" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Γιαννίτσης: Δεν αλλάζουν τώρα, εκλογικός νόμος και κρατική επιχορήγηση κομμάτων

Δεν ντρέπεστε λίγο ρε; Κόβετε με το "έτσι θέλω" συντάξεις, μισθούς, επιδόματα, έχετε εξαθλιώσει τον κόσμο, έχετε ξεπουλήσει τα πάντα, και επιμένετε στα ίδια απίστευτα τερτίπια σας να χρηματοδοτείτε τα κόμματα σας με λεφτά του Ελληνικού λαού; Είσαστε πραγματικά ανεκδιήγητοι!












Δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος προς το παρόν, ούτε θα επέλθει κάποια μεταβολή στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Ο Γιαννίτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ...


επικαλούμενος και τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για πιθανές εκλογές τον Απρίλιο, σημείωσε ότι, αν και ο ίδιος δεν ξέρει την ημερομηνία, «όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι πάμε σε εκλογές».

Ο Τάσος Γιαννίτσης απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για το πολιτικό χρήμα στην παρούσα Βουλή, τονίζοντας πάντως την ανάγκη μείωσης τουλάχιστον κατά 20% της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, θέτοντας θέμα «πολιτικής ηθικής».


«Δεν ξέρω καν την ημερομηνία και το θέμα θα κριθεί σε άλλο επίπεδο, αλλά όπως φαίνεται πάμε σε εκλογές και δεν θα μπορούσε -λόγω και των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα- να πάμε σε νομοθετική ρύθμιση. Εκτός και αν υπήρχε έντονη υποστήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων για να φτάσουμε σε κάτι τέτοιο. ... Προσωπικά δεν πιστεύω όμως ότι είναι σκόπιμο να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε νομοθετικές ρυθμίσεις έστω και οριακές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενημερώνοντας την σχετικά με τις προτάσεις του για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, μετά και το διάλογο που έγινε με όλα τα κόμματα.


«Όποια κυβέρνηση και αν είναι, έχει να κάνει ένα τεράστιο αγώνα για την βελτίωση των οικονομικών της χώρας. Επομένως δεν μπορεί να έρχεται την ίδια ώρα και να αφαιρεί από την προσπάθεια αυτή, προς όφελος των κομμάτων. Είναι πρόβλημα πολιτικής ηθικής», επεσήμανε.



Επίσης, τόσο για το θέμα της δανειοδότησης των κομμάτων όσο και για την καταβολή της 4ης δόσης του 2011, την οποία -όπως είπε- ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει εδώ και καιρό, ο Τάσος Γιαννίτσης παρέπεμψε για άλλη μια φορά στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα.









http://24gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις