" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τα ξωτικά της Βουλής!





24gr.blogspot.com









Διαβάστε Περισσότερα "Τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τα ξωτικά της Βουλής!"

Το άγαλμα του άστεγου!

Ευάγγελος Βενιζέλος (βίντεο): Ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για τη χώρα.
 
 
 http://greki-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Το άγαλμα του άστεγου!"

Ο καλύτερος Τράγκας ever!


Δίνει τα ρέστα του ο Τράγκας !  Ακούστε το :



greki-gr








Διαβάστε Περισσότερα "Ο καλύτερος Τράγκας ever!"

Πλημμυρίζουν τους δρόμους οι νεοάστεγοι και τα συσσίτια οι άποροι

Πριν λίγα χρόνια, χρησιμοποιούσαμε τον όρο «νεόπλουτοι» σε μια Ελλάδα που φαινομενικά τουλάχιστον, ευημερούσε.

Μερικά χρόνια μετά, και ένας νέος όρος έρχεται να εισαχθεί στο λεξιλόγιο μας: «νεόπτωχοι» ή αλλιώς… «νεοάστεγοι». Δεν είναι μειοψηφία, αλλά τείνουν να γίνουν πλειοψηφία.

Ήδη ένας τεράστιος αριθμός «νεοάστεγων» έχει «πλημμυρίσει» τους δρόμους των πόλεων, με τον αριθμό των απόρων που ζητάνε ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια να ........
αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.

Μιλάμε πλέον για διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης και για Ελλάδα της φτώχειας, καθώς ο αριθμός των νεόπτωχων, έχει αγγίξει τις 20.000!

Άλλο όμως να το λες, και άλλο να το ζεις. Το «Έθνος» του Σαββάτου, φιλοξενείς τρεις συγκλονιστικές μαρτυρίες «νεοάστεγων» που δεν μπορούν να μη συγκινήσουν κανέναν.

Γρηγόρης Μπαχάρης, 31 ετών: «Δούλευα ως security και ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μείνω χωρίς δουλειά. Είχα δουλειά, σπίτι και μια οργανωμένη καθημερινότητα. Τώρα δεν έχω τίποτα. Μένω στο αυτοκίνητο μου και τρώω όπου βρω. Ψάχνω κάθε μέρα με αγγελίες στο χέρι για δουλειά, αλλά τίποτα…Υπάρχουν μέρες που νομίζω ότι εδώ είναι το τέρμα. Και άλλες που σκέφτομαι ότι είμαι μικρός για να τα παρατήσω. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω να σταθώ στα πόδια μου. Με πνίγει η αδικία αλλά τι να κάνω…»

Γιώργος Μπαρκούρης, 60 ετών: επί 20 χρόνια εργαζόταν στο κρατικό ραδιόφωνο. Η κρίση τον οδήγησε στο δρόμο. Σήμερα φιλοξενείται στον ξενώνα της οργάνωσης «Κλίμακα», και λέει:

«Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο για τους νέους ανθρώπους που δεν βρίσκουν δουλειά. Αλλά σκεφτείτε και το ψυχολογικό άγχος που έχει ένας άνθρωπος της ηλικίας μου, όταν μένει άνεργος λίγο πριν τη σύνταξη! Πρέπει κάτι να κάνει η πολιτεία για μας…»

Στάθης Χήναρης, 49 ετών: «Είμαι 3 μήνες χωρίς δουλειά, στους δρόμους. Βρέθηκα από ένα σπίτι που έμενα, σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Ξέρετε τι είναι να κοιμάσαι με -2 και -3 βαθμούς Κελσίου; Νιώθω ζωντανός-νεκρός. Θέλω να βρω μια δουλειά. Οι άστεγοι δεν είναι αλήτες, αλλά άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Και όμως. Κάποτε είχα μια φυσιολογική ζωή».
 
 http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Πλημμυρίζουν τους δρόμους οι νεοάστεγοι και τα συσσίτια οι άποροι"

Τα "τρελά" κονδύλια του ΥΕΘΑ! 18 εκατ. για απόρρητα και καθαριότητα, 675.000 για πολεμοφόδια!

Δείτε που πετάνε τα λεφτά μας τα λαμόγια και θα φρίξετε!!


Πολλά και παράξενα έχει ο προϋπολογισμός του ΥΕΘΑ για το 2012.


Παράξενα από την άποψη ότι θα μπορούσαν πολλές δαπάνες να έχουν εξαλειφθεί και δεν εννοούμε μόνο τα 9.000.000 ευρώ των απόρρητων δαπανών,για τα οποία το βασικό ερώτημα είναι...

 αν ξοδεύονται εκεί που πρέπει.





Υπάρχουν και πολλά άλλα κονδύλια, που προβληματίζουν ως προς το αν θα μπορούσαν να περικοπούν ή όχι


Ο προϋπολογισμός του ΥΕΘΑ φαίνεται να επιβαρύνεται με 2.100.000 για πληρωμές υπερωριών και 1.527.000 για πληρωμές εργασίας σε αργίες και νυχτερινές ώρες, όταν είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί δεν πληρώνονται γι΄ αυτά


Αν τα ποσά αφορούν σε πολιτικούς υπαλλήλους είναι μάλλον λογικό να ισχυριστεί κάποιος ότι τόσες υπερωρίες είναι μάλλον περιττές.


345.000 ευρώ θα ξοδέψουμε για μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών της κυβέρνησης και γενικών και ειδικών γραμματέων.


Άλλα 180.000 ευρώ θα μας κοστίσουν τα ταξίδια εξωτερικού


Αν η ηγετική ομάδα του ΥΕΘΑ εξακολουθεί να πετά με τον ρυθμό των τελευταίων ημερών τα ποσά αυτά δεν φθάνουν…ούτε για “ζήτω”.


3.089.000 θα πληρώσει το ΥΕΘΑ για ενοίκια!


425.000 για κινητά τηλέφωνα και 98.000 για διαφημίσεις.


493.000 για εκδόσεις-εκτυπώσεις-βιβλιοδεσίες!


Όσο για τις δαπάνες καθαριότητας; 9.202.000 ευρώ! Όσα και τα απόρρητα κονδύλια δηλαδή!



Αντιθέτως για πολεμοφόδια θα δώσουμε μόνο 675.000 ευρώ!



Το ΝΑΤΟ "ρουφάει" πολύ χρήμα! 96.800.000 ευρώ θα μας πάρει το 2012 !!!!



Θα θυμάστε ίσως και την Αγροφυλακή, η οποία ποτέ δεν λειτούργησε. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει προσωπικό το οποίο μισθοδοτείται!



Και μέσα σ΄ όλα προβλέπεται και κονδύλι για ...τη τέχνη! Το ποσό είναι αστείο, μόλις 1000 ευρώ βέβαια!








onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Τα "τρελά" κονδύλια του ΥΕΘΑ! 18 εκατ. για απόρρητα και καθαριότητα, 675.000 για πολεμοφόδια!"

250 ευρώ την ημέρα για τον ανασφάλιστο τα νοσήλεια στα νοσοκομεία! Είναι δυνατόν;


Ο Αντρέας Λοβέρδος είναι απίστευτος! Εκεί που η κάθε κουτσή Μαρία από τη Βουλγαρία τα Σκόπια, την Τουρκία και τη Σερβία, έμπαινε στην Ελλάδα αυθημερόν, πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε νοσοκομείο και ξεγεννούσε ...τζάμπα σε βάρος του Έλληνα πολίτη, τώρα πήγαμε στο ακριβώς αντίθετο:...

όποιος δεν έχει βιβλιάριο δεν γίνετε δεκτός στα νοσοκομεία! Μάλιστα θα πρέπει να πληρώσει 250 ευρώ την ημέρα! Δε πα να έχεις καρδιά, ψυχιατρικό επεισόδιο, τραύμα, οτιδήποτε, άπαξ και δεν έχεις βιβλιάριο δεν μπορείς να μείνεις σε κανένα κρατικό νοσοκομείο! Εκτός κι αν πληρώσεις....

Άσε που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν λένε ότι πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιούται βιβλιάριο απορίας!

Τα χαρτιά που ζητάνε είναι απίστευτα! Χαρτί ότι δεν χρωστάς στο ΤΕΒΕ την ΕΦΟΡΙΑ για να πάρεις βιβλιάριο ...ΑΠΟΡΙΑΣ! Δηλαδή ρε Λοβέρδο και ποιος είναι τότε ο άπορος; Αυτός που δεν χρωστάει;

Πάτε καλά; Σε λίγο τα 3.500 θα θεωρούνται ,,,τεκμήριο!

Ο άνθρωπος είναι απλά απίστευτος!

πηγή: taxalia
Διαβάστε Περισσότερα "250 ευρώ την ημέρα για τον ανασφάλιστο τα νοσήλεια στα νοσοκομεία! Είναι δυνατόν;"

Στυγερή δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά

«Λυπάμαι και συγγνώμη… ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει… σε αγάπησα… σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάου μου!!!. 1 ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε 1 χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του… Έρχομαι (Νιέχ-Νιέχ μου).

Τα παραπάνω λόγια έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο Στάθης Ευσταθίου, δράστης της άγριας δολοφονίας της 22χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαργικιώτη λίγα λεπτά αφού τη σκότωσε, καρφώνοντάς της τουλάχιστον δέκα φορές το κρητικό μαχαίρι που είχε στην καρδιά.

Ο δράστης στη συνέχεια χτύπησε την κοπέλα και με κατσαβίδι στο λαιμό ενώ την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία το έγκλημα έγινε μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στο Κιλκίς όταν η αστυνομία τον σταμάτησε τυχαία για έλεγχο, ίσως για υπερβολική ταχύτητα. Στο κάθισμα εντοπίστηκαν ίχνη από αίμα και τρίχες από μαλλιά.

Σύμφωνα με τον alphafm.gr ο δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο δράστης ότι έγινε το έγκλημα και ανέσυραν από τα παγωμένα νερά της λίμνης της 22χρονη κοπέλα στο σώμα της οποίας ήταν καρφωμένα και το μαχαίρι και το κατσαβίδι.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί πριν από ένα χρόνο μέσα από κοινούς γνωστούς. Η 22χρονη είχε φύγει από την Κέρκυρα όπου γεννήθηκε και σπούδαζε στην Καστοριά επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις. Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ζευγαριού ήταν δυο αγαπημένα μεταξύ τους παιδιά και όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο έρωτα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Στάθης όπλισε το χέρι του και σκότωσε την αγαπημένη του Ανδριάνα.

 
Διαβάστε Περισσότερα "Στυγερή δολοφονία 22χρονης φοιτήτριας στην Καστοριά"

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός. Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Την Κυριακή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα.

Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα δυτικά. Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται τη Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει τα εξής:
- Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 
Διαβάστε Περισσότερα "Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού"

Αγρότες, ιδιοκτήτες πισίνας, με εισόδημα 132 ευρώ το μήνα !

Αγρότες, ιδιοκτήτες πισίνας, με εισόδημα 132 ευρώ το μήνα !

Η πλειοψηφία των αγροτών στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει και μάλιστα με το νόμο που τους επιτρέπει να μην τηρούν βιβλία και στοιχεία. Την ίδια ώρα που τα περιουσιακά τους στοιχεία μαρτυρούν ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι τόσο φτωχοί όσο θέλουν να φαίνονται.
Οσο κι αν φαντάζει απίθανο, ο μέσος όρος των αγροτικών εισοδημάτων που δηλώνουν 1.031.792 άτομα στην Ελλάδα, είναι 1.578 ευρώ το χρόνο ή 132 ευρώ το μήνα. Από το σύνολο οι 900.000 δηλώνουν εισόδημα 815 ευρώ το χρόνο, ενώ μόλις 40 άτομα σε όλη τη χώρα δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ το χρόνο.
Τα στοιχεία προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Εθνικης Στατιστικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο, Νίκος Καραβίτης μιλώντας προχθές σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Σύμφωνα με τον κ. Καραβίτη, τα στοιχεία αυτά έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τις 30 πισίνες που για παράδειγμα υπάρχουν σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων στο Δήμο Κιλελέρ της Λάρισας καθώς και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Διευκρινίζοντας ότι προφανώς δεν είναι όλοι οι αγρότες φοροφυγάδες, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ επισήμανε πως βασική πηγή του προβλήματος είναι το γεγονός ότι οι αγρότες δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και στοιχεία ώστε να φορολογούνται.
Σήμερα, η φορολόγησή τους προκύπτει τεκμαρτά από μια δαιδαλώδη διαδικασία, βάσει εγκυκλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο.
Με το σύστημα αυτό ευννοείται εκτός όλων των άλλων και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή όσων εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, κυρίως τα κηπευτικά. Σε αυτούς καταλήγουν τα μεγάλα κέρδη καθώς εκτός των άλλων είναι εφοδιασμένοι με νομιμότατα παραστατικά που όμως δεν έχουν καμία πρακτική αξία για φορολογικούς ελέγχους.
Ολο αυτό που σήμερα αποτελεί πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Καραβίτη, ξεκίνησε κάποτε με αγαθές προθέσεις, δηλαδή την ελάφρυνση της φορολογίας των φτωχών αγροτών. Με τη διαφορά ότι οι φτωχοί αγρότες έτσι κι αλλιώς δεν θα πλήρωναν φόρο. Ενώ τώρα, έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα, οι φτωχοί αγρότες δεν ξεχωρίζουν ούτε από τους αγρότες με υψηλά εισοδήματα που θα έπρεπε να επιβαρύνονται με φόρο ούτε από τους πλούσιους εμπόρους.
 
 
Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα

Διαβάστε Περισσότερα "Αγρότες, ιδιοκτήτες πισίνας, με εισόδημα 132 ευρώ το μήνα !"

Φως και θέαμα στην κεντρική πλατεία. Άνοιξε τις πύλες του το "Βασίλειο των Πάγων" στο Καρπενήσι (Φώτο)

Άνοιξε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ο δήμος Καρπενησίου χθές.
Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης άναψε  το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία και μαζί τα χαμόγελα πολλών μικρών παιδιών που είχαν γεμίσει απο νωρίς την πλατεία.
Συγχρόνως λειτούργησε για πρώτη φορά στο Καρπενήσι το παγοδρόμιο όπου ξάφνιασε χαρούμενα μικρούς και μεγάλους.
 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Ευρυτάνες!
 

Δείτε φωτογραφίες απο την πλατεία

 





http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Φως και θέαμα στην κεντρική πλατεία. Άνοιξε τις πύλες του το "Βασίλειο των Πάγων" στο Καρπενήσι (Φώτο)"

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Έκοψαν το ρεύμα σε άπορους στην Κηφισιά.

Με εντολή του δήμου Κηφισιάς κόπηκε το ρεύμα στα λειώμενα στην περιοχή Αγ.Βαρβάρας, όπου μέχρι σήμερα κατοικούν άποροι με μικρά παιδιά.Τα λειώμενα θα έπρεπε...


 να έχουν εκκενωθεί εδώ και πολύ καιρό.Κάποιοι ίσως να τα έχουν καταλάβει και παράνομα.Είναι όμως ανθρώπινο μέσα στο χειμώνα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα να μένουν χωρίς ρεύμα οικογένειες με μικρά παιδιά; 



 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Έκοψαν το ρεύμα σε άπορους στην Κηφισιά."

Κατάθεση επερώτησης για τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Στερεάς

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εδώ και χρόνια υποστηρίζουν τους τοπικούς πληθυσμούς και έχουν υλοποιήσει μια πληθώρα παρεμβάσεων για πολλές κοινωνικές ομάδες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχουν μεγάλο εύρος λειτουργίας, που αφορά στην ψυχοκοινωνική στήριξη κάθε ανθρώπου που αντιμετωπίζει δυσκολίες, με έμφαση στην σχολική κοινότητα, δηλαδή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η παρουσία τους στον χώρο της εκπαίδευσης, της οικογένειας, της εργασίας, της κοινότητας είναι συνεχής, αφορά κάθε πτυχή της ζωής και είναι αναγκαία, ειδικά στην δύσκολη -από κάθε άποψη- εποχή που βιώνουμε.

Ωστόσο, τα προβλήματα στις δομές σωρεύονται εξ αιτίας, κυρίως:


α) Των δραματικών περικοπών που έχει υποστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης από τα Υπουργεία Υγείας (μέσω ΟΚΑΝΑ) και Εσωτερικών (μέσω Κ.Α.Π), παρά την ύπαρξη σχετικών προγραμματικών συμβάσεων, με τις οποίες το κόστος λειτουργίας κάθε Κέντρου Πρόληψης προϋπολογίζεται λεπτομερώς,


β) Tης περαιτέρω μείωσης του προϋπολογισμού τους για το 2012, ώστε προβάλει σοβαρό το ενδεχόμενο να κληθούν τα Κέντρα Πρόληψης να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν παρεμβάσεις το 2012 με το 25%-30% της προβλεπόμενης χρηματοδότησής τους,


γ) Την εκ νέου ασαφή κατάσταση στην οποία περιέρχονται τα Κέντρα Πρόληψης με την επικείμενη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς στα προσχέδια δεν γίνεται καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης, στη λειτουργία, χρηματοδότηση, επιστημονική παρακολούθηση και εποπτεία τους, στους σκοπούς τους, την διοικητική και λειτουργική σχέση τους με την Πολιτεία.


Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς θεωρεί ότι τα Κέντρα Πρόληψης δεν είναι δυνατόν να μένουν εκτός σχεδιασμών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων – σχεδιασμοί που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την τεκμηριωμένη επιδείνωση του κοινωνικού φαινομένου των εξαρτήσεων στην τρέχουσα περίοδο κρίσης, αλλά και με τις παραινέσεις του ΟΗΕ και τις δεσμεύσεις όλων των αρμοδίων για έμφαση στην Πρόληψη.



Για τους λόγους αυτούς και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δι’ εκπροσώπων σε καθένα από τα 5 Κέντρα Πρόληψης των περιοχών αρμοδιότητάς της – συμμετοχή που ενέχει και υποχρεώσεις χρηματοδότησης κάθε Κέντρου Πρόληψης,


Απευθύνουμε την ακόλουθη επερώτηση στον κ.Περιφερειάρχη:


- Θα χρηματοδοτήσετε, σύμφωνα με τα προϋπολογισμένα ποσά συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα το Κέντρο Πρόληψης Βοιωτίας, το Κέντρο Πρόληψης Εύβοιας, το Κέντρο Πρόληψης Ευρυτανίας, το Κέντρο Πρόληψης Φθιώτιδας και το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας;


- Θα φροντίσετε ώστε από το 2012 η οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας να είναι ισόποση μεταξύ των Κέντρων Πρόληψης, με σύγκλιση όλων των εισφορών στο υψηλότερο ως σήμερα ποσό;


- Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να προβούν οι συναρμόδιοι φορείς στις απαραίτητες ενέργειες ρητής πιστοποίησης των 72 Κέντρων Πρόληψης και των σκοπών τους, που είναι η Πρόληψη των Εξαρτήσεων και η Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, μέσα από το Σ/Ν «Κώδικας Ναρκωτικών»;


- Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να χρηματοδοτηθούν τα 72 Κέντρα Πρόληψης στο ακέραιο από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση Λειτουργίας τους;


- Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους, που θα διασφαλίζει το δίκτυο των 72 Κέντρων Πρόληψης και την παροχή υπηρεσιών τους, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της βαθειάς κρίσης και της συνακόλουθης όξυνσης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και των εξαρτήσεων;

 
Διαβάστε Περισσότερα "Κατάθεση επερώτησης για τα Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας Στερεάς"

Δεκαεπτάχρονος προέτρεπε γονείς να βιάζουν ανήλικα

Εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό εντοπίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την εξιχνίαση υποθέσεων κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, στις οποίες εμπλέκονται τρεις Έλληνες.
Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο με τη σύλληψη ενός 45χρονου στο Κιλκίς για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Ανάλογες δικογραφίες σχηματίσθηκαν και σε βάρος δύο ακόμη ανδρών ηλικίας 39 και 17 ετών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.
Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του 47χρονου προπονητή για παιδεραστία στην Κρήτη.
Η διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού είχε διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός χρηστών σε όλη τη χώρα προμηθεύτηκε πλήθος αρχείων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη των τριών ανδρών.
Στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρία laptop. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν για εργαστηριακή διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστούν και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία κατά την οποία αναρτήθηκαν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο φορητό υπολογιστή του 45χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικού πορνογραφικού υλικού πρωτοφανούς σκληρότητας, τα οποία στάλθηκαν σε διεθνή βάση ανάλυσης για περαιτέρω διερεύνηση.
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο 17χρονος κατηγορούμενος δημοσίευε σε ιστοσελίδα συμβουλών προς γονείς προτροπές για βιασμούς ανηλίκων, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία και αντιδράσεις πολλών χρηστών του διαδικτύου.


 http://news247.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Δεκαεπτάχρονος προέτρεπε γονείς να βιάζουν ανήλικα"

Καταρρέει ο Παπαδήμιος, το 60% θέλει εκλογές τώρα


Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνίαιες τάσεις της MRB, που διαβάσαμε στο www. real.gr, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,9%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, η Χρυσή Αυγή 1,5% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3,3%, Λευκό – αποχή το 11,8% και αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 11,5% των ερωτηθέντων.


Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 32,7%, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,1%, το ΚΚΕ 11,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,7%, , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα το 5,6%.


Στην κατανομή των εδρών η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 140 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 53, το ΚΚΕ 31, ο ΣΥΡΙΖΑ 24, ο ΛΑ.Ο.Σ. 20, η Δημοκρατική Αριστερά 19 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 13.
 Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές το 60,7 θέλει να γίνουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου


Κατάρρευση Παπαδήμου
Στο ερώτημα πώς αξιολογείται η πορεία τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, το 55,1% απαντά ότι η γενική εντύπωση για την εικόνα της είναι χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, ενώ το 24,5 απαντά ότι έχει καλύτερη εικόνα.



 Προηγείται ο Βενιζέλος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
Καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, στους ψηφοφόρους του κόμματος το 2009, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προβάδισμα με 28,4%. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,9%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 8%, η Φώφη Γεννηματά με 4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 3,2%, ο Χρήστος Παπουτσής με 2,3%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,1%. Άλλος απαντά το 2,3% των ερωτηθέντων και κανένας το 22,1%




real.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Καταρρέει ο Παπαδήμιος, το 60% θέλει εκλογές τώρα"

Όλα στον αέρα: Μνημόνια, συμφωνίες, και… Παπαδήμος


Στην Ελλάδα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί δε δρέπουν δάφνες διορατικότητας. Περισσότερο λειτουργούν με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, ενώ έχουν μια έφεση στο πως θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλό τους, με πρώτη προτεραιότητα τον εσωκομματικό. Πρωταρχικό τους μέλημα να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα στα καφενεία (και στο διαδίκτυο). Όσον αφορά τα θέματα που έχουν να διαχειριστούν, έχει ο Θεός, στην Ελλάδα ζούμε, όλο και κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή.
Ενώ λοιπόν όλος ο πλανήτης βούιζε ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου ήταν μια απάτη, στην Ελλάδα ψάχναμε πρωθυπουργό να την υλοποιήσει. Ξενυχτούσαμε επί μια εβδομάδα, παρέλυσε το κράτος, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, για να φτιάξουμε κάτι που οι συνθήκες δε επιτρέπουν να λειτουργήσει.
Σήμερα φαίνεται πως με την αναμενόμενη καθυστέρηση που τους χαρακτηρίζει, οι πολιτικοί μας ανελήφθησαν ότι δεν υπάρχει ενεργή συμφωνία, ότι το PSI είναι στον αέρα, ότι η έβδομη δόση είναι Γολγοθάς. Και εισήλθαμε επισήμως σε νέα πολιτική κρίση, έπειτα από την ουσιαστική παραίτηση του εξουθενωμένου αντιπροέδρου.
Γιατί με την αφέλεια που τους χαρακτηρίζει είχαν υπολογίσει ότι ο προϋπολογισμός θα έκλεινε κανονικά, οι τράπεζες θα υποχωρούσαν υπό το βάρος της διαπραγματευτικής δεινότητας του κ. Παπαδήμου , η Ε.Ε. θα έσπευδε πανικόβλητη να ενισχύσει με μερικά τρις τον EFSF και αμέσως μετά θα παραχωρούσε και ένα υπέρογκο δάνειο στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους, για να μείνει στο ευρώ και να μην κινδυνεύσουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα. Και μετά ξύπνησαν.
Ξύπνησαν σε μια πραγματικότητα ελαφρώς τροποποιημένη, αν και αρκετοί από εμάς (πλέον δεν είμαστε ούτε γραφικοί, ούτε μειοψηφία) τους είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για μερικά απλά συμφραζόμενα γύρω από την περιβόητη συμφωνία. Έτσι, παρά τις κυβερνητικές δοξασίες, στη πορεία αποδείχθηκε ότι:
  • Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες δεν ήταν περίπατος, ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν να κάνουν με το βιογραφικό του προσώπου αλλά με το υφιστάμενο status quo και είτε ήταν εκεί ο κ. Παπαδήμος, είτε ο κ. Ψαριανός, ελάχιστα πράγματα θα διέφεραν.
  • Η ελληνική πλευρά προσέκρουσε σε έναν τοίχο, σε μια νοοτροπία που από την αρχή της κρίσης ωθούσε την Ελλάδα στη μοναδική διαθέσιμη λύση, δηλαδή σε μια κλασσική αναδιάρθρωση του χρέους σε ποσοστό άνω του 80%, μια λύση που προσπάθησε ματαίως να αποφύγει.
  • Η ελληνική πλευρά αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι ούτε η ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου είναι μακριά, ούτε η κατάταξη στο D (default) από τους οίκους αξιολόγησης και δικαιολογημένα φοβάται μήπως αυτή η εξέλιξη σημάνει και την αποπομπή της από την ευρωζώνη.
  • Οι πονηροί Γερμανοί θέλοντας να κερδίσουν χρόνο και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι (ο πολύπειρος Ράϊχενμπαχ) τα χάλια της οικονομίας , έθεσαν δύο συνθήκες που συναρτούσαν τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Η μία ήταν η μόχλευση του EFSF και η άλλη η εντός στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οι δικοί μας έπεσαν μέσα στην παγίδα, πιστεύοντας ότι ο εξαντλημένος κόσμος θα πλήρωνε τα χαράτσια αδιαμαρτύρητα. Ξαφνικά η ελληνική πλευρά διαπιστώνει με τρόμο ότι, ούτε ο EFSF πρόκειται να μοχλευθεί, ούτε ο προϋπολογισμός να εκτελεστεί. Συνεπώς ακόμα και αν καταφέρει να έρθει σε μια κατ αρχήν συμφωνία με τις τράπεζες ενεργοποιώντας τα δικαιώματα πλειοψηφίας (δηλαδή κινητοποιώντας τις ελληνικές τράπεζες, να εξαναγκάσει τις ξένες να αποδεχθούν μια συμφωνία), αυτή θα μείνει μετέωρη, περιμένοντας τα απαιτούμενα χρήματα που δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ (η συμφωνία ανταλλαγής προβλέπει καταβολή ρευστού στις τράπεζες, το οποίο υποτίθεται ότι θα δεσμευθεί από το νέο δάνειο).
Σήμερα λοιπόν διαβάζουμε στον Τύπο, που φανατικά υποστήριξε τον διορισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ότι “ο Βενιζέλος αγωνιά για το PSI, ο Παπαδήμος είναι δυσαρεστημένος με τις επιδόσεις των υπουργών του(δηλαδή δεν τον αφήνουν να κάνει τον πρωθυπουργό ο άνθρωπος)” και έβγαλαν στο γυαλί και τον πρώην διευθυντή του συγκροτήματος Ψυχάρη να μας πει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι “είμαστε σε πόλεμο” και ότι “αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία, θα βρεθούμε εκτός ευρώ».
Η αλήθεια είναι βέβαια άλλη. Η Ευρώπη έχει τα δικά της σοβαρά προβλήματα και κανένας δεν ασχολείται με τον εξουθενωμένο αντιπρόεδρο και τον πικραμένο πρωθυπουργό. Το σύστημα όμως που επέβαλε τον κ. Παπαδήμο συνεχίζει να ζει στον μικρόκοσμό του και επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς που έκαναν στον Σαμαρά και την προηγούμενη φορά, με τις επιστολές.
Κάποια στιγμή όμως θα καταλάβουν ότι τα πάντα είναι υπό αίρεση και ότι η ‘’επιτυχία’’ του Οκτωβρίου ήταν απλώς μια Γερμανική μπλόφα για να νιώσει ασφάλεια ο Σαρκοζύ. Και τότε θα παρακαλάνε να έρθει κάποιος να τους σώσει.


Κακοφωνίξ
Διαβάστε Περισσότερα "Όλα στον αέρα: Μνημόνια, συμφωνίες, και… Παπαδήμος"

15ος-16ος μισθός τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής, αλλά δεν χάνουν τίποτα, αφού τα "χαμένα" θα τα παίρνουν πίσω μέσα από ένα νέο επίδομα!

"Κόβουν" τον 15ο & 16ο μισθό, αλλά θεσπίζουν νέο επίδομα για τους βολεψάκηδες της βουλής!  


Με την τροποποίηση, καταργείται ο λεγόμενος 15ος και ο 16ος μισθός που λάμβαναν οι βολεμένοι της βουλής, αλλά παράλληλα θεσπίζεται το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου (έτσι το βάφτισαν), το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής!!

Επιπρόσθετα...

καταργούνται 300 θέσεις, εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου.

Ήδη πάντως οι υπάλληλοι της Βουλής μειώθηκαν από το 2009 κατά 80, ενώ οι αποχωρούντες υπάλληλοι δεν αντικαθίστανται καθώς δεν γίνεται πλέον καμία πρόσληψη. (λέμε τώρα!!)





http://24gr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "15ος-16ος μισθός τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής, αλλά δεν χάνουν τίποτα, αφού τα "χαμένα" θα τα παίρνουν πίσω μέσα από ένα νέο επίδομα!"

Πάγκαλος: «Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί - Θα γράψω και βιβλίο»

Αμετανόητος στην θεωρία του «μαζί τα φάγαμε» εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και μάλιστα ετοιμάζεται να γράψει και βιβλίο που να σχετίζεται με το θέμα. Αυτό αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος»...σε δημοσίευμα με τίτλο «Θα γράψει και βιβλίο». Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Επιμένει ο Θ. Πάγκαλος: Όλοι μαζί τα φάγαμε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμμετείχε (όχι δια ζώσης φυσικά αλλά μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος) σε ανοικτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με θέμα την... αλησμόνητη φράση του.

Παρότι λοιπόν ο ισχυρισμός του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (εξαιτίας των οποίων ενδεχομένως δεν παρέστη στην προχθεσινή εκδήλωση), ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιμένει, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος στο μήνυμα του: Αυτή η επιτυχία των τεσσάρων λέξεων με αποθράσυνε. Όχι μόνο σκοπεύω να επιμείνω, άλλα σκοπεύω να γράψω κι ένα βιβλίο που θα εξηγώ γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε,ποιοι είμαστε, πότε τα φάγαμε και με ποιο τρόπο».
 
Tο θέμα είναι ποιος θα το αγοράσει Θεόδωρε ;  
 
 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "Πάγκαλος: «Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί - Θα γράψω και βιβλίο»"

ΑΧΡΗΣΤΟΙ : Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει Αύξηση(!) της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 10%!

Την ώρα που ακόμα και οι πιστωτικές κάρτες από Ελλάδα δεν γίνονται δεκτές στο εξωτερικό,
οι ελληνικές εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από κάθε μορφής πίστωση, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα,
την ώρα που βυθιζόμαστε αύτανδροι,
ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει αύξηση(!) της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 10%!

Είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσει κανείς την οργή, τη στενοχώρια και την αγανάκτησή του, διαβάζοντας την πέμπτη αξιολόγηση της Ελλάδας από...το ΔΝΤ.
Πίσω από την ήπια γλώσσα των τεχνοκρατών, που καταγράφει με χειρουργική λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, διακρίνεις εύκολα και τη δική τους αγανάκτηση για τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα μας.
Το ΔΝΤ μας λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το σύνολο της αναγκαίας προσαρμογής επιχειρείται να συντελεστεί μέσω των μειώσεων μισθών και των αυξήσεων φόρων. Πρόκειται για έναν δρόμο που και οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του Ταμείου θεωρούν αδιέξοδο και προβλέπουν ότι θα οδηγήσει την οικονομία μας σε μόνιμη καθίζηση. Καμία από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που με τόση λεπτομέρεια έχουν υποδείξει δεν έχει προχωρήσει. Πλήρης ακινησία καταγράφεται επίσης στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ η Τρόικα διαπιστώνει επίσης απαράδεκτη έλλειψη συντονισμού και αδυναμία εφαρμογής όσων ψηφίζονται. Τα πάντα, λέει με τα δικά της λόγια η αξιολόγηση, κρέμονται από μία κλωστή και δεν αποκλείεται πια η οριστική υποβάθμιση της Ελλάδας στον (απο)αναπτυσσόμενο κόσμο.
Μία ενδεχόμενη μείωση των εξαγωγών, του τελευταίου δυναμικού τομέα που μας έχει απομείνει, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα. Τη μείωση αυτή ήδη την καταγράψαμε τον προηγούμενο μήνα.

Την ώρα λοιπόν που όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στη χώρα, την ώρα που οι ελληνικές πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές στο εξωτερικό, οι ελληνικές εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από κάθε μορφής πίστωση, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου οι ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, την ώρα που βυθιζόμαστε αύτανδροι, ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 10%! Και όχι μόνο δεν μιλάει κανείς (είτε από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά), αλλά δεκάδες βουλευτές ζητάνε την καταβολή αναδρομικών αυξήσεων! Και κυρίως, δεν θέλουν να τους πειράξουμε το μαγαζάκι τους και το πελατολόγιό τους, στο κράτος.

Όταν λοιπόν μας κυβερνούν τόσο μικροί, ενίοτε δόλιοι και άχρηστοι άνθρωποι, πως να μην απαξιωθεί η δημοκρατία; Πώς να μην επικρατήσουν συνθήκες Βαϊμάρης; Διότι αυτοί οι άνθρωποι, τις πράξεις και τις παραλείψεις των οποίων καταγράφει στην αξιολόγηση της η Τρόικα, τη δημοκρατία και τους θεσμούς αντιπροσωπεύουν.
Είναι βέβαιο πλέον ότι αυτό το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» θα δοκιμαστεί μέχρις εσχάτων το 2012..
 
 
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΧΡΗΣΤΟΙ : Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει Αύξηση(!) της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατά 10%!"

Σκάνδαλο: "Εξαφανίστηκαν" τα λεφτά των πυρόπληκτων της Ηλείας! Ποιο λαμόγιο τα "έφαγε";

Σε μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση του «ταμείου Μολυβιάτη» που είχε συσταθεί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Βουλευτές, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταγγέλλουν ότι...

Τα χρήματα που είχαν προσφέρει πολλοί δωρητές και διαχειριζόταν ο πρώην υπουργός ως Πρόεδρος του Ταμείου, «έχουν κάνει φτερά» και δεν έχουν διατεθεί για να γίνουν τα σημαντικά έργα που απαιτούνται στην περιοχή.

«Το “ταμείο Μολυβιάτη” δεν μπόρεσε να αποδώσει το έργο το οποίο επωμίσθηκε, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να μένουν αδιάθετα. Η προηγούμενη κυβέρνηση μετέφερε το λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα και πάλι να παγώσουν» αναφέρει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην υπουργός Πέτρος Τατούλης αν και ο Πέτρος Μολυβιάτης ισχυρίζεται ότι επί των ημερών του ξοδεύτηκαν περίπου 76 εκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν πάνω από χίλια σπίτια και αγροτικά οικήματα.

Όπως καταγγέλλουν όμως ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές της Ηλείας, κανείς δεν έχει δει αυτά τα σπίτια «φαντάσματα»...

Κατατέθηκαν μηνύσεις για υπεξαίρεση από βουλευτές

Μάλιστα, μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση των χρημάτων του «ταμείου Μολυβιάτη» έχουν καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιώργος Κοντογιάννης.

«Δεν είναι δυνατόν ιδιώτες, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, να έχουν οικοδομήσει ολόκληρα χωριά, όπως στην περίπτωση της Μακίστου, και το κράτος να μην δίνει χρήματα για την κατασκευή των δρόμων πρόσβασης στα χωριά αυτά. 

Όταν μάλιστα μένουν ανεκμετάλλευτα τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού» σημείωσε ο Κοντογιάννης.

«Αυτές τις δωρεές που είχαν συγκεντρωθεί στο “ταμείο Μολυβιάτη”, κάποιοι, αυθαίρετα και εναντίον της θέλησης των δωρητών, τις έχουν ρίξει στο Δημόσιο Ταμείο και κανείς δεν ξέρει τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Τζαβάρας.

Καταγγέλλει σκάνδαλο και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Την έλλειψη έργων στην Ηλεία και το διαφαινόμενο σκάνδαλο με το «ταμείο Μολυβιάτη» καταγγέλλει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να παραιτηθεί: «Εδώ τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός σε σχέση με τα λεφτά του «ταμείου Μολυβιάτη» που τα σκορπάνε σε όλη την Ελλάδα… Δεν έχουμε που να σταθούμε εδώ πέρα. Ποιος ο λόγος να παριστάνουμε τους βουλευτές;»

Πρόσφατα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό από τα χρήματα του Ταμείου για να κάνει κάποια έργα. Ο Τατούλης ισχυρίζεται ότι με ενέργειας της περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν 20 εκατομμύρια για να διατεθούν σε έργα.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών...

 
Διαβάστε Περισσότερα "Σκάνδαλο: "Εξαφανίστηκαν" τα λεφτά των πυρόπληκτων της Ηλείας! Ποιο λαμόγιο τα "έφαγε";"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ:Άτεκνος, έπαιρνε επιδόματα για τα 19 ανύπαρκτα παιδιά του.Ήταν και πρώην αστυνομικός.

Συνελήφθη επειδή δήλωνε πως είχε 19 .Δεν είχε όμως ούτε ένα.!!!
Πρόκειται για έναν 54χρονο πρώην αστυνομικό ο οποίος με αυτό τον τρόπο έπαιρνε αρκετές χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο. Όπως έγινε γνωστό ο πρώην αστυνομικός που...
 υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας από το 1996 μέχρι σήμερα που αποκαλύφθηκε η απάτη του εισέπραξε τουλάχιστον 155.000 ευρώ από το κράτος με "μαϊμού" παραστατικά που ο ίδιος είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Την πρώτη φορά που ο 54χρονος δήλωσε πολύτεκνος με  4 παιδιά , ήταν το 1996 .Και κάθε χρόνο στο λογαριασμό προσέθετε  και από ένα παιδί μέχρι και σήμερα που οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν πως έχει 19 παιδιά !!! Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί τον παρακολούθησαν και έφτασαν χθες στον ΟΑΕΔ της Νίκαιας όπου ο πρώην συνάδελφός τους εισέπραττε από το ταμείο το ποσό των 8.000 ευρώ ως επίδομα για την ...πολύτεκνη οικογένεια του. Όπως ήταν φυσικό τον συνέλαβαν και το απόγευμα με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν παραστατικά έγγραφα με οποία μέχρι τώρα εισέπραξε από το πολύπαθο δημόσιο(ΟΑΕΔ - ΙΚΑ) 155.000 ευρώ για την δήθεν πολύτεκνη οικογένεια του καθώς και 60 πλαστές σφραγίδες με οποίες έκανε τα έγγραφα να μοιάζουν αληθινά και έτσι ξεγελούσε τις αρμόδιες υπηρεσίες εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ... Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά , για τις πλαστές αιτήσεις και βεβαιώσεις που έκανε χρησιμοποιούσε φωτογραφίες που έβρισκε από το διαδίκτυο και το facebook ( δεν είχε πρόβλημα στην εθνικότητα πάντως αφού επέλεγε και ελληνόπουλα και από άλλες χώρες) ενώ  το 2001 παραιτήθηκε από αστυνομικός επειδή τα 1000 ευρώ που έπαιρνε μισθό από την υπηρεσία του ήταν πολύ λίγα μπροστά στα 4.000 ευρώ που έπαιρνε από ΙΚΑ-ΟΑΕΔ ως επιδόματα για τα παιδιά που τελικά όπως αποδείχθηκε δεν είχε ποτέ !!!
 


planet-greece

Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ:Άτεκνος, έπαιρνε επιδόματα για τα 19 ανύπαρκτα παιδιά του.Ήταν και πρώην αστυνομικός."

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Νεκρός 52χρονος κυνηγός στην Ευρυτανία

   Κυνηγός αγριογούρουνων έπεσε νεκρός από τα σκάγια φίλου του κυνηγού. Το περιστατικό συνέβη σήμερα  στη  δασική περιοχή (Βοιλάδα) του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του  Gordiodesmos ένας φίλος του, που συμμετείχε  στην ομάδα κυνηγιού αγριογούρουνων, πυροβόλησε το θήραμα  και τα σκάγια βρήκαν κατά λάθος τον άτυχο άνδρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Αμέσως ο άτυχος κυνηγός, πατέρας 3 παιδιών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου Ευρυτανίας
    
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Νεκρός 52χρονος κυνηγός στην Ευρυτανία"

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό, στο Νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος.

- Επεισόδιο με ξυλοδαρμό μεταξύ Απόστολου Γκλέτσου και συνεργάτη του - Καταγγελίες βόμβα στο LR από  το Δήμαρχο Στυλίδας - Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω λέει ο Ευάγγελος Κυριακίδης Ο Απόστολος Γκλέτσος νοσηλεύεται το νοσοκομείο Λαμίας όπως και ο συνεργάτης του Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στυλίδας και υπεύθυνος της "Παραμυθοχώρας" Ευάγγελος Κυριακίδης, με τον οποίο είχε σοβαρό επεισόδιο ξυλοδαρμού, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δυο στο νοσοκομείο Λαμίας. Οι καταγγελίες του Δημάρχου Στυλίδας στο LamiaReport είναι πολύ σοβαρές και όπως είπε στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο τις έκανε στην Αστυνομία και στους άνδρες της Ασφάλειας, που μετέβησαν στο νοσοκομείο. Ο Δήμαρχος Στυλίδας, όπως μας κατήγγελε, ζήτησε τα κλειδιά της "Παραμυθοχώρας" από το συνεργάτη του, μετά από καταγγελίες που είχε για χρήση ουσιών αργά τη νύχτα. Ο συνεργάτης του αρνήθηκε και ακολούθησε συμπλοκή. <<Η Στυλίδα θα καθαρίσει από τους αλήτες. Ή αυτοί ή εγώ... όταν άκουσα τις καταγγελίες τρελλάθηκα...>> είπε μεταξύ άλλων στο LR Σε επικοινωνία που είχαμε με το περιβάλλον του κ. Ευάγγελου Κυριακίδη, που νοσηλεύεται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας στο νοσοκομείο της Λαμίας, μας είπαν ότι ο κ. Κυριακίδης δεν είναι σε θέση να κάνει δηλώσεις, διότι πονάει και ζαλίζεται. Lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα "Επεισόδιο με ξυλοδαρμό, στο Νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος."

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ανοησίες ότι χωρίζω»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ανοησίες ότι χωρίζω»


Διαψεύδει τις φήμες περί χωρισμού του από την Ευγενία Μανωλίδου ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τον τελευταίο καιρό, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ήθελαν τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να περνάει κρίση στο γάμο του με την Ευγενία Μανωλίδου. Στα δημοσιογραφικά γραφεία, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα στο γάμο του, εδώ και έξι μήνες. Το γεγονός ότι οι κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού αραίωσαν, έβαλαν σε σκέψεις πολλούς και πυροδότησε τις φήμες. Το gossip-tv.gr επικοινώνησε με τον Άδωνη Γεωργιάδη και του μετέφερε όλα όσα γράφονται για εκείνον και την Ευγενία Μανωλίδου. Αν και στο τηλέφωνο ακουγόταν βιαστικός, δεν δίστασε να μας απαντήσει για το θέμα: «Είναι ανοησίες, το έχω ακούσει. Είναι ανοησίες όλα αυτά! Δεν μπαίνω καν στον κόπο να το διαψεύσω. Είναι ανοησίες», δηλώνει στο gossip-tv.gr ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τα στόματα όλων όσοι θέλουν να διαταράξουν την οικογενειακή του ηρεμία.

 http://www.gossip-tv.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ανοησίες ότι χωρίζω»"

Η προφητεία ενός Ναζί, πριν 66 χρόνια, για την εξέλιξη της Γερμανίας ως χώρας...

Απόκομμα από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία (έτους 1995)
 
Πρόκειται για άρθρο που αρχικά είχε δημοσιευτεί 66 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά τον πόλεμο.


 http://www.pinnokio.gr/
Διαβάστε Περισσότερα "Η προφητεία ενός Ναζί, πριν 66 χρόνια, για την εξέλιξη της Γερμανίας ως χώρας..."

Συνάντηση Περγαντά Διαμαντοπούλου για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς

Στο Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, σε συνάντηση με την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χειμάρας και η υπεύθυνη του συνδυασμού για θέματα εκπαίδευσης κ. Μακρή, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών για το Πανεπιστήμιο κ. Σμοκοβίτης, καθώς και στελέχη του Υπουργείου αρμόδια για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο που έγινε στις 16 Ιουνίου 2011, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο της ΔΕ του Πανεπιστημίου. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα :


Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.


Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.


Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση, επαγγελματική προοπτική.


Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους χώρους.


Να γίνει συνάντηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων, με την Υπουργό Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας, υλοποιώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της και στην ενδυνάμωση τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και των ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας, Λαμίας και Χαλκίδας.


Η Υπουργός παρουσιάζοντας το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να προταθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, που ήδη διαμορφώνεται από τη ΔΕ του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Οι κατευθύνσεις αυτές αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη βελτίωση της ποιότητας των σπουδών.


Είναι προφανές ότι, η ΔΕ του Πανεπιστημίου, μαζί με τα ΤΕΙ, θα πρέπει συνθετικά να καταλήξουν σε προτάσεις εφικτές και αποδοτικές και κυρίως να διαμορφώσουν το πλαίσιο ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος σε διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και ικανού να παράξει ποιοτικές και ανταγωνιστικές σπουδές.


Επομένως τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και το Υπουργείο Παιδείας, και σε εναρμόνιση με το νέο χάρτη της εκπαίδευσης, θα πρέπει να παρουσιάσουν αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει μια βιώσιμη και σύγχρονη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


«Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Υπουργό Παιδείας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Μια συνεργασία, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο και με βάση την ομόφωνη απόφαση του σώματος. Στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε πως τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, ΑΕΙ & ΤΕΙ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που διαμορφώνει ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας και να συνεργαστούν δημιουργικά για να είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα σταθερή, παραγωγική και αξιόπιστη.»

Διαβάστε Περισσότερα "Συνάντηση Περγαντά Διαμαντοπούλου για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς"

Τρέμουν απαγωγές πολιτικών μετά τη χθεσινή πρόβα-τζενεράλε στο Κορυδαλλό!




Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο που αποκαλύπτει μια νέα φάση συνεργασίας ατόμων από τον ποινικό χώρο και κρατουμένων «ανταρτών πόλης». Πάντως πολλές από τις παραμέτρους της υπόθεσης δεν έχουν αποσαφηνισθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις άγνωστες ενέργειες των κρατουμένων που ετοίμαζαν την μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι αρχές ασφαλείας να αντιληφθούν τις κινήσεις τους...

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τουλάχιστον οκτώ κατηγορούμενοι ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες, από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι αυτό γιατί το Συμβούλιο Εφετών το οποίο εξετάζει τις ενοποιημένες πλέον δικογραφίες για την αποστολή των 15 δεμάτων-βόμβα, για τα οπλοστάσια σε Καρέα, Αγρίνιο κτλ. και για την ομάδα των συλληφθέντων στον Βόλο είχαν ζητήσει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.
Η πρώτη σχετική διαδικασία είχε ορισθεί για τις 5 Δεκεμβρίου όμως μετατέθηκε τελικά για τις 27 του μηνός. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους για αυτήν την υπόθεση, ανάμεσα σε αυτούς οι Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος και τα αδέλφια Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος που επιχείρησαν να αποδράσουν, κρατούνταν στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών κοντά στο κελί του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού ο οποίος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης του για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του ιδιώτη Γιώργου Γούσιου. Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε ζητήσει την ισόβια κάθειρξη του Βλαστού ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαινόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός εαυτού κι εκτόξευε απειλές προς κάθε κατεύθυνση.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διατυπώνουν την άποψη ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε συνεργασία κατηγορουμένων για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων» και του Παναγιώτη Βλαστού να αποδράσουν εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας στον χώρο του επισκεπτηρίου των φυλακών.
 Οπως ανέφεραν αστυνομικοί «εκείνο που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφερόμενη συνεργασία του Βλαστού με αντιεξουσιαστές αφού ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν δείγματα συνεργασίας του συγκεκριμένου βαρυποινίτη με κρατουμένους για αντάρτικο πόλεων. Τους χώριζε ιδεολογική άβυσσος και εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε προσέγγιση ποινικών και πολιτικών ζητημάτων.
 Πιθανολογούμε ότι ίσως ρόλο μεσάζοντα σε αυτήν την συνεργασία, έπαιξε άλλος κρατούμενος για την υπόθεση Παναγόπουλου που διατηρούσε πολυετή επαφή με αντιεξουσιαστές. Οσοι είχαν ενημερωθεί και μυηθεί στο σχέδιο απόδρασης συνεννοήθηκαν να έχουν επισκεπτήριο της Δευτέρα, ενώ το όπλο φαίνεται να μπήκε στις φυλακές σε προγενέστερο χρόνο κι ήδη γνωρίζουμε με ποιον τρόπο. Κανείς να μην ξεχνάει ότι από τις φυλακές Κορυδαλλού έχουν γίνει πολλές αποδράσεις κρατουμένων κι ανάμεσα σε αυτές οι δύο μεγάλες... αποχωρήσεις των Αλκετ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα το 2006 και το 2009 με ελικόπτερο».  

kourdistoportocali.

Διαβάστε Περισσότερα "Τρέμουν απαγωγές πολιτικών μετά τη χθεσινή πρόβα-τζενεράλε στο Κορυδαλλό!"

ΣΟΚ: Πέθαναν τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου

Εντελώς ξαφνικά, σήμερα από το πρωί έσκασε σαν βόμβα η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Μια είδηση που κατάφερε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους θαυμαστές αλλά και την οικογένεια του τραγουδιστή....

Γνωστή ιστοσελίδα έγραψε: «Ο αγαπημένος μας Κύπριος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό 'Dancing on ice'' τραυματίστηκε ελαφρά έπειτα από την τούμπα που έφαγε εν ώρα προγράμματος.

Αφού νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό ύστερα από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (Η βαρύτητα µiας ΚΕΚ κρίνεται στην οξεία φάση από το αν και κατά πόσο το άτοµο παρουσιάζει απώλεια συνείδησης και αργότερα από την παρουσία συνοδών νευρολογικών διαταραχών, ιδιαίτερα της νευροοφθαλµικής λειτουργίας, της κινητικότητας και της αναπνοής) που υπέστη έφυγε από την ζωή.

Xάθηκε ένας καλλιτέχνης ο οποίος είχε σημαδέψει το Έθνος μας με τις καταπληκτικές του ερμηνείες». Σύμφωνα με το Showtime-cy ο κύπριος τραγουδιστής όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά χαίρει άκρας υγείας. Ο ίδιος ήταν ψύχραιμος στο άκουσμα της είδησης, ενώ έγραψε στο twitter του: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί...».

Ευτυχώς ο ίδιος πρόλαβε να ενημερώσει τους δικούς του ανθρώπους πως είναι μια χαρά και τίποτα αληθινό δεν είχε να κάνει με την είδηση του θανάτου του. 


 http://planet-greece.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ: Πέθαναν τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου"

Φλέβα χρυσού "χτύπησε" το ΣΔΟΕ

Σε απόσταση αναπνοής από τη σύλληψη των μελών του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίου πολύτιμων λίθων και μετάλλων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας χρυσού αξίας 7.000.000 ευρώ.

 Μετά από.. αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες του ΣΔΟΕ με
τη βοήθεια λιμενικών βρήκαν στο λιμάνι της Πάτρας ένα αυτοκίνητο γεμάτο με πλάκες χρυσού. Οπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές, στο όχημα που ήταν έτοιμο να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για Ιταλία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 130 πλάκες χρυσού, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο χρυσός θα περνούσε στην Ιταλία και από εκεί θα ταξίδευε για τον τελικό του προορισμό, τη Γερμανία. Στο αυτοκίνητο δεν βρέθηκε ούτε ένα παραστατικό που να δικαιολογεί την ύπαρξη του χρυσού, παρά μόνο ένα έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ο τελικός προορισμός του.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι επρόκειτο για μια ακόμη «χρυσή» δουλειά μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων που με έδρα την Αθήνα έχει απλώσει τα πλοκάμια του στις διεθνείς αγορές.

Τα μέλη του κυκλώματος είτε συνεργάζονται στενά με ενεχυροδανειστήρια είτε είναι τα ίδια ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων, που τον τελευταίο καιρό έχουν φυτρώσει παντού σαν τα μανιτάρια. Στελέχη του ΣΔΟΕ σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Οι ενεχυροδανειστές αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια λιώνουν. Μάλιστα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εμφανίζονται σίγουροι ότι ο χρυσός που εντοπίστηκε στην Πάτρα προέρχεται από ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας. Οπως λένε οι ίδιοι, μεγάλες ποσότητες χρυσού που συγκεντρώνονται από τα ενεχυροδανειστήρια προωθούνται συνήθως με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες στη διεθνή αγορά.

Από τους ελέγχουυς που έχει πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ τον τελευταίο χρόνο διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ξεπερνά το 70%, καθώς από τα περίπου 65 ενεχυροδανειστήρια που ελέγχθηκαν, περίπου τα 50 εντοπίστηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουβάρι της υπόθεσης λαθρεμπορίας πολύτιμων μετάλλων άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου δύο μήνες, όταν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν πάλι στο λιμάνι της Πάτρας ένα τζιπ φορτωμένο με μισό τόνο ασήμι. Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο που θα ταξίδευε για Ιταλία και είχε προορισμό τη Γερμανία βρέθηκαν 440 κιλά ασήμι σε πλάκες. Στις 11 Οκτωβρίου το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση πήρε κατάθεση από τελωνειακό υπάλληλο στο λιμάνι της Πάτρας, ο οποίος ανέφερε ότι το ασήμι ανήκε σε γνωστή εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων που εδρεύει στην Αθήνα.

Οταν η εν λόγω εταιρεία ελέγχθηκε, αποκαλύφθηκε ότι είχαν πωληθεί 155 κιλά χρυσός σε ράβδους, 7,5 κιλά σε σκραπ και 490 κιλά ασήμι σε πλάκες χωρίς να κοπούν τα απαραίτητα παραστατικά. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

 
 
Διαβάστε Περισσότερα "Φλέβα χρυσού "χτύπησε" το ΣΔΟΕ"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο αυτόφωρο ο αδερφός της Έλλης Στάη!


Χειροπέδες για το αδερφό της Έλλης Στάη, που πέρασε όλη τη νύχτα στο αυτόφωρο, ανήμερα της γιορτής του! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece...
που επιβεβαιώνονται και από το επίσης ενημερωμένο onair24, ο Σπύρος Τσαρλαμπάς, συνελήφθη από αστυνομικούς ανήμερα της γιορτής του, μετά από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του από την πρώην σύζυγό του.

Ο συγκεκριμένος κύριος, μολονότι του ανήκει η... μισή Λευκάδα, δηλώνει «άπορος» και αρνείται να καταβάλει την επιδικασμένη διατροφή στο γιο και την πρώην σύζυγό του.
Χθες, λοιπόν, συνελήφθη και πέρασε όλη τη νύχτα στο Α.Τ. Κυψέλης, ενώ σήμερα θα θα δικαστεί στο αυτόφωρο της Σχολής Ευελπίδων.

 Και κάτι τελευταίο... Σύμφωνα με το onair24, o κύριος αυτός είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο σε ένα έτος φυλάκιση μετά απο μήνυση της πρώην συζύγου του! Φάινεται πως το πάθημα, δεν του έγινε μάθημα...
 


 planet-greece...

Διαβάστε Περισσότερα "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο αυτόφωρο ο αδερφός της Έλλης Στάη!"

«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές

«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές

Νέες έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από τις επόμενες εκλογές που ουσιαστικά θα αποτελούν την πυξίδα για  την μετεκλογική πορεία της χώρας, είναι αποφασισμένα να ξαναζητήσουν τα μέλη της Τρόικας.
«Η υπομονή μας με την Ελλάδα εξαντλείται» έχουν διαμηνύσει ο «τοποτηρητής» κ. Ράιχενμπαχ και οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου με τους οποίους συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, έχουν ήδη καταλήξει στην απόφαση πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου ή όποτε αυτή γίνει, να ζητήσουν από τους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να υπογράψουν δεσμεύσεις  για την στάση που θα κρατήσουν μετά τις εκλογές. Η Τρόικα θα απευθυνθεί προσωπικα  σε όποιον  από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο οδηγήσει τελικά το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες και στον Αντώνη Σαμαρά.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας είναι απελπισμένοι για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, κυρίως όμως για τις προοπτικές της χώρας μας. Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή είναι πλέον κάτι που, χαμηλόφωνα, δεν αποκλείουν ούτε και οι ίδιοι αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικές κινήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Είναι σαν να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο»  λένε πάνω-κάτω οι κ.κ. Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς στους συνομιλητές τους θεωρώντας ότι από τον Μάιο του 2010  που ψηφίστηκε το Μνημόνιο μέχρι τώρα αν και κοντεύουν να συμπληρωθούν δυο χρόνια, δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως πρόοδος ούτε στα δημοσιονομικά ούτε στα διαρθρωτικα.
«Δεν είναι δυνατόν να ετοιμαζόμαστε να χρηματοδοτήσουμε την Ισπανία με λιγότερα χρήματα απ όσα έχει πάρει η Ελλάδα η οποία είναι πέντε φορές μικρότερη σε πληθυσμό και  απείρως πιο μικρή σε επίπεδο οικονομίας» έλεγε ένας από τα μέλη της Τρόικας σε κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο με το οποίο συνομίλησε τα τελευταία 24ωρα. Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα του «απόλυτου τίποτα» που έχει γίνει σε τομείς όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία.
Με αυτά τα δεδομένα οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και αιτιολογούν την μεγάλη αγωνία που εξέπεμπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου όπου δήλωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συνυπογράψει νέα μέτρα χωρίς συναίνεση της αντιπολίτευσης η αν δεν προηγηθούν εκλογες.
 


 iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα "«Βόμβα»: Νέες γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πριν τις εκλογές"

Δημοφιλείς αναρτήσεις