και η κα Μ.Ιατρίδη απείχαν από την ψηφοφορία ενώ η  Ε.Κουντουρά και ο Δ.Σταμάτης επέμειναν στο «όχι».

Σε ότι έχει να κάνει με τα  κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου, ο ΛΑΟΣ ψήφισε μόνο το άρθρο 35, που αφορά στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων  καταψηφίζοντας το υπόλοιπο νομοσχέδιο  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο άρθρο 89, που αφορά στη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που απασχολήθηκαν με καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικοι, καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.











 http://permisospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις