" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στη Βουλή η αποκάλυψη του newsbomb για τα ελληνικά νησιά

H καναδέζικη ιστοσελίδα privateislandonline δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος, όπως σας είχε αποκαλύψει στις 28/1/2011 το newsbomb.gr και ο Κώστας Χαρδαβέλλας! Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι: ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ!
To θέμα έφερε στη βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης. Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;
Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο και έτσι ο κ. Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό θέμα.

Newsbomb Logo
Διαβάστε Περισσότερα "Στη Βουλή η αποκάλυψη του newsbomb για τα ελληνικά νησιά"

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα και στο «χρέος λόγω παρατυπιών»


Κρούσματα παρατυπιών ή και απάτης στην Ευρώπη των 27 επιχειρεί να εντοπίσει και να καταπολεμήσει η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το κύριο πρόβλημα είναι σχεδόν όλα ότι τα κράτη-μέλη αρνούνται να υποβάλουν μία «εθνική δήλωση αναφοράς» για τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Οικονομικών, λέει o Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων με ελληνική καταγωγή.

«Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε στρατηγική και μας λέει ποιά κράτη-μέλη χρωστάνε στην Ε.Ε. λόγω απάτης ή παρατυπιών. Στον ετήσιο απολογισμό λογιστικών εξόδων για το 2009, τον οποίο λάβαμε το 2010, βλέπουμε π.χ. ότι για την περίοδο 2000-2006 στο Ταμείο Συνοχής η Ελλάδα χρωστάει 920 εκ. ευρώ. Τώρα εμείς προσπαθούμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε πρώτον να αναγκάσουμε τα κράτη-μέλη να τηρούν τους κανονισμούς, δεύτερον να επιστρέψουν τα λεφτά για μη επιλέξιμα έργα και έξοδα και τρίτον να γίνει μια διαχείριση με μεγαλύτερη ευθύνη» επισημαίνει ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων στην DeutscheWelle.

Τις περισσότερες οφειλές λόγω παρατυπιών, συνολικά πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ, έχει η Ισπανία. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι πρώτη στο κατά κεφαλήν χρέος, που έχει ξεπεράσει τις 56.000 ευρώ. Μπορεί όμως να επιβαρυνθεί με επιπλέον χρέη στη σημερινή συγκυρία;

«Δεν νομίζω ότι τελικά η Κομισιόν θα αναγκάσει την Ελλάδα να τα επιστρέψει» δηλώνει ο Ελληνογερμανός ευρωβουλευτής, «Όμως έχουμε κι ένα άλλο φαινόμενο: ότι η Ελλάδα δεν έχει τους μηχανισμούς απορρόφησης, έχει για τα επόμενα τρία χρόνια είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ και δεν έχει τους μηχανισμούς να τα απορροφήσει για σωστά και επιλέξιμα έργα. Αυτό είναι το πρόβλημα»

Εκτός από αυτά που χρωστάμε, υπάρχουν κι εκείνα που μας δίνουν, αλλά... δεν τα παίρνουμε. Πάντως η Ελλάδα έχει επισημάνει πολλές φορές ότι οι παρατυπίες δεν οφείλονται μόνο σε αδράνεια των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά και στο περίπλοκο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, που δεν διευκολύνει την εθνική συμμετοχή και συγχρηματοδότηση.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης συμφωνεί: «Η απλοποίηση είναι το μεγάλο θέμα των δημοσιονομικών προοπτικών για μετά το 2013. Η Κομισιόν μας απάντησε ότι υπάρχουν δυνατότητες, όμως χρειαζόμαστε ακόμα κάποια συζήτηση, γιατί θέλουμε και τη συνεργασία των κρατών-μελών. Μια μεγάλη απλοποίηση θα ήταν να μην υπάρχουν επιπλέον κρατικοί κανονισμοί, για παράδειγμα να έχουμε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό στο ταμείο συνοχής, ο οποίος θα υλοποιείται παντού. Στη γεωργία τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Έχουμε αποδείξει ότι οι απλοποιήσεις λειτουργούν και εκεί έχουμε λιγότερες παρατυπίες και απάτες».

Ίσως γι αυτό τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη διαχείρισή της στις αγροτικές δαπάνες, εκτιμά ο εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου Καταλίν Ιβάν:

«Υπάρχει αισθητή βελτίωση. Η Ελλάδα είχε σημαντικά προβλήματα στη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων, αλλά βρίσκεται πλέον σε σωστό δρόμο. Και όσα προβλήματα απομένουν θα επιλυθούν, γιατί σήμερα όλες οι ενδείξεις είναι θετικές» λέει ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής στην DeutscheWelle.


Διαβάστε Περισσότερα "Πρωταθλήτρια η Ελλάδα και στο «χρέος λόγω παρατυπιών»"

Έκλεψαν εκρηκτικά από το Πολεμικό Ναυτικό

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη (6/4) στο Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού, όταν διαπιστώθηκε πως εκλάπησαν εκρηκτικά από αποθήκες δύο πλοίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάρρηξη διαπιστώθηκε σε τακτικό έλεγχο στα ναρκαλιευτικά Αύρα και.....
Αηδων.

Από τα ερμάρια αποθήκευσης έλειπαν ποσότητες υλικών υπονομεύσεως, τα οποία χρησιμοποιούνται για καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού.

Για το θέμα έχει ήδη διαταχθεί έρευνα, την οποία έχει αναλάβει η εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, ενώ βοηθά και η Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε Περισσότερα "Έκλεψαν εκρηκτικά από το Πολεμικό Ναυτικό"

Μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, στο μηχανισμό στήριξης και η Πορτογαλία...

Αίτημα για οικονομική βοήθεια απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των τελευταίων μηνών.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Σόκρατες ανέφερε ότι η καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, που...
 πρότεινε η κυβέρνησή του επιδείνωσε την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πρόσβασή της στις αγορές, καθιστώντας αναπόφευκτη την προσφυγή σε εξωτερική βοήθεια.
«Όπως γνωρίζετε αγωνίστηκα όλη τη χρονιά που πέρασε για να μη συμβεί αυτό. Η απόρριψη του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης όπως και η πολιτική κρίση κατέστησαν εύθραυστη τη χώρα», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει «μια πραγματική απειλή στη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας».
«Πάντα θεωρούσα ένα αίτημα για εξωτερική βοήθεια ως την τελευταία λύση. Αν δεν λαμβανόταν η απόφαση αυτή θα υπήρχαν κίνδυνοι τους οποίους δεν μπορεί να διατρέξει η χώρα», πρόσθεσε.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ούτε το είδος αλλά ούτε και το μέγεθος της βοήθειας που ζητείται. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι θα επιδιώξει τους καλύτερους δυνατούς όρους στη διαπραγμάτευση της βοήθειας.
Των ανακοινώσεων του κ. Σόκρατες προηγήθηκαν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας Τεϊξέιρα Ντος Σάντος, σε πορτογαλική εφημερίδα, ο οποίος ανέφερε ότι η Πορτογαλία χρειάζεται να καταφύγει στη βοήθεια της ΕΕ.
«Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Πορτογαλίας.
«Με ανεύθυνο τρόπο η χώρα ωθήθηκε προς μία δύσκολη κατάσταση στις χρηματαγορές» σημείωσε ο Ντος Σάντος, αναφερόμενος στην καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σόκρατες, ο οποίος κατόπιν αυτού την 23η Μαρτίου υπέβαλε την παραίτησή του.
Η Πορτογαλία γίνεται η τρίτη χώρα της ευρωζώνης, μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, που προσφεύγει για βοήθεια στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.
Μπαρόζο: Το ταχύτερο δυνατό η εξέταση του αιτήματος
Το αίτημα της Πορτογαλίας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. θα το χειριστεί το ταχύτερο δυνατό.
«Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την πρόθεσή του να ζητήσει την ενεργοποίηση των μηχανισμών χρηματοπιστωτικής στήριξης» της ΕΕ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο πρόεδρος της Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι το αίτημα αυτό θα εξεταστεί το ταχύτερο δυνατό (...) και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Πορτογαλίας να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες με την αλληλεγγύη των εταίρων της».
Όλι Ρεν: Υπεύθυνη κίνηση
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν χαρακτήρισε το αίτημα ως «υπεύθυνη κίνηση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και στην Ευρώπη»
«Είναι μια υπεύθυνη κίνηση από την πορτογαλική κυβέρνηση για το καλό της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα και στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Ρεν μιλώντας στο Reuters και πρόσθεσε ότι το ποσό της βοήθειας θα καθοριστεί σύντομα.
Έτοιμο για βοήθεια και το ΔΝΤΚαι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει την Πορτογαλία, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Σόκρατες.
«Αλμα» του επιτοκίου στη δημοπρασία πορτογαλικών ομολόγων
Οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία φάνηκαν και στη δημοπρασία 6μηνων και 12μηνων εντόκων γραμματίων της Τετάρτης. Αν και κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 1,005 δισ. ευρώ, το επιτόκιο αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τις δημοπρασίες του προηγούμενου μήνα.
Πιο αναλυτικά, στη δημοπρασία των 12μηνων εντόκων γραμματίων η Πορτογαλία άντλησε 455 εκατ. ευρώ, με μέση απόδοση στο 5,902% έναντι 4,331% στην προηγούμενη δημοπρασία. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,6 φορές έναντι 2,2 φορές τον προηγούμενο μήνα.
Στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας, αντλήθηκαν 550 εκατ. ευρώ με τη μέση απόδοση στο 5,117% έναντι 2,984% στην προηγούμενη δημοπρασία. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές έναντι 2,6 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.
 
Διαβάστε Περισσότερα "Μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, στο μηχανισμό στήριξης και η Πορτογαλία..."

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα ...


Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή.

Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών με 15 τραυματίες, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το...λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ομάδες μεταναστών, Κουρδικής καταγωγής, επιτέθηκαν σε ομοεθνείς τους με πέτρες,λοστούς,μαχαίρια και μπαλτάδες! Στη συνέχεια επεχείρησαν να περάσουν την πύλη του λιμανιού.Δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμα και μολότοφ στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς στην πύλη εισόδου,αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τουλάχιστον 15 τραυματίες στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που γνώριζε η περιοχή μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν και πάλι έφταναν κατά κύματα Κούρδοι λαθρομετανάστες.

Οι Κούρδοι ήταν φοβισμένοι και φιλήσυχοι, σημειώνουν για να συμπληρώσουν ότι σήμερα η πόλη κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες γίνεται κυριολεκτικά αδιάβατη, εξ αιτίας του φόβου που προκαλούν οι ομάδες Σομαλών, Αφγανών και άλλων.

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και νέος Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης έστειλε πρόσφατα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, με την οποία εξηγεί το πρόβλημα και ζητά άμεση βοήθεια για την άμβλυνσή του.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά "το θέμα ξεπερνά τις δυνατότητες παρέμβασής μου. Πλέον από πλευράς μου δεν βρίσκω δικαιολογίες πειστικές προς τους κατοίκους του Δήμου".

"Δεν πάει άλλο" λένε κάτοικοι, που ζητούν άμεσα να παρέμβει η Πολιτεία.


nonews-NEWS

Διαβάστε Περισσότερα "Σοβαρά επεισόδια μεταξύ λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα ..."

Στα χέρια της αστυνομίας κακοποιός με διεθνές ένταλμα σύλληψης


Στη σύλληψη ενός άνδρα, αρμενικής υπηκοότητας, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης στην οδό Μοναστηρίου άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο που διενέργησαν δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, ο δράστης, ο οποίος είχε εισέλθει στην Ελλάδα παράνομα από τη Βουλγαρία το 2009, παρουσίασε δελτίο βουλγαρικής ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης βουλγαρικών Αρχών, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πλαστά.

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης εξέδωσε εις βάρος του εντολή προσωρινής σύλληψής του, καθόσον διώκεται από τις Αρχές της Αρμενίας με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 20-10-2003 για ληστεία, πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Πηγή: thebest
Διαβάστε Περισσότερα "Στα χέρια της αστυνομίας κακοποιός με διεθνές ένταλμα σύλληψης"

KOΨΤΕ 4,5 ΔΙΣ. ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Δεμίρης
(απο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την υλοποίηση του μέτρου προσδοκά να εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.Εν όψει της κρίσιμης επίσκεψης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας την περίοδο 3-13 Μαΐου, οι κοινοτικοί ιθύνοντες διαμηνύουν ότι έχει ήδη υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο έπρεπε να τεθεί σε...
εφαρμογή από τα τέλη του 2010, και προειδοποιούν ότι το αργότερο στις αρχές Ιουλίου το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι πλήρως επιχειρησιακό. Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και της ψήφισης του νόμου από τη Βουλή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να της παρουσιαστούν οι λεπτομερείς σχεδιασμοί της Αθήνας για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με ποσοτικούς μάλιστα όρους, έως και το 2013.Μονόδρομος
Για την Κομισιόν, ο δημόσιος τομέας είναι υπεύθυνος για πολλά από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι η κατάρτιση ενιαίου και διαφανούς μισθολογίου συνιστά μονόδρομο, προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός του συστήματος των μισθών στο Δημόσιο, να μειωθούν οι απάτες, οι ανισότητες και οι αδικίες μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και, βεβαίως, να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων.

Πηγές της Επιτροπής θεωρούσαν δεδομένες τις πρόσθετες περικοπές σε επιδόματα και παροχές, στο πλαίσιο της γενικότερης συρρίκνωσης που θα πρέπει να επέλθει στον δημόσιο τομέα με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και καταλληλότητας των υπαρχόντων κοινωνικών προγραμμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει, επίσης, στην ανάγκη επικαιροποιημένης απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο, ώστε τα αποτελέσματά της να αποτυπώνονται στον σχεδιασμό και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ αναμένει τέλος από τις ελληνικές αρχές διευκρινίσεις για την εξοικονόμηση που θα προκύψει από την εφαρμογή του κανόνα «1 προς 5» στο Δημόσιο.
 
TO FIMOTRO ΣΤΟ IPHONE
Διαβάστε Περισσότερα "KOΨΤΕ 4,5 ΔΙΣ. ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ"

MEΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ένα ακόμη πεδίο διαφθοράς, συναλλαγής, αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων στο δημόσιο, θα προσπαθήσει να περιορίσει δραστικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων...
καθώς το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο, γι΄αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.
   Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη, ενώ όπως επισημάνθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις, θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών, που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.
   Έτσι, συνολικά οι διαδικασίες για την επιλογή των μεταταχθέντων και μετακινούμενων υπαλλήλων (μοριοδότηση, με κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, τελική επιλογή κλπ) θα διεξάγονται από το ΑΣΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι οι προκηρύξεις μετατάξεων για την κάλυψη κενών θέσεων θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες.

TO FIMOTRO ΣΤΟ IPHONE
Διαβάστε Περισσότερα "MEΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ"

Βέβαιη θεωρούν την ελληνική αναδιάρθρωση

Τι εκτιμά το κορυφαίο γερμανικό ινστιτούτο, Ifo

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αναμένουν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και της γερμανίδας Καγκελαρίου χθες διά του εκπροσώπου της, καθώς και της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κορυφαίος οικονομολόγος του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo, Kai Carstensen, δήλωσε πως «σε ότι αφορά την Ελλάδα, θα υπάρξει αναδιάρθρωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρέος της Ελλάδας αυξάνεται ταχύτατα, ενώ, από την άλλη, υποστήριξε πως ο κίνδυνος για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία δεν είναι το ίδιο υψηλός.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα "Βέβαιη θεωρούν την ελληνική αναδιάρθρωση"

Καμαρώστε τους μεγαλο-διαφημιστές!

του Παναγιώτη A. Μπόμη
Ολόκληρο το σύστημα των ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικός Τύπος - sites και portals) έχει διαβρωθεί και σαπίσει από την ανεξέλεγκτη πια βουλιμία των διαφημιστικών εταιρειών που δίνουν «διαφημιστικά πακέτα», παίρνοντας απίθανα «ανταλλάγματα» (αφορολόγητα ποσά) από τα μέσα που τους πουλάνε χρόνο (τηλεοράσεις - ραδιόφωνα) και χώρο (έντυπα, ηλεκτρονικές εφημερίδες).
Το newsbomb τολμά από σήμερα να ανοίξει το σκοτεινό φάκελο της αθέατης πλευράς των διαφημιστικών εταιρειών στην Ελλάδα, που εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση καναλιών και εντύπων μπορούν και επιβάλουν:
  • ποια τηλεοπτικά προϊόντα μπαίνουν στα ελληνικά σπίτια (σήριαλ, ριάλιτι, παιχνίδια, σόου, μεσημεριανά σκουπίδια κ.λπ.),
  • ποια πρόσωπα πρέπει να παρουσιάζουν εκπομπές κατά τα γούστα των διαφημιστών,
  • ποιας ποιότητας ενημέρωση πρέπει να προσφέρεται από τα κανάλια (με κεντρικό τους στόχο τα δελτία ειδήσεων),
  • ποιες μεγάλες εταιρείες και τράπεζες απαγορεύεται να "ακουμπάνε" τα κανάλια γιατί είναι οι μεγάλοι πελάτες (και οι μεγάλοι προστατευόμενοι) των διαφημιστών.

Το σύστημα των «επιστροφών-εκπτώσεων» έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη μάστιγα για την επιβίωση των ΜΜΕ, την αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη και αποτελεί πλέον το μεγάλο όπλο μιας αφόρητα πιεστικής –στα όρια ενός οιονεί εκβιασμού- συμπεριφοράς των διαφημιστών σε βάρος των ΜΜΕ. Στη «διαφημιστική αγορά» είναι γνωστή η καθιερωμένη ταρίφα των «επιστροφών-εκπτώσεων», ένα σύστημα που έχουν καθιερώσει με το έτσι θέλω οι διαφημιστές από το 1990 που άρχισαν να ανθίζουν τα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα και στηρίζεται στο δόγμα: Σου δίνω ένα διαφημιστικό πακέτο της τάδε τράπεζας ύψους 500.000 ευρώ για ένα χρόνο, θα μου επιστρέψεις το 40% ή θα μου δώσεις αντίστοιχο τηλεοπτικό χρόνο (αξίας του 40% των 500.000 ευρώ) να διαφημίζω άλλο πελάτη μου χωρίς να σου πληρώνω τίποτα. Από απόλυτα αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν καλά πώς διαμορφώνεται η ταρίφα για τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες και τα λεγόμενα media shops που μοιράζουν τα διαφημιστικά πακέτα στα κανάλια διατυπώνονται τα ακόλουθα ερωτήματα:
  • Αληθεύει ότι η ΒΒDΟ GROUP GREECE (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τάσος Πράσινος) απαιτεί «επιστροφές» 35-40 % επί της συνολικής αξίας του ποσού που εμφανίζεται να πληρώνει στο κανάλι για το διαφημιστικό πακέτο;
  • Αληθεύει ότι η ΒΟLD OGILVY (διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Κοτιώνης) απαιτεί «επιστροφές-εκπτώσεις» 45% ή αντίστοιχο τηλεοπτικό χρόνο του 45% της αξίας του διαφημιστικού πακέτου;
  • Αληθεύει ότι η FORTUNE (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Προβελεγγιάδης) συμπληρώνει την «τριάδα» αυτή, των πιο σκληρών διαφημιστικών ως προς το επίπεδο των επιστροφών, που σπρώχνουν την «αγορά» αυτή προς τα πάνω;
  • Αληθεύει ότι η υπάρχει μια ομάδα οκτώ από τις σημαντικότερες διαφημιστικές που κινούνται στις επιστροφές λίγο πιο χαμηλά από τις προηγούμενες, στη ζώνη 18-22%, αλλά παρά ταύτα παραπάνω από το διπλάσιο νόμιμο όριο; Αληθεύει ότι η ομάδα αυτή απαρτίζεται από τις ακόλουθες εταιρείες:

1. LEO BURNETT: επικεφαλής ο παλαιός διαφημιστής Π. Βενέτης.
2. MC CANN: απευθείας πολυεθνική, με τον Σ. Βάτση διαχειριστή.
3. SPOT THOMSON: επικεφαλής οι Χρ. Κερασιώτης και Δ. Μαύρος –πρόκειται για το έτερον ήμισυ της ΒOLD στους κρατικούς λογαριασμούς (οι δύο εταιρείες διατηρούν και κοινό media shop), με μόνιμο πελάτη τη Ν.Δ.
4. DDB: της οικογένειας Παπαπολύζου, από τις πιο «παραδοσιακές» στο χώρο στην Ελλάδα.
5. ASHLEY & HOLMES: επικεφαλής ο Μάκης Σεριάτος.
6. ΛΕΟΥΣΗΣ: της ομώνυμης οικογένειας που την ίδρυσε και τη διαχειρίζεται.
7. UPSET: με διευθύνοντα και κυρίαρχο πρόσωπο τον Γ. Κακουλίδη, και
8. PUBLICIS: γαλλικής ιδιοκτησίας, με πελάτες τις σπουδαιότερες πολυεθνικές γαλλικής προέλευσης.
  • Διαχωρίζουμε μια εταιρεία από την αρχή. Τη CIVITAS του Γ. Φλέσσα και θα μας θυμηθείτε « γιατί» στην πορεία. Πρόκειται για μια διαφορετική εταιρεία, χωρίς την κλασική δομή των υπολοίπων, η οποία μάλιστα διεκδικεί μειωμένες επιστροφές σε σχέση με τις «ανταγωνίστριές» της. Βρίσκεται διαρκώς παρά την εξουσία, χάρη στις ειδικές σχέσεις Φλέσσα. Πού οδηγούν αυτές; Λόμπυ; Σχέσεις με κέντρα του εξωτερικού;

Το πνεύμα και το γράμμα του νόμου 2328/95 που διέπει τις διαφημιστικές εταιρείες υιοθετούν την έκφραση επιβράβευση μέχρι του 9,9%. Ο σαρκασμός μιας λέξης που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε οριστικά συμπεράσματα:

1. Είναι επιβράβευση το χαράτσι των διαφημιστικών στα μέσα;
2. Τηρείται το όριο και όταν δεν τηρείται πόσα χρήματα διαχειρίζονται, με ποιον τρόπο και από ποιους πάτρονες (προς ποιόν και γιατί);
3. Και, στο τέλος-τέλος, παρανομούν όλοι, κάποιοι, πολλοί, λίγοι; (αλλά μη μας πείτε κανένας).
'Ολα γίνονται χέρι με χέρι, φυσικά αποδείξεις δεν υπάρχουν και το σύστημα λειτουργεί ανενόχλητο εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Αυτό το άθλιο σύστημα συναλλαγών, στα όρια του νόμου (;) πιέσεων, φοροκλοπής (παρντόν, επιβράβευσης) και επιβολής των δικών τους νόμων στο τηλεοπτικό προϊόν που μπαίνει στα ελληνικά σπίτια, θα αποκαλύψει το newsbomb με μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα στα άδυτα των αδύτων και στα στρατηγεία των διαφημιστικών εταιρειών.

Newsbomb Logo
Διαβάστε Περισσότερα "Καμαρώστε τους μεγαλο-διαφημιστές!"

Έρχονται τα χειρότερα – Πάμε για 1.200.000 ανέργους τη νέα χρονιά


- Προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας στο 20-22% το 2012
- Θα περιμένουμε το 2020 για επίπεδα ανεργίας σαν του 2008
- Σοκ!Κατά 2.725% αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη

Εφιαλτική πρόβλεψη για αύξηση της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης από το βήμα μάλιστα της Βουλής.
 
Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής ο κύριος Ρομπόλης ανέφερε ότι η επίσημη ανεργία έφτασε το 2010 στο 15%, που αντιστοιχεί περίπου σε 730.000 άνεργους και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2012 στο 20-22%, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.200.000 άνεργους.
 
''Θα περάσει το 2020 για να φτάσουμε στα επίπεδα ανεργίας του 2008'' ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Όμως δραματικά αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ιδίως της εκ περιτροπής απασχόλησης, το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 όπως διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
 
Εως και 199,15% είναι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν το 2011 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης όμως αυτό που σοκάρει είναι η αύξηση των συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης.
 
Κατά 1.121,45% αυξήθηκαν, τους πρώτους 2 μήνες του 2011 σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής μετά από συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη ενώ, για το ίδιο διάστημα, η αύξηση φτάνει στο 2.725% για τις συμβάσεις που άλλαξαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.


    Διαβάστε Περισσότερα "Έρχονται τα χειρότερα – Πάμε για 1.200.000 ανέργους τη νέα χρονιά"

    Πλημμύρισαν 30.000 αγροτικά στρέμματα στην Κωπαϊδα -Δείτε συγκλονιστικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

    ΦΩΤO NEWSIT.GR

    Σε απόγνωση οι αγρότες που είδαν τις περιουσίες τους να πνίγονται κυριολεκτικά στο νερό.

    30.000 στρέμματα αγροτικής γης στην Κωπαίδα θυμίζουν...θάλασσα

    Mόνο στην περιοχή του Ορχομενού Λιβαδειάς και του Αλιάρτου έχουν καταστραφεί 15.000 στρέμματα με σιτιρά και τριφύλλια. Οι αγρότες αγανακτισμένοι καταγγέλλουν τον οργανισμό κωπαίδας για ανυπαρξία ενώ παράλληλα χρεώνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα και σε αστοχία έργου που υλοποίησε η περιφέρεια στο παρελθόν.

    ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
    ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

    Όπως δήλωσε στο Newsit o αγρότης Γιώργος Ζάχαρης από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στη Βοιωτία, "η ζημιά αναγάγεται σε 30.000 στρέμματα. Τα 10.000 στρέμματα είναι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στη Βοιωτία. Εγώ προσωπικά έχω υποστεί ολοκληρωτική ζημιά σε 70 στρέμματα που καλλιεργώ τριφύλλια. Θα πρέπει να περιμένω 20 με 30 μέρες φύγουν τα νερά να μπω μέσα να καλλιεργήσω και φυσικά αυτό για εμάς σημαίνει συνολική καταστροφή. Εχουμε φτάσει σε απόγνωση κοιτάζοντας αυτά τα στρέμματα. Και τώρα μας καταδικάζουν η ευλογία του Θεού το νερό να γίνεται καταστροφική κατάρα για εμάς. Γιατί το καλοκαίρι δεν θα έχουμε νερό, στενάζουμε για να ποτίσουμε, θα δείτε οτι δεν υπάρχουν φράγματα δεν υπάρχει τίποτα. Ποτίζουμε με χωματαύλακα εν έτει 2011. Όλες οι καλλιέργειες με σιτιρά και μηδική έχουν καταστραφεί".
    ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
    ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
    Διαβάστε Περισσότερα "Πλημμύρισαν 30.000 αγροτικά στρέμματα στην Κωπαϊδα -Δείτε συγκλονιστικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!"

    Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

    " ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ"



    Κανένας πρατηριούχος στο Καρπενήσι δεν θέλει να αναλλάβει τον εφοδιασμό με καύσιμα των περιπολικών της Αστυνομίας, λόγω του νέου τρόπου πληρωμής και των καθυστερήσεων που επιφέρει αυτός, αφού θα χρειαστεί να περιμένουν εως και τρείς με τέσσερις μήνες για να πληρωθούν.
    Αυτό σημαίνει μέχρι στιγμής οτι για να κινηθούν τα περιπολικά θα πρέπει να μεταβούν σε στρατόπεδο στη Λαμία για καύσιμα. 
    ΕΛΛΑΣ το "μεγαλείο σου" !!! 
    Διαβάστε Περισσότερα "" ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Α.Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ""

    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ : Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου !



     

    Μια πολύ μεγάλη επιτυχία είχε σήμερα 3-4-2011 το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου 
    της Α.Δ. Ευρυτανίας!

    Σε μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση στα πλαίσια προληπτικών ελέγχων οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, στον επαρχιακό δρόμο Αγρινίου - Καρπενησίου στο ύψος του Δ.Δ. Προυσού, ελέγχοντας ένα αυτοκίνητο που έκριναν ύποπτο, διαπίστωσαν  μέσα σε αυτό ότι υπήρχε μία βαλίτσα στην οποία βρήκαν συσκευασμένα 10 κιλά περίπου ακατέργαστης ινδικής κάνναβις ( χασίς ). Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένας άνδρας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μετέφερε τα ναρκωτικά με άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό. Η έρευνα συνεχίζεται και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.











    Διαβάστε Περισσότερα "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ : Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου !"

    Κυριακή 3 Απριλίου 2011

    Ευρυτανία:Τραγικός θάνατος για κτηνοτρόφο που έπεσε σε φαράγγι 130μ.

    Ο 73χρονος κτηνοτρόφος έφυγε από το σπίτι του, στο Προυσσό Ευρυτανίας, χθες το σούρουπο για να πάει να μαζέψει τα ζώα του, όπως έκανε κάθε μέρα.

    Οι ώρες περνούσαν και ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν επέστρεψε. Οι δικοί του άνθρωποι τον αναζήτησαν αλλά μάταια. Αργά το......
    βράδυ ενημερώθηκε η αστυνομία, από τον γιό του και ξεκίνησαν οι έρευνες.

    Αστυνομία, συγγενείς, κάτοικοι της περιοχής και η ομάδα διάσωσης του Καρπενησίου, έψαχναν όλη νύχτα τη δύσβατη περιοχή. Τελικά ο 73χρονος εντοπίστηκε νεκρός, σε βάθος 130 μέτρων, στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς του Προσσού Ευρυτανίας στις 3:30 τα ξημερώματα.

    Επειδή η ανάσυρση της σωρού ήταν δύσκολη εκείνη την ώρα, οργανώθηκε επιχείρηση με το πρώτο φως και τελικά ανασύρθηκε από τους άνδρες της ομάδας διάσωσης στις 9:10 το πρωί.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. Όλα δείχνουν ότι ο 73χρονος κατακρημνίστηκε, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά την νεκροψία νεκροτομή.

    LamiaReport.gr
    Διαβάστε Περισσότερα "Ευρυτανία:Τραγικός θάνατος για κτηνοτρόφο που έπεσε σε φαράγγι 130μ."

    Το πάρτι στον ΟΣΕ συνεχίζεται..

    Απίστευτο και όμως αληθινό.. Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, κάποιοι θα πάρουν αύξηση της τάξης το 25%.. Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Έθνους, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα...




    διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:

    Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%
    Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%
    Προιστάμενος Τμήματος ως 15%
    Προιστάμενος Τομέα ως 10%
    Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

    Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. 

    TreloKouneli
    Διαβάστε Περισσότερα "Το πάρτι στον ΟΣΕ συνεχίζεται.."

    Στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά σε Φωκίδα και Βοιωτία

    Τελεσίγραφο ότι αν δεν πληρωθούν μέσα στον Απρίλιο θα διακόψουν την χορήγηση καυσίμων έχουν δώσει οι ιδιοκτήτες των συμβεβλημένων με την ΕΛΑΣ πρατηρίων της Φωκίδας και της Βοιωτίας, με αποτέλεσμα, να στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά.
    Αντίθετα πρόβλημα με τα καύσιμα δεν αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της...


    Φθιώτιδας, αφού προμηθεύονται από το πρατήριο του στρατού.
    Ο πρόεδρος των αξιωματικών στην Στερεά, Γιώργος Μπράνης, σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και επεσήμανε, πως η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε οριακό σημείο.

    Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά το σέρβις, καθώς αυτοκίνητα και δίκυκλα δεν πηγαίνουν πλέον στο συνεργείο και οι αστυνομικοί κινούνται καθημερινά με κίνδυνο της ζωή τους. Ο κ. Μπράνης ξεκαθάρισε, πως αν δεν βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα, οι αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν τους πολίτες.

    TreloKouneli
    Διαβάστε Περισσότερα "Στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά σε Φωκίδα και Βοιωτία"

    Εκατομμύρια ευρώ για ένα site

    Περισσότερα από δύο εκατ. ευρώ στοίχισε το site του ΙΚΑ

    Τη στιγμή που ο Έλληνας πολίτης δοκιμάζεται έντονα από την οικονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και φορολογίας, ξοδεύονται αφειδώς υπέρογκα ποσά από υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς του δημοσίου, για να δημιουργήσουν sites, τα οποία είναι από τα πιο ακριβά της Ευρώπης.

    Τα ποσά που δόθηκαν ξεπερνούν κάθε απλή λογική και δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες για «φαγοπότι» από στελέχη δημοσίων οργανισμών.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», το ΙΚΑ ξόδεψε 2,3 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα. Ποσό εξωφρενικό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΙΚΑ λόγω των οικονομικών του προβλημάτων, αδυνατεί ακόμη και να δώσει τις συντάξεις στους ασφαλισμένους του.

    Επίσης, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, τη στιγμή που είναι χρεωμένο με «μαύρη τρύπα» ύψους 235 εκατ. ευρώ έδωσε 924.303.47 ευρώ για να δημιουργήσει το δικό του portal, το οποίο προσφέρει πληροφόρηση και online υπηρεσίες προς τους συνταξιούχους ναυτικούς και τις ναυτιλιακές εταιρείες.


    newsbeast
    Διαβάστε Περισσότερα "Εκατομμύρια ευρώ για ένα site"

    Το Μνημόνιο δεν είναι για όλους

    Εκατομμύρια ευρώ για υπερωρίες σε επιλεγμένες υπηρεσίες

    Την ώρα που το μαχαίρι έχει πέσει σε μισθούς και συντάξεις σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα, δίνονται πρόσθετες αμοιβές, μέσω του γνωστού συστήματος των υπερωριών, σε συγκεκριμένους κλάδους και περιπτώσεις.

    Ο «Τύπος της Κυριακής» φέρνει στο φως δέκα αποφάσεις υπουργείων, σύμφωνα με τις οποίες, μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 αποφασίζεται να δοθούν υπερωρίες σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων, της τάξης των 6,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

    Έτσι για παράδειγμα, το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων με σειρά αποφάσεων του, εγκρίνει τη δέσμευση πίστωσης, ύψους 3.545.943 ευρώ για υπερωρίες και εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες του προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας εγκρίνει για την υπερωριακή απασχόληση για το 2011 των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ποσό των 622.000 ευρώ.

    Και επειδή οι υπάλληλοι του υπουργείο θα πρέπει να έχουν και ανεβασμένο ηθικό, εγκρίνει επίσης με απόφαση του, το ποσό των 65.000 ευρώ για δραστηριότητες που αφορούν την πολιτιστική δραστηριότητα, την πνευματική και σωματική καλλιέργεια και την ψυχαγωγία των μελών του.


    newsbeast
    Διαβάστε Περισσότερα "Το Μνημόνιο δεν είναι για όλους"

    Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν Ραπτόπουλο-Παπακωνσταντίνου

    Για συνέργεια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ζημιά του δημοσίου λόγω παραγραφής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων του επιχειρηματία κ. Γιάννη Ραπτόπουλου κάνει λόγο σε νέο της δημοσίευμα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου χωρίς να έχει συγκαλέσει την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 14, που επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων έχει υπογράψει την άρση των δεσμεύσεων για τον επιχειρηματία.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επιχειρηματίας προσέρχεται στην Αγροτική Ασφαλιστική και επιτυγχάνει τη μεταφορά χιλιάδων συμβολαίων που είχε κερδίσει με «φωτογραφικό» διαγωνισμό από την Exrpess Service στην προσωπική του εταιρεία.
    Όλα αυτά τη στιγμή που κ. Ραπτόπουλος χρωστά συνολικά 133,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, καθώς από το 1992 και μετά δεν έχει πληρώσει εισφορές για τους 1.300 εργαζόμενους του, γράφει το «Πρώτο Θέμα».
    Την ίδια στιγμή, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών έρχεται να δικαιώσει τον επιχειρηματία και στο αίτημά του για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ πριν καν οι υπηρεσίες ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους.
    Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών
    Για προσπάθεια εκφοβισμού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών, υπογραμμίζοντας: «Δεν πρόκειται να σταματήσει η έρευνα που ήδη διενεργείται από το ΣΔΟΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον κ. Αναστασιάδη, ούτε τις όποιες σχετικές ενέργειες αποφασίσει η Δικαιοσύνη».
    Το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει, πως τα εν λόγω δημοσιεύματα θα τα διαβιβάσει μαζί με το σύνολο του σχετικού φακέλου στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



    newsbomb
     
    Διαβάστε Περισσότερα "Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν Ραπτόπουλο-Παπακωνσταντίνου"

    Η τρόικα απαιτεί να μάθει τι γίνεται με τις αποκρατικοποιήσεις – 'Ερχονται νεα μέτρα 4 δισ. ευρώ


    - Κομισιόν: Θέλουμε να σας σώσουμε, εσείς μπορείτε;
    - Με δραματικό μήνυμα φτάνουν στην Ελλάδα Βαν Ρομπέι και Τρισέ
    - Οι διαψεύσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα παιχνίδια του Spiegel

    Εντός του Απριλίου έρχονται στην Ελλάδα εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αξιολογήσουν την εφαρμογή του Μνημονίου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, στην Ελλάδα περιμένουμε εντός των ερχόμενων εβδομάδων και τους δύο κορυφαίους παράγοντες των Βρυξελλών, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Η επίσκεψη θα είναι δείγμα στήριξης στην Ελλάδα και μήνυμα στις αγορές ενώ η κρίση απειλεί να βάλει στο μηχανισμό και τρίτη χώρα της Ένωσης, την Πορτογαλία. Στο πίσω μέρος του μυαλού των παραπάνω ωστόσο κυριαρχούν οι φόβοι για το αν η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει.

    “Στην παρούσα φάση οι ιθύνοντες της ΕΕ είναι σχεδόν οι μόνοι στον κόσμο που επιμένουν ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα να τα καταφέρει, δηλαδή να επιστρέψει το 2012 στις αγορές και να πάψει να δανείζεται από τη μηχανισμό” αναφέρει στο Βήμα κοινοτικός παράγοντας που ασχολείται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Και συνεχίζει: “Αυτό που μας ανησυχεί έιναι αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και να αντεπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του μνημονίου. Προς το παρόν όμως όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί”.

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναφέρουν ότι παρατηρούν συχνά άλλα να συμφωνούνται για συγκεκριμένες πολιτικές και άλλα να περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια που κατατίθενται. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, μιλούν μάλιστα για “μεταμεσονύκτιες τροπολογίες”.

    Από την άλλη πλευρά εκφράζεται έντονη ανησυχία για την εφαρμογή όσων περνούν και στη νομοθεσία. “Συμφωνήσαμε ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αλλάξει ριζικά το σύστημα φορολόγησης στην Ελλάδα, ώστε να αποφεύγεται όποια φυσική επαφή φορολογουμένων και εφοριακών. Στην πράξη όμως τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί” λένε οι ίδιοι παράγοντες.

    Το έτος 2012 θεωρείται κρίσιμο από την ΕΕ για την Ελλάδα. Στην καλή περίπτωση θα βγούμε στις αγορές όπως είναι ο στόχος. Στην κακή ωστόσο θα χρειαστούμε πιθανόν νέα βοήθεια – νέα δάνεια - , για την οποία όμως και πάλι υπάρχει ασάφεια. Η αρωγή θα εξαρτηθεί από το αν τα δημόσια οικονομικά θα είναι βιώσιμα με μία ανάπτυξη του 2% ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθεί και το χρέος.

    newsit
    Διαβάστε Περισσότερα "Η τρόικα απαιτεί να μάθει τι γίνεται με τις αποκρατικοποιήσεις – 'Ερχονται νεα μέτρα 4 δισ. ευρώ"

    Δημοφιλείς αναρτήσεις