" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετά το χτύπημα των ελληνικών μαχητικών στον κόλπο της Σύρτης!!!

Η αποστολή κρατήθηκε μυστική μέχρι την επιστροφή των αεροσκαφών...
στην βάση τους. Οι στόχοι (αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Σύρτης) εβλήθησαν με απόλυτη επιτυχία και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών από την λιβυκή αεράμυνα. Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε ύψη μεταξύ 15.000 και 18.000 ποδών πάνω από την περιοχή του στόχου και έγνε χρήση συστημάτων ναυτιλίας-σκόπευσης LANTIRN.


Τα ελληνικά αεροσκάφη στην περιοχή του στόχου συνοδεύτηκαν από μαχητικά Mirage 2000-5 του Κατάρ που επίσης απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας. Το ελληνικο-καταριανό «πακέτο» κατευθύνθηκε στην περιοχή του στόχου από αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ EΜB-145 Erieye.

Είναι η πρώτη πολεμική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τον Β’Π.Π. ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και είναι διάχυτη η συγκίνηση στους κόλπους της Π.Α. από την απόλυτη επιτυχία της αποστολής. Δεν αναφέρθηκε καμία απώλεια στο έδαφος και όπως χαρακτηρισιτικά λέχθηκε από στέλεχος της Π.Α. «Εμείς ξέρουμε που χτυπάμε. Δεν σκοτώνουμε αμάχους» υπαινισσόμενος τις μεγάλες απώλειες αμάχων των τελευταίων ημερών από τις συμμαχικές επιδρομές.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη όσο και αν διαψευδόταν από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη λόγω της «σχετικής επιτυχίας», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά από πηγές του ΝΑΤΟ, των γαλλικών και αραβικών μαχητικών. Το βάρος των μέχρι σήμερα αποστολών έχει πέσει στους ώμους των «συνήθων υπόπτων» Βρετανών και Αμερικανών, οπότε και κατέστη επιβεβλημένη η ελληνική εμπλοκή.

Oπωσδήποτε αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά κυρίως των αριστερών κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Συνασπισμός), αλλά το σημαντικό είναι να μπορέσει να αποτιμηθεί αυτή η ενέργεια με γεωστρατηγικά οφέλη για την χώρα μας...

Διαβάστε Περισσότερα "Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετά το χτύπημα των ελληνικών μαχητικών στον κόλπο της Σύρτης!!!"

Η μεγάλη φυγή 300.000 νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό

Οικονομία
Του Γιάννη Τριήρη

Σε γόρδιο δεσμό έχει μετατραπεί το πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα μας διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή και αναβιώνοντας έτσι την μεταναστευτική περίοδο των δεκαετιών του 1950 και 1960. Η απειλή της μεγάλης φυγής έχει πλέον αρχίσει να γίνεται εφιάλτης , καθώς τα στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύουν ότι στην Ελλάδα σαρώνει η ανεργία των νέων φτάνοντας στο 36,1%.
Όλοι αυτοί οι άνεργοι νέοι που στην πλειοψηφία τους είναι επιστήμονες και σε απόλυτο αριθμό αγγίζουν τις 700.000 αποτελούν σήμερα , εν μέσω οικονομικής κρίσης εν δυνάμει μετανάστες προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης καθώς διαβλέπουν ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης που θα τους δώσουν διέξοδο δημιουργώντας θέσεις εργασίας. . Ήδη 300.000 νέοι επιστήμονες φέρονται να έχουν προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να φύγουν από την Ελλάδα ,επιδιώκοντας όχι απλά την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, αλλά μια μόνιμη καριέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατες έρευνες που έχουν γίνει μεταξύ των νέων ανέργων επιστημόνων , έχουν καταδείξει ότι οι νέοι επιστήμονες θεωρούν ότι δεδομένων των προσόντων τους , αξίζουν βασικό μισθό από 1.500 έως 3.000 ευρώ μηνιαίως , τον οποίο και δηλώνουν αποφασισμένοι να τον αναζητήσουν σε άλλες χώρες . Το πόσο σημαντική είναι η αμοιβή , φαίνεται από το γεγονός ότι οι νέοι στην πλειοψηφία τους πλέον στρέφονται-έστω και λανθασμένα- στην επιχειρηματικότητα έστω και αν αυτή δεν σχετίζεται με το γνωστικό τους αντικείμενο, ευελπιστώντας σε υψηλότερες αποδοχές, πέραν βέβαια της διασφάλισης εργασίας των οποία δεν βρίσκουν στις υπάρχουσες επιχειρήσεις.
Και εδώ γίνεται το μεγάλο λάθος στην χώρα μας, που στρέφει τους νέους στη λεγόμενη επιχειρηματικότητα εξ ανάγκης, δηλαδή στην δημιουργία επιχειρήσεων λόγω αδυναμίας εύρεσης άλλης εργασίας, αλλά και στη μετανάστευση.
Έχοντας μια σαφή προτίμηση υπέρ της μόνιμης εργασίας στο εξωτερικό η νέα γενιά των μορφωμένων Ελλήνων απειλεί να ανακόψει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και επαναφοράς στην ευημερία, ελλείψει του ανθρωπίνου κεφαλαίου που αποτελεί την σημαντικότερη πλουτοπαραγωγική πηγή στην χώρα μας.
Σε όλες τις έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα το ποσοστό των νέων επιστημόνων σε συντριπτική πλειοψηφία που αγγίζει το 90% θεωρούν ότι η κρίση ευθύνεται για την ανεργία και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της είναι προς λάθος κατεύθυνση.
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, μάλιστα, ήδη εκπονεί μελέτη -που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί-,επί του ζητήματος της ανεργίας, εξετάζοντας διεξοδικά και την ανεργία των νέων και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν θα λυθεί ούτε και αν αυξηθούν οι αναπτυξιακές διαδικασίες στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί όλες οι προωθούμενες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες , βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής ή της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης που ναι με δημιουργούν προστιθέμενη αξία, αλλά όχι επαρκείς θέσεις εργασίας , προωθώντας λεγόμενη άεργη ανάπτυξη.
Μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ήδη ξεκινήσει μια τέτοια μεγάλη συζήτηση , θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου νέες παραμέτρους για τον περιορισμό της ανεργίας, πέραν της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Η πλέον βασική παράμετρος είναι αυτή της διαφοροποίησης του χρόνου εργασίας και συγκεκριμένα η δυνατότητα μικρότερου ωραρίου για την δημιουργία μέσω αυτού περισσότερων θέσεων.
Το μεγάλο ζητούμενο όμως , που δημιουργεί και την αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι οι αμοιβές και γενικότερα το εργασιακό καθεστώς που θα διαμορφωθεί σε ένα νέο στάτους μειωμένης εργασίας .


Διαβάστε Περισσότερα "Η μεγάλη φυγή 300.000 νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό"

Τα επιδόματα και οι μισθοί έφταιξαν περισσότερο, ή οι μίζες και τα λαδώματα;

Εδώ και πολλούς μήνες παρακολουθούμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι “μαζί τα φάγαμε”, επομένως οι θυσίες είναι δικαιολογημένες και πρέπει να τις δεχθούμε ασμένως. Και δεν ήταν καθόλου τυχαία η φράση του Θ. Πάγκαλου, καθώς αυτό ήταν το σχέδιο. Να αποδειχθεί ότι για όλα φταίνε οι πολίτες κι έτσι η......
κυβέρνηση απρόσκοπτη να χαράξει την πολιτική της τρόικας. Είδαμε λοιπόν τα εξής τους τελευταίους μήνες:
Το περασμένο καλοκαίρι με τις απεργίες των φορτηγατζήδων έφταιγαν κατά την κυβέρνηση αυτοί διότι τόσα χρόνια έπαιρναν άδειες και τις εκμεταλλεύονταν κάνοντας περιουσία. Ειπώθηκε κάτι για το ποιοι και πότε έφτιαξαν αυτό το ευνοϊκό καθεστώς;
Αργότερα έφταιγαν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και κυρίως ο ΟΣΕ για το μαύρο χάλι και τα τεράστια ελλείμματα. Ακούσατε τίποτε για τις λάθος επιλογές των διορισμένων διοικήσεων; Για τις απίστευτες σπατάλες στελεχών και τις ρεμούλες στις προμήθειες;
Στη συνέχεια φταίνε οι καθηγητές για το χάλι της παιδείας, οι γιατροί και νοσοκόμοι για τη διάλυση του ΕΣΥ, όλοι οι δημοσιογράφοι γιατί κάποιοι συνάδελφοί τους τα παίρνουν και είναι παπαγαλάκια της εξουσίας.
Έπειτα σειρά πήραν οι ναυτεργάτες γιατί είχαν προνόμια, οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί τόλμησαν να έχουν επίδομα κομπιούτερ ή παραγωγικότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα που κάλυπτε τις αυξήσεις στους μισθούς που δεν γίνονταν ποτέ.
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια. Σχεδόν 1,5 χρόνο στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η διορισμένη διοίκηση τώρα αντιλήφθηκε ότι κάποιοι ή όλοι έπαιρναν τρελούς μισθούς. Ασφαλώς το να παίρνει κάποιος 18 μισθούς το χρόνο, 100 επιδόματα και επίδομα… αγαμίας είναι κατακριτέο. Αν και οι εργαζόμενοι βγήκαν και αμφισβήτησαν τα στοιχεία που ξαφνικά βγήκαν στη δημοσιότητα. Μα καλά, δεν ήξερε η κυβέρνηση τι μισθούς έδινε; Ή ακόμη καλύτερα: Ο βασικός μέτοχος, ο Λάτσης και η Πετρόλα δεν ήξεραν τίποτε και δεν έκαναν απολύτως τίποτε; Πολύ ύποπτο μας φαίνεται όλο το σκηνικό.
Μήπως λοιπόν εντάσσεται στο οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης όλων των άλλων προκειμένου να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός; Κάθε φορά και μια τάξη εργαζόμενων δηλαδή που συγκρούεται με τους υπολοίπους και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.
Η υποκρισία της κυβέρνησης έχει όρια, όπως και η θεωρία του “μαζί τα φάγαμε”. Ας κοιταχτούν κατ’ αρχάς όλοι οι πολιτικοί στον καθρέφτη για να δουν ποιοι έδωσαν όλα αυτά τα προνόμια.
Αλλά εν πάση περιπτώσει πόσο βάρος έχουν τα επιδόματα και πόσο οι μίζες, τα σκάνδαλα και οι λαμογιές;

Διαβάστε Περισσότερα "Τα επιδόματα και οι μισθοί έφταιξαν περισσότερο, ή οι μίζες και τα λαδώματα;"

Στον "πάτο" της ΕΕ η Ευρυτανία! Ο φτωχότερος νομός σε όλη την ευρωζώνη....

Πανευρωπαικό αρνητικό ρεκόρ!

Από http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Μετά την εγκατάλειψη, την ανεργία, την ελλιπή υποδομή, την εσωτερική μετανάστευση, και πάρα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ έρχεται να προστεθεί ως συνέπεια των παραπάνω. Ο φτωχότερος νομός βάση του...
ΑΕΠ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη είναι ο νομός Ευρυτανίας σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι χαρακτηριστικό της «ψαλίδας» που υπάρχει ότι ενώ 8 ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν κάποιους από τους υψηλότερους ρυθμούς σύγκλισης, η Ευρυτανία, αποτελεί τη μόνη αρνητική εξέλιξη πανευρωπαϊκά: Εχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2007 χαμηλότερο από ό,τι το 1996.
Παρά την πολύ χαμηλή εκκίνηση
με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 10.042 ευρώ το ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία στην Ευρυτανία μειώθηκε κατά 1,77%. Χαμηλές ήταν οι πτήσεις στη Φθιώτιδα (28,70%), στη Φωκίδα (21,19%), αλλά και στη Λέσβο (43,30%).
Στο νομό Καστοριάς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 46,8% και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας κατά 41,46%. Αντιθέτως, στη Χίο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 120,83% και στις Κυκλάδες κατά 102,75%. Στο νομό Θεσπρωτίας η άνοδος ήταν κατά 114%, στα Ιωάννινα καταγράφηκε αύξηση κατά 109%, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και κάποια από τα νησιά του Ιονίου με την αύξηση στο νομό Ζακύνθου στο 141%, Κεφαλονιάς στο 120% και Λευκάδας στο 102%.
Σύμφωνα με άρθρο στην Ελευθεροτυπία,
οι αριθμοί της μελέτης, που στόχο έχει να καταγράψει το όφελος των κοινοτικών κονδυλίων στην ανάπτυξη, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα κονδύλια για να στηρίξει τόπους που τα είχαν ανάγκη. Απλά το (κοινοτικό) χρήμα έφερε χρήμα στις πιο εύρωστες περιοχές της χώρας, με όχημα τις γνωστές επιδοτήσεις. , το ΑΕΠ της Ελλάδας διπλασιάστηκε τα 10 χρόνια που προηγήθηκαν της κρίσης (δηλαδή έως το 2008) με τη συμβολή των κοινοτικών κονδυλίων. Η επίδοση είναι από τις καλύτερες μεταξύ των μελών της ευρωζώνης. Μόνο που τα κέρδη δεν μοιράστηκαν ισόποσα.
Κάποιοι νομοί συγκέντρωσαν τον πλούτο
, ενώ κάποιοι άλλοι καρπώθηκαν ελάχιστα ή και φτώχυναν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά το ΑΕΠ μέσα σε 10 χρόνια αυξήθηκε κατά 98%. Το ζήτημα είναι -αναφέρει η Επιτροπή- ότι μόνο στη χώρα μας παρουσιάζονται τόσο μεγάλες αποκλίσεις: κάποιοι νομοί και περιοχές ορεινές ή νησιωτικές αναπτύσσονται είτε πολύ γρήγορα είτε παράδοξα αργά, δεδομένων των κονδυλίων που υπήρχαν διαθέσιμα. Η μελέτη εξετάζει την αποδοτικότητα των κοινοτικών ενισχύσεων ειδικά σε ορεινές, νησιωτικές και περιοχές με υστέρηση.
Διαβάστε Περισσότερα "Στον "πάτο" της ΕΕ η Ευρυτανία! Ο φτωχότερος νομός σε όλη την ευρωζώνη...."

“Σεισμός που δεν δίνει τσουνάμι ούτε μεγάλους μετασεισμούς…”


Ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων τριών ετών στον ελλαδικό χώρο, ο οποίος έγινε αισθητός από το Κάιρο μέχρι την Μάλτα, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, οι οποίο κάνουν λόγο για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους ο οποίος δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι ή να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα του λεγόμενου «ελληνικού τόξου».

Ειδικοί σεισμολόγοι, μιλώντας στο protothema.gr, εμφανίζονται καθησυχαστικοί και αρνούνται πως ο σεισμός που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο, είναι συνέπεια του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Ιαπωνία.


«Το κύριο χαρακτηριστικό του σεισμού είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό ενδιαμέσου βάθους, με εστία γύρω στα 70 χιλιάστρια», υπογραμμίζει μιλώντας στο protothema.gr ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, και συνεχίζει «Οι σεισμοί μεγάλου βάθους δεν έχουν μετασεισμική ακολουθία ή έχουν υποβαθμισμένη μετασεισμική ακολουθία . Είναι μια κι έξω. Ο σεισμός αυτού του είδους είναι το κύριο γεγονός. Σαν σεισμός αρκετά μεγάλου βάθους δεν προκαλεί τσουνάμι, το ρήγμα δεν φθάνει στον πυθμένα. Καμία σχέση με την Ιαπωνία και δεν επηρεάζει άλλα επιφανειακά ρήγματα.

Αντίστοιχες απόψεις εκφράζει και ο κύριος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής ερευνών Γεωδυναμικού του Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Ο σεισμός αυτός έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ενδιάμεσου βάθους» δηλώνει στο protothema.gr «Αν υπάρξουν μετασεισμοί θα είναι λίγοι και μικρής έντασης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο, ενώ η σχέση αυτού του σεισμού με αυτόν της Ιαπωνίας είναι μια απλή επιστημονική εικασία. Το ότι έγινε αισθητός σε μεγάλη ακτίνα, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό των σεισμών αυτού του είδους».



Τι είναι το «Ελληνικό Τόξο»

Μπορεί η περιειρηνική ζώνη που έδωσε τη δόνηση των 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία αρχές του περασμένου Μαρτίου, να είναι η περιοχή με την υψηλότερη σεισμικότητα στον κόσμο, όμως και η Ελλάδα κατέχει μια επικίνδυνη πρωτιά. Το επονομαζόμενο «Ελληνικό Τόξο», όπως το αποκαλούν οι επιστήμονες είναι9 η πιο ενεργός σεισμικά περιοχή από το Γιβραλτάρ μέχρι και την Κίνα.

Το «Ελληνικό Τόξο» ξεκινά από την Κέρκυρα, διασχίζει το νότιο Ιόνιο, ανατολικά της Πελοποννήσου και περνά από νότια της Κρήτης καταλήγοντας στη Ρόδο.

Τα Ρίχτερ που μπορεί να δώσει αυτή η σεισμική ζώνη μπορεί να φθάσουν ακόμη και τους 8,3 βαθμούς, όπως είχε δώσει το 365μ Χ. νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο λόγος που στο «Ελληνικό Τόξο» έχουμε τόσο ισχυρούς σεισμούς είναι η «σύγκρουση» της αφρικανικής με την ευρασιατική λιθοσφαιρική πλάκα, καθώς η πρώτη βυθίζεται με ταχύτητα 4,5 εκατοστών το χρόνο, κάτω από τη δεύτερη.

Στο δυτικότερο άκρο του Ελληνικού Τόξου, εντοπίζεται και το σεισμικό «τρίγωνο του διαβόλου», ένας χώρος με ιδιαίτερα τεκτονικά χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση της λίστας των περιοχών υψηλότερης σεισμικότητας στο Αιγαίο και στην Ευρώπη.

Κατά μήκος των ακτών της Δυτικής Ελλάδας από την Κέρκυρα ως τη Δυτική Κρήτη, η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να διακριθεί γενικά σε τρεις περιοχές.

Η πρώτη περιοχή βρίσκεται βορείως της Λευκάδας και η σεισμική δραστηριότητα εκεί οφείλεται σε συμπιεστικές δυνάμεις περίπου ανατολικής - δυτικής διεύθυνσης (κάθετες στη διεύθυνση των ακτών της Δυτικής Ελλάδας).

Η δεύτερη περιοχή βρίσκεται νοτίως της Κεφαλονιάς και αποτελεί το δυτικό τμήμα του Ελληνικού Τόξου. Η σεισμική δραστηριότητα εκεί οφείλεται στη σύγκλιση μεταξύ της αφρικανικής πλάκας και του Αιγαίου και της κατάδυσης της πρώτης κάτω από τη δεύτερη. Αποτέλεσμα της κατάδυσης αυτής είναι και η εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας ενδιαμέσου βάθους (εστιακά βάθη σεισμών μεγαλύτερα των 60 χιλιομέτρων) κάτω από την Πελοπόννησο και ανατολικά αυτής περίπου ως τον χώρο των Κυκλάδων.

Η τρίτη περιοχή βρίσκεται μεταξύ των δύο προηγούμενων, στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλονιάς, από τη Ζάκυνθο ως τη Λευκάδα. Η σεισμική δραστηριότητα εδώ εκδηλώνεται κυρίως κατά μήκος ενός ρήγματος, το οποίο έχει διεύθυνση βορειοανατολική - νοτιοδυτική. Με άλλα λόγια, η σεισμική δραστηριότητα στον χώρο αυτό εκδηλώνεται επειδή έχουμε μια οριζόντια κίνηση του χώρου νοτίως του ρήγματος προς τα νοτιοδυτικά (προς τη Μεσόγειο) και του χώρου βορείως του ρήγματος προς τα βορειοανατολικά (προς την Πίνδο). Η συνολική σχετική κίνηση κοντά στο ρήγμα αυτό είναι της τάξεως των 25 χιλιοστών ανά έτος.

Χαρακτηριστικό της σεισμικής δραστηριότητας στη Δυτική Ελλάδα που οφείλεται στις τεκτονικές ιδιότητες της περιοχής, είναι ο μεγάλος αριθμός μικρών και ενδιαμέσου μεγέθους σεισμών αλλά και η μεγαλύτερη συχνότητα γένεσης ισχυρών, καταστρεπτικών σεισμών. Έτσι παρά το γεγονός ότι στον χώρο αυτό τα μεγέθη των μεγαλύτερων σεισμών είναι λίγο μικρότερα από ό,τι σε άλλες περιοχές του ελληνικού χώρου, ο σεισμικός κίνδυνος είναι σαφώς μεγαλύτερος εξαιτίας της συχνότητας γένεσης σεισμών ικανών να προκαλέσουν καταστροφές.



Οι μεγάλοι σεισμοί από το 2007 και μετά

Από τις αρχές του 2007 μέχρι σήμερα έγιναν 13 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο των 5,5 Ρίχτερ. Συγκεκριμένα: στις 28 Ιανουαρίου 2007 δυτικά της Κρήτης είχαμε 5,6 Ρίχτερ, στις 3 Φεβρουαρίου 2007 μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης είχαμε 5,5 Ρίχτερ, στις 25 Μαρτίου 2007 6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ενώ στις 29 Ιουνίου του 2007 στους Παξούς ο εγκέλαδος έδωσε 5,7 Ρίχτερ. Επίσης, στις 23 Σεπτεμβρίου 2007 νότια της Καρπάθου είχαμε 5,6 Ρίχτερ. Στις 6 Ιανουαρίου του 2008 το Λεωνίδιο «χτυπιέται» από 6,6 Ρίχτερ και ακολουθεί ένα σεισμικό σμήνος νότια της Πάτρας και νότια της Μεθώνης με τέσσερις συνολικά μεγάλους σεισμούς. Πρώτος έγινε στις 4 Φεβρουαρίου στην Πάτρα με 5,4, ακολουθούν στην ίδια περιοχή 5,5 Ρίχτερ. Στις 14 Φεβρουαρίου 2008 είχαμε την ίδια ημέρα δυο σεισμούς νότια της Μεθώνης με μέγεθος 6,5 Ρίχτερ ο πρώτος και 6,4 Ρίχτερ ο δεύτερος.
Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός, πριν από το σημερινό των 6,2 Ρίχτερ, έγινε στις 8 Ιουνίου 2008 στην Ανδραβίδα με μέγεθος 6,5 Ρίχτερ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα "“Σεισμός που δεν δίνει τσουνάμι ούτε μεγάλους μετασεισμούς…”"

Kομμένη η χρηματοδότηση σε 235 φορείς του δημοσίου! - Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων


- Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο μέτρο αυτό γιατί δεν έστειλαν τα οικονομικά τους στοιχεία
- Μεταξύ των φορέων 37 νοσοκομεία και τρία ΑΕΙ - Διαβάστε όλη τη λίστα

Σε κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης όσων φορέων του δημοσίου δεν έστειλαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από νόμο που έχει ψηφιστεί από τη δεκαετία του 90 κατά των διοικητών οργανισμών που δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία.

Μέχρι χθες 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία – άγνωστο για ποιούς λόγους – να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι φορείς αυτοί είναι, μεταξύ άλλων:

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Αθηναϊκό και Μακεδονικο Πρακτορείο Ειδήσεων
Εθνικός Κήπος
Κοινωνία της Πληροφορίας
Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
Δημοτικό Ραδιόφωνο Αθήνας
Διπλή ανάπλαση Βοτανικό λεωφόρος Αλεξάνδρας ΑΕ
Λιμενικά Ταμεία Χίου, Χανίων, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Αντίκυρας, Σάμου, Στύρων, Αιτωλοακαρνανίας, Ερέτριας
Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος
Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φοιτητική λέσχη ΕΜΠ
ΤΕΙ Χαλκίδας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εθνική Πινακοθήκη
Ίδρυμα Γουλανδρή
Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας
Μουσείο Βορρέ
ΕΡΤ ΑΕ
Εθνικό Στάδιο Καυταντζόγλειο
Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”
ΚΕΕΛΠΝΟ
Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, Άργους, Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”, Πάτρας, Άρτας, Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Ζακύνθου, Αμαλιάδας, Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Καβάλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευων – Ειδικός Λογαριασμός
ΟΣΕ
Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας
Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
Ταμείο Πρόνοιας και Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής

Σημειώνεται ότι στη λίστα των οργανισμών και φορέων βρίσκονται δεκάδες σωματεία που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και δεκάδες Ταμεία υπαλλήλων

Νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν την υποχρέωση τυπικά να δημοσιοποιούν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται πάντα στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί στη διαχείριση κρατικού χρήματος από πολλούς οργανισμούς.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο – που δεν ειναι γνωστό αν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν - είναι:

Πρόστιμο στον πρόεδρο ή γενικό διευθυντή ίσο με το 1/25 του μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε ημέρα καθυστέρησης πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

Δέσμευση του 50% του προβλεπόμενου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό, μετά την πάροδο ενός μηνός και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία.

Αρκετοί φορείς σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία έχουν αντιδράσει στην κίνηση του υπουργείου. Η ΡΑΕ αναφέρει ότι ως ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να προσκομίζει τα στοιχεία, εντούτοις τα αποστέλει για λόγους διαφάνειας.
Η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι έχει απεμπολήσει το δικαίωμα χρηματοδότησης από το κρατικό ταμείο, άρα δεν έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

newsit
    Διαβάστε Περισσότερα "Kομμένη η χρηματοδότηση σε 235 φορείς του δημοσίου! - Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων"

    «Νίπτει τα χείρας» ο Όλι Ρεν

    Στον αέρα η πέμπτη δόση του δανείου

    Στον αέρα φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι η Πέμπτη δόση του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων, καθώς ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν προσανατολίζεται στο να μην πάρει θέση για την εκταμίευση της και να παραπέμψει την απόφαση στο Συμβούλιο Υπουργών.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που επικαλείται συνεργάτες του Όλι Ρεν, η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, ώστε – εάν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές – τον Ιούνιο η κατάσταση να θεωρείται μη αναστρέψιμη. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Όλι Ρεν έχει αποφασίσει πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι δυσμενείς προβλέψεις, θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο, από το οποίο έχει λάβει και την εντολή της «επιτήρησης», ζητώντας από αυτό να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης.

    newsbeast
    Διαβάστε Περισσότερα "«Νίπτει τα χείρας» ο Όλι Ρεν"

    Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα

    Θα απαιτήσουν νέα μέτρα

    Τελεσίγραφο για πρόσθετες περικοπές στις ΔΕΚΟ και εξίσωση των μισθών του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, στέλνει η Τρόικα που έρχεται στην Αθήνα με «άγριες διαθέσεις» την επόμενη εβδομάδα.

    Με κίτρινες κάρτες στις αποσκευές τους, το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να «μασήσει τα λόγια του» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές.

    Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», Στις σκληρές απαιτήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ, και του ΔΝΤ θα περιλαμβάνεται η ανάγκη πρόσθετων περικοπών στις ΔΕΚΟ, με αιχμή τη μείωση του μισθολογικού και του επιχειρησιακού κόστους, τον επαναπροσδιορισμό των επενδύσεων, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα και να αυξηθεί η απορροφητικότητα από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο Συνοχής.

    Στη διαπραγμάτευση «αγκάθι» αποτελεί το εύρος και το περιεχόμενο των αναπόφευκτων μέτρων που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος του 2011 (17 δισεκατομμύρια ευρώ) με δεδομένη την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2010.

    Στις Βρυξέλες εκφράζεται δυσαρέσκεια επειδή σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν πριν το καλοκαίρι του 2010, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλέον επιβραδύνσεις και καθυστερήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί.

    newsbeast
    Διαβάστε Περισσότερα "Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα"

    Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

    Eτοιμάζουν νόμο έκτρωμα για τα Blogs? Θα βάλουν "λουκέτο" αλα Τουρκία !

    Κρίμα οι γείτονες να είναι προχωρημένοι και εμείς τόσο πίσω!
    Νομίζουν ότι έτσι θα σωθούν...Δείτε δισέλιδο από το Ποντίκι ! Αυτά μόνο στην Τουρκία γίνονται! Γραφικό κράτος με γραφικούς τύπους επιχειρεί και πάλι τον σκοταδισμό ! Καθώς δεν έχουμε μόνο την αγωγή στο fimotro Έχουν βγει και άλλοι γραφικοί ημιμαθείς ηλεκτρονικά που το παίζουν αυθεντίες λέγοντας μπούρδες...που αν τα πουν σε...
    ηλεκτρονικά αναπτυγμένη χώρα θα τους πετάνε ζαρζαβατικά ..

    Τέτοιος τραγέλαφος δεν έχει υπάρξει ...στην Χώρα ! Κυνηγούσαν ένα βλακώδες email (που βάλε ποιοι το δημιούργησαν και γιατί το δημιούργησαν (μην μας πουν ο τορναδόρος) και μήπως ήταν και αυτό στο κόλπο να επιτεθούν στα blogs ) ντε και καλά να αποδείξουν οτι ...
    τα blog είναι επικίνδυνα ... Βέβαια έχαν τον σκοπό τους, αφού ποτε δεν απέδειξαν αν όντως αυτή η βλακεία προκάλεσε βλάβη στην Οικονομία... Και για να δείτε πόσο ψεύτες ... και μαύροι προπαγανδιστές είναι ! Ποιος ρε θα πιστέψει ένα ανώνυμο email! Κανένας ! Το Βloοmberg, όμως το πιστεύουν όλοι, που μας έχει χρεοκοπήσει μερικές φορές και θα συνεχίσει όπως και άλλα διεθνή μέσα.. ΑΝτε γειά
    Για ηλίθιους μας περνάτε
    Διαβάστε Περισσότερα "Eτοιμάζουν νόμο έκτρωμα για τα Blogs? Θα βάλουν "λουκέτο" αλα Τουρκία !"

    Αυτό το ''νούμερο'' πότε θα το μαζέψετε

    Αυτό το ''νούμερο'' πότε θα το μαζέψει η σπάταλη κυβέρνηση της καταχρεωμένης Ελλάδας;
    ''Ζει τον μύθο του'' ως υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, ταξιδεύοντας στον κόσμο με χρήμα φορολογούμενων
    'Εχει ''τρελαθεί' στα ταξίδια-τουρισμό στο εξωτερικό γιά να προβάλει τουριστικά την....
    Ελλάδα!

    Σύμφωνα με ''απόφαση'' που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Γ. Νικητιάδης γιά τα...ταξίδια του (θυμίζει το ''αποφασίζω και διατάζω''), ''δικαιούται μετακινήσεις'' γιά την ''προβολή του τουρισμού της Ελλάδας'' (υποτίθεται). 'Οταν γυρίζει από τα ταξίδια του στην Ελλάδα γιά να...ξεκουραστεί, πριν ξαναφύγει, κάνει πάντα υπεραισιόδοξες χαζο- δηλώσεις γιά τον τουρισμό. Αν πάρει κανείς στα σοβαρά τις ''βαρύγδουπες δηλώσεις'' του, τότε η Ελλάδα θα ''βουλιάξει'' από τους τουρίστες, θα έχει ...τριπλάσιους ή πενταπλάσιους, σε σύγκριση με τον χρόνο 2009 ή 2010.
    Γερουλάνος, ΝικητιάδηςΤελευταία ''έσκισε'' και σε Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρωσία (στη Ρωσία είναι το τέταρτο ταξίδι σε 3 μήνες). O κ. υφυπουργός δικαιούται, λέει, 60 ημέρες τον χρόνο γιά μετακινήσεις (δείτε στο κάτω μέρος της ''υφυπουργικής απόφασης''). Το κάθε ένα ταξίδι του στο εξωτερικό, διαρκεί 3-6 μέρες, και στο πρώτο τρίμηνο 2011 σχεδόν έχει εξαντλήσει τον χρόνο, χώρια την μεγάλη υπέρβαση τον 2010. Δηλαδή μιλάμε γιά ολοφάνερη εξαπάτηση. Στο κάθε πολυέξοδο ταξίδι του (αεροπορικά εισιτήρια -πρώτη θέση;-, ακριβά ξενοδοχεία κ.ά.) συνοδεύεται και από... υπηρεσιακούς παράγοντες και... δημοσιογράφους. Και γιατί, ντε και καλά, πρέπει ο υφυπουργός να προβάλει τον τουρισμό, αποκλειστικά αυτός, ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο; Ο ΕΟΤ δεν μπορεί; Αν κρίνουμε και από το πρόσφατο πολυήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υφυπουργός είναι επιεικά ολίγιστος γιά την προβολή της Ελλάδας. Αλλά ικανός γιά την δική του προβολή με χαζοδηλώσεις-παραπληροφόρηση γιά τα ''επιτεύγματά'' του, στα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δηλαδή, στα σοβαρά η κυβέρνηση θέλει να μας πει ότι ο κ. υφυπουργός προβάλει τον τουρισμό και δεν χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το αξίωμά του γιά τις τουριστικές ΤΟΥ περιπλανήσεις; Φυσικά, αν δεν γυρίσει τώρα τον κόσμο με χρήμα κρατικό, πότε θα τον γυρίσει; Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η κυβέρνηση, διαπιστώνεται ότι τον αντιμετωπίζει πολύ ασοβάρευτα, με Γερουλάνο και Νικητιάδη, που τα δικά τους συχνά -δωρεάν- χλιδάτα προσωπικά τουριστικά ταξίδια τα ''βαφτίζουν'' τουριστική ''προβολή της Ελλάδας''. Με τέτοια καραγκιοζιλίκια, με κρατικό χρήμα της καταχρεωμένης Ελλάδας, στα σοβαρά περιμένει η κυβέρνηση (και) την ανταπόκριση της Ομογένειας;...

    kalami.net
    Διαβάστε Περισσότερα "Αυτό το ''νούμερο'' πότε θα το μαζέψετε"

    Ο Ανδρουλάκης αμφισβητεί ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος!



    "Δεν ήταν μοιραία όσα επακολούθησαν ώστε να ενταχθεί η χώρα στο Μνημόνιο", είπε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ξηλώνοντας το πουλόβερ της επιχειρηματολογίας του Γιώργου Παπανδρέου για το "μονόδρομο"...Here is the beginning of my post. του Μνημονίου. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αν δεν έχω γνώμη επί του σεναρίου, της σκηνοθεσίας και του κάστινγκ δε μπορώ να μετέχω στη κυβέρνηση». Όπως αποκάλυψε, τη φράση αυτή είπε στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν του πρότεινε να μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε παιδιά που είναι καλά αλλά δεν μίλησαν ποτέ σε ένα καφενείο. Δεν πλακώθηκαν σε ένα αμφιθέατρο. Η τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων αμερικανικών εισηγήσεων».

    «Δεν ξέρω από που ήταν, αν ήταν από Στίγκλιτζ. Δεν μπορούσε όμως η διαχείριση της κρίσης να είναι αμερικάνικη. Εδώ ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αμερικάνική λύση πρότεινε», είπε. .


    nonews-NEWS

    Διαβάστε Περισσότερα "Ο Ανδρουλάκης αμφισβητεί ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος!"

    Εξουδετερώθηκε ο παγιδευμένος φάκελος στις φυλακές Κορυδαλλού..

    Στις φυλακές του Κορυδαλλού εστάλη σήμερα το μεσημέρι ένας ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών έφτασε στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Οι υπάλληλοι τον έκριναν ύποπτο και αμέσως κάλεσαν τους άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ενώ για προληπτικούς λόγους, έκλεισαν την οδό Σολωμού. Τα γραμματόσημα που ήταν στο φάκελο ήταν από την Ιταλία, για αυτό και....


    υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να έχει σταλεί από την Ιταλία, δεν υπάρχει όμως σφραγίδα που να το επιβεβαιώνει. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA) και ως παραλήπτης ήταν ο διευθυντής των φυλακών. Οι άνδρες εξουδετέρωσαν με επιτυχία και ασφάλεια τον μηχανισμό.. Τις έρευνες για την υπόθεση διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας(ΔΑΕΕΒ).

    TreloKouneli
    Διαβάστε Περισσότερα "Εξουδετερώθηκε ο παγιδευμένος φάκελος στις φυλακές Κορυδαλλού.."

    ΣΟΚ! Μόνταραν στο Mega DVD των Καμμένου -Βενιζέλου, όπως το Μαξίμου το DVD του Ζαχόπουλου!




    Εντέλει το Mega φαίνεται ότι πασχίζει να ξεπεράσει τις καταγγελίες του διαδικτύου περί φιλοκυβερνητικής στάσης. Αυτό που είπε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης είναι δύσκολο να το χωνέψει και ο χειρότερος πολέμιος του καναλιού.

     Όλα ξεκίνησαν χθες μετά το σφυροκόπημα Καμμένου εις βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου με τις απίστευτες καταγγελίες. Αναρτήσαμε λοιπόν τα πρακτικά της συζήτησης χωρίς περικοπές που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Διαβάστε τα εδώ: Σφυροκόπημα Καμμένου σε Βενιζέλο: Είσαι υφιστάμενος του Πάγκαλου!

    Ενώ λοιπόν οι καταγγελίες Καμμένου θα έφταναν για 10 πρωτοσέλιδα, ξαφνικά οι τηλεθεατές και πολλοί αναγνώστες μας ειδοποίησαν ότι η ΝΕΤ αλλά και το newsbeast έπαιξαν ένα βιντεάκι δύο λεπτών, που μάλιστα περιείχε μόλις 10” από την ομιλία Καμμένου! (και βέβαια, άφθονο Βενιζέλο).

    Ψάξαμε να βρούμε ολόκληρο το βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα ή αλλού, όμως δεν υπήρχε πουθενά αναρτημένο. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή για να του ζητήσουμε να μας στείλει ολόκληρο το υλικό. Εκεί αρχίζει το θέατρο του παραλόγου!

    Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να πάρει το DVD της συνεδρίασης. Εκεί ενημερώθηκε ότι το υλικό είχε δοθεί σε συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου και ότι ο υπολογιστής “είχε πρόβλημα”, άρα θα ήταν αδύνατον να του το δώσουν επί τόπου. Όπως ήταν επόμενο, ο βουλευτής σκέφτηκε πως οι άνθρωποι του Βενιζέλου πήραν το βίντεο, το έκοψαν στα μέτρα τους και το μοίρασαν. Τα περί βλάβης προφανώς ήταν κατενάτσιο για να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα ως είχε.

    Έξω φρενών ο βουλευτής, ανέφερε το θέμα παρουσία δημοσιογράφων, στηλιτεύοντας αυτές τις προπαγανδιστικές πρακτικές (όπως πίστευε) του Βενιζέλου που μόνταρε βίντεο για να τα δώσει όπως τον εξυπηρετούσαν επικοινωνιακά.

    Εκεί λοιπόν, σε μία απίστευτη κρίση ειλικρίνειας, σηκώνεται ο συμπαθής δημοσιογράφος του Mega, Δημήτρης Τάκης και λέει το απίστευτο: “Όχι, δεν το μόνταρε ο κύριος Βενιζέλος. Το έστειλε σε εμάς το MEGA και το μοντάραμε. Εμείς το δώσαμε στη ΝΕΤ και το Newsbeast σε αυτή την μορφή!!!”

    Mas Ekanan Georgalades Aderfia!!!! 
     
    kourdistoportokali
    Διαβάστε Περισσότερα "ΣΟΚ! Μόνταραν στο Mega DVD των Καμμένου -Βενιζέλου, όπως το Μαξίμου το DVD του Ζαχόπουλου!"

    Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

    “Νονοί” με ψευδώνυμα!


    Θου Βου, Τσάκι Τσαν και Ντουλαπίνο είναι μερικά από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών. Στρατηγός ήταν το ψευδές όνομα του υποστράτηγου της αστυνομίας, ενώ Ρωσίδα ή Ρώσο Ψηλό αποκαλούσαν τον εκτελεστή.
    Δείτε μερικά από τα ψευδώνυμα:
    Κομμωτής, Θαμνάκιας, Θείος, Μπούμπι, Καράφλας, Τουμπανάκιας, Σγουρομάλλης, Γάτος, Αρκούδος και Μπιλ.
    Στόχος των κακοποιών και ο Κώστας Σόμμερ
    Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που φέρνει στο φως το newsbomb.gr, θύμα των επίδοξων κακοποιών είχε πέσει και ο ηθοποιός, Κώστας Σόμμερ.


    Η καφετέρια που διατηρούσε στην Γλυφάδα δέχθηκε εμπρηστική επίθεση τον Δεκέμβριο του 2009, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

     


    newsbomb
    Διαβάστε Περισσότερα "“Νονοί” με ψευδώνυμα!"

    Εταιρείες, τραγουδιστές, προμηθευτές φαρμακείων και συμβολαιογράφοι στη μέγγενη της εφορίας


    Εντατικούς ελέγχους και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ξεκινά η εφορία σε συγκεκριμένες ομάδες φορολογούμενων για τους οποίους έχει εντοπίσει ενδείξεις φοροδιαφυγής.

    Πρόκειται για φορολογούμενους, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα και άλλους με μεγάλη ακίνητη περιουσία που χρωστούν στο δημόσιο ή δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, για όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος καθώς και για μεγάλες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών είναι και τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι, προμηθευτές φαρμακείων, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κά

    Αυτό προκύπτει από την έκθεση προόδου των πέντε Ειδικών Ομάδων Εργασίας που συγκροτήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

    Σε ότι αφορά τους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα από την έκθεση προκύπτει ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν:

    - Σε 1.700 φυσικά πρόσωπα, στους οποίους θα γίνουν προσωρινοί έλεγχο.

    - Σε 1 50 φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου, στα οποία γίνονται έλεγχοι πόθεν έσχες για υποκρυπτόμενα εισοδήματα

    - Σε όσους αγόρασαν ακίνητα χωρίς να το δηλώσουν

    - Σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ για το διάστημα 1997

    - Σε 9.173 φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, που αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007

    Σε οτι αφορά τους οφειλές του δημοσίου η αρμόδια ομάδα εργασίας θέτει στο επίκεντρο των ελέγχων:

    " Οφειλέτες της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού

    " Φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές και μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο, Σαντορίνη. Επίσης οφειλέτες με επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών.

    " Οφειλέτες με ακίνητη περιουσία σε ακριβές περιοχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200.000 ευρώ.

    " προμηθευτές του Υπουργείου Υγείας με βεβαιωμένες οφειλές, και ιδιοκτήτες μισθωμένων από το υπ. Πολιτισμού ακινήτων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

    " 4.117 πρατηριούχους που χρωστούν χρήματα στο σύστημα "Ήφαιστος".

    Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει τις 1.150 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών άνω των 30 εκατ ευρώ, όπως και τράπεζες, ασφαλιστικές και εισηγμένες με ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ ευρώ ( με βάση τα στοιχεία του 2009).


    newsit

    Διαβάστε Περισσότερα "Εταιρείες, τραγουδιστές, προμηθευτές φαρμακείων και συμβολαιογράφοι στη μέγγενη της εφορίας"

    Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

    Guardian: Στην Ελλάδα πρέπει να επιτραπεί να χρεοκοπήσει «με χάρη»

    Οικονομία
    Tης Νατάσας Καντζάβελου, Λονδίνο
    Από την Ιρλανδία στην Αθήνα, οι ψηφοφόροι στην "περιφέρεια" της Ευρώπης, όπως οι οικονομολόγοι τους αποκαλούν περιφρονητικά, σιγά σιγά ξυπνούν σε μια όντως αφυπνιστική αλήθεια - που αντιμετωπίζουν χρόνια λιτότητας, περικοπές των μισθών, απώλειες θέσεων εργασίας και διαμελισμένες δημόσιες υπηρεσίες , δέσμιες της οικονομικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, οδηγώντας τις οικονομίες τους σε όλο και βαθύτερη ύφεση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη και ο πόνος θα μπορούσε να φέρει μόνο περισσότερο πόνο. Ο Paul Krugman, νομπελίστας οικονομολόγος, το ονομάζει « αυταπάτη λιτότητας», ενώ σύμφωνα με τον Ed Miliband, αναφερόμενος στην πολιτική λιτότητα του συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα, το χαρακτήρισε: "Πληγώνει, αλλά δεν λειτουργεί."
    Η εφημερίδα Guardian αποτυπώνει την δυσχέρεια της συνεχής λιτότητας για τα κράτη της περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και όχι δεκαετίες λιτότητας. Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία στις οποίες πρέπει να τις επιτραπούν να "χρεοκωπήσουν με χάρη", ενώ επισημαίνεται ότι αυξάνεται η ζήτηση για ανεξάρτητο λογιστικό έλεγχο για το διαχωρισμό του δημόσιου από το ιδιωτικό χρέος.
    Στις αναπτυσσόμενες χώρες, υπάρχουν ηθικά όσο και οικονομικά ζητήματα που διακυβεύονται, υποστηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο.
    "Είναι ηθικά ή οικονομικά αποδεκτό να καταστραφεί το κράτος πρόνοιας, να καταστρέφουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία για την εξόφληση των οφειλών αυτών;" αναρωτιέται. Ένας μεγάλος αριθμός οικονομολόγων, πιστεύει ότι η χρεοκοπία είναι θέμα χρόνου - οπότε θα ήταν καλύτερο να το αντιμετωπίσουμε τώρα. Και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα αργήσει ο ιρλανδικός λαός να ακολουθήσει τα ελληνικά ξαδέλφια του στους δρόμους: "Η άποψή μου είναι ότι η Ιρλανδία είναι περίπου έξι μήνες πίσω από την Ελλάδα όσον αφορά την διάθεση. "Αν και λίγοι τολμούν να το φωνάξουν, οι ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να συμφωνούν ότι πρέπει να ανοίξει η πόρτα για τις χώρες στην χρεοκοπία με χάρη, τουλάχιστον για τον μελλοντικό δανεισμό τους.
    Αναφερόμενος στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο Σύμφωνο Euro Plus, ο Κώστας Λαπαβίτσας αναφέρεται στην έκδοση νέων ομολόγων από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης που στο μέλλον θα πρέπει να περιλαμβάνουν «ρήτρες συλλογικής δράσης». Οι ρήτρες αυτές θα πρέπει να διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση μιας αξιοπρεπής εξόδου όταν το βάρος του χρέους δεν είναι βιώσιμο, αναγκάζοντας τους πιστωτές να διαπραγματευθούν. Μία χρεοκωπημένη κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία των δανειστών της να δεχτεί ένα "κούρεμα" -μείωση της αξίας αυτού που οφείλεται - τα υπόλοιπα δεσμεύονται από τη συμφωνία. Αυτό αποτρέπει τους αρπακτικούς ομολογιούχους να καθυστερήσουν την αναδιάρθρωση εκμεταλλευόμενοι μια καλύτερη συμφωνία. Όμως οι υπέρμαχοι του χρέους θα ισχυριστούν ότι δεν θα είναι αρκετό για να αποτρέψει μελλοντικές κρίσεις. Επιπλέον, διεθνείς ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα διεθνές "δικαστήριο χρέους" - ένας ανεξάρτητος, επίσημος διαιτητής που θα επιβλέπει τη διαδικασία πτώχευσης.Το δικαστήριο θα αποφασίσει ποια χρέη θα πρέπει να εκπληρωθούν στο ακέραιο και για ποια οι πιστωτές πρέπει να κάνουν κούρεμα ή να τα χάσουν εντελώς. Οι χρηματοδότες απεχθάνονται την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει την στάση πληρωμών δημιουργώντας το πρόβλημα του "moral hazard" , καθώς χώρες θα μπορούσαν να δανειστούν από αμέλεια, γνωρίζοντας ότι μπορούν πάντα να στραφούν προς το δικαστήριο χρέους, εάν ο χρόνος δυσχερένει τα πράγματα. Αλλά για μια κυβέρνηση είναι δύσκολο να δηλώσει δημόσια πτώχευση. θα είναι έντονα ενοχλητικό, καθώς για την συγκεκριμένη χώρα θα ήταν οδυνηρά δύσκολο (και δαπανηρό) να δανειστεί στο μέλλον. Για τις χώρες που οδηγούνται σε χρεοκωπία - η Ρωσία το 1998 και η Αργεντινή το 2001, για παράδειγμα, οι συνέπειες θα ήταν πιο εύκολο να εκτιμηθούν, και σχεδόν σίγουρα λιγότερο επώδυνες, αν οι επενδυτές γνώριζαν τι θα συμβεί στη συνέχεια.
    Το άρθρο αναφέρεται στους σκληρούς όρους της ΕΕ και του ΔΝτ που έχουν δεχθεί οι κυβερνήσεις στην περιφέρεια υπογράφοντας δεκαετίες λιτότητας. Οι κοινωνικές συνέπειες θα είναι σοβαρές, και ακόμη και τότε, το φάρμακο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, καθώς τα χρέη μπορεί ακόμη να μην είναι βιώσιμα. Ένας ανεξάρτητος έλεγχος του χρέους για κάθε χώρα θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα αποσαφηνίζοντας ποια χρέη αξίζουν να υπομείνει κανείς αυτό του είδους τον πόνο.
    Αλλά ο χρόνος εξαντλείται, και η Ευρώπη έχει δύο επιλογές. Μπορεί να συνεχίσει να σφυρηλατεί τις οικονομίες της Ελλάδας, της Ιταλίας και σύντομα της Πορτογαλίας, βαθύτερα στην κρίση, ενώ οι ήδη αγανακτισμένοι ψηφοφόροι τους γίνονται ολοένα και πιο αγανακτισμένοι για τον πόνο που επιβάλλεται από τους ευρωπαίους "συνεργάτες" τους, ή μπορεί να δεχθούν ότι η κλίμακα των χρεών, απλά δεν είναι διατηρήσιμη και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις τώρα για μια ομαλή χρεοκωπία.


    Διαβάστε Περισσότερα "Guardian: Στην Ελλάδα πρέπει να επιτραπεί να χρεοκοπήσει «με χάρη»"

    Ερχονται νέες κλήσεις για το θέμα των υποβρυχίων

    Την αποστολή νέου πακέτου κλήσεων για καταθέσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ετοιμάζει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214. Η Εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεση της στοιχεία για να αποστείλει κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις και σε άλλα πρόσωπα, πλην των 37 που ήδη έχουν κληθεί, για την πρώτη φάση της μεγάλης προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό, που φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Καίριας σημασίας για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν τα στοιχεία που αναμένονται από την γερμανική Δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων και αυτά που έχει ζητήσει η Εισαγγελία μέσω δικαστικής συνδρομής για την κίνηση λογαριασμών προσώπων που είναι κατηγορούμενοι στο γερμανικό μέρος της υπόθεσης. Το αίτημα των ελληνικών αρχών προς την Γερμανία αφορά την διαβίβαση στοιχείων από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων ενώπιον της Γερμανικής Δικαιοσύνης, από τα οποία εκτιμάται ότι θα προκύψουν δεδομένα για διαδρομές παράνομων πληρωμών. Το διάστημα για το οποίο το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας ζητεί την συνδρομή των Γερμανών αφορά την περίοδο 2000 έως 2007 και όπως τονίζεται στα συνοδευτικά έγγραφα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των συγκεκριμένων προσώπων είναι απολύτως αναγκαία για την ανίχνευση και τον κολασμό κακουργημάτων που φέρονται να έχουν δράστες Έλληνες υπηκόους. Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώτων κληθέντων σε ανωμοτί κατάθεση έχει ήδη λάβει προθεσμία από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό του Οικονομικού Τμήματος για τις 28 Απριλίου, ενώ κάποιοι θα μεταβούν στην Εισαγγελία μέσα στις επόμενες ημέρες για να λάβουν προθεσμίες. 
     
    newsit
    Διαβάστε Περισσότερα "Ερχονται νέες κλήσεις για το θέμα των υποβρυχίων"

    Πέτρος Χριστοδούλου> Το πρώην στέλεχος της Go(verment)ldman Sachs, που διαχειρίζεται το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας!


    Το πορτρέτο του Πέτρου Χριστοδούλου, του νέου επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας, επέλεξε να παρουσιάσει το Spiegel Online. Το άρθρο είναι θετικά προσκείμενο, όπως είναι σαφές και από τον τίτλο: «Σωτήρας της Ελλάδας, ο άνθρωπος των 300 δις ευρώ». Είναι όμως και γεμάτο κατανόηση.
    Με την ερώτηση πια είναι η πιο άχαρη δουλειά στην Ελλάδα αυτές τις μέρες ξεκινάει το άρθρο του Manfred Ertel, ο οποίος κατόπιν συστήνει στους Γερμανούς αναγνώστες, τον Πέτρο Χριστοδούλου, επιφορτισμένο με το βαρύ καθήκον της καθοδήγησης της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση του χρέους. «Δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα» είναι τα λόγια του ίδιου του Πέτρου Χριστοδούλου στο Spiegel Online.
    «Όταν Πέτρος Χριστοδούλου κάθεται στο γραφείο του, αναπόφευκτα το βλέμμα του πέφτει σε ένα κατάλοιπο από τις καλές μέρες της Ελλάδας. Μέσα στην αίθουσα βρίσκεται το βραβείο που πήρε η κυβέρνηση της Αθήνας το 2007 από την βρετανική οικονομική εφημερίδα EuroWeek. Για τον ίδιο πρέπει να είναι μία υπενθύμιση και παράλληλα μία προειδοποίηση» γράφει ο Manfred Ertel, τονίζοντας πως πριν από τρία μόλις χρόνια το να αναλάβει κάποιος τη διαχείριση του ελληνικού χρέους ήταν σίγουρα παραπάνω από μία απλή υπόθεση. Ωστόσο αυτές τις μέρες όλος ο κόσμος κοιτάζει προς την Ελλάδα και αναρωτιέται πως θα καταφέρει να αποφύγει μία εθνική πτώχευση.
    Σύμφωνα με το Spiegel λοιπόν ο Πέτρος Χριστοδούλου είναι αυτός που συγκεντρώνει τα βλέμματα καθώς δική του δουλειά είναι να φροντίζει ώστε η χώρα να προμηθεύεται ευνοϊκά δάνεια από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για να εξοφλήσει τα παλιά της χρέη και να εξευμενίσει τους πιστωτές της Ελλάδας που υπογραμμίζεται ως το δυσκολότερο έργο.
    Το Spiegel βλέπει την κίνηση του πρωθυπουργού να διορίσει τον Πέτρο Χριστοδούλου ως μία αναμφίβολα ευχάριστη κίνηση, δεδομένου του υψηλού χρέους της χώρας τονίζοντας δε ότι οι κινήσεις του προκατόχου του στη θέση αυτή οδήγησαν την Ελλάδα σε πανωλεθρία. Σύμφωνα με το άρθρο ο Πέτρος Χριστουδούλου δεν διστάζει καθώς προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση. Στις δηλώσεις που φιλοξενεί το περιοδικό ο ίδιος τονίζει: «Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα σου που σφίγγεις τα δόντια και πιάνεις δουλειά»
    Οι ικανότητές του πρέπει να είναι εξαιρετικές δεδομένης της αποδοχής του στην Ελλάδα, αναφέρει το Spiegel. O Πέτρος Χριστοδούλου σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στο Columbia της Νέας Υόρκης, κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan και, πιο πρόσφατα, της Εθνικής Τράπεζας, πριν επιλεγεί σα σωτήρας της χώρας. «Ανέβηκα ψηλά και έπεσα με αλεξίπτωτο σε άγνωστο έδαφος» υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ δηλώνει πως η αποστολή που έχει αναλάβει είναι εφικτή.
    Ο Πέτρος Χριστοδούλου λαμβάνει αποφάσεις γρήγορα και σκόπιμα. Σκέφτεται πατριωτικά αλλά δρα σε παγκόσμιο επίπεδο, γράφει ο Manfred Ertel. Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes εκτιμά ότι στην τελευταία του δουλειά πρέπει να αμείφθηκε ετησίως με ένα μισθό περίπου 300.000 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αμοιβή του υπολογίζεται πως είναι σημαντικά χαμηλότερη. «Δεν θυμάμαι» χαριτολογεί ο ίδιος και τονίζει την ανιδιοτελή φύση των σημερινών του καθηκόντων και υποστηρίζοντας «Ένα είναι σίγουρο. Δεν είμαι πολιτικός και δεν σχεδιάζω κάποια σταδιοδρομία στην πολιτική»

    Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ

    Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας  " Λε Μοντ"  με τίτλο ΙΔΟΥ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ που αναδημοσίευσε η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ο κος Χριστοδούλου βρέθηκε  στο επίκεντρο της έρευνας της Fed για τον ρόλο που έπαιξε στις αρχές του 2009 ως εποπτεύων της ίδρυσης της συγγενικής στην Goldman Sachs λονδρέζικης εταιρείας Titlos, με σκοπό τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στην Εθνική Τράπεζα.

    Ο κ. Χριστοδούλου απάντησε στην εφημερίδα, ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs τη διετία 1987-1988.

    Ακολουθούν τα σχετικά δημοσιεύματα>

    Τα πλοκάμια της «Goverment Sachs», όπως οι ανταγωνιστές της στη Γουόλ Στριτ αποκαλούν την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, επεκτείνονται και στην Ευρώπη, με πρώην τραπεζικούς, επιτρόπους και «στοχαστές» να αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της στη γηραιά ήπειρο.
    Κομισάριοι, τραπεζικοί, «στοχαστές»



    Κομισάριοι, τραπεζικοί, «στοχαστές» Σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Λε Μοντ», που αναφέρεται στους ανθρώπους της Goldman στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι η Fed έχει βάλει στο στόχαστρο των ερευνών της για τις σχέσεις του ελληνικού Δημοσίου με την αμερικανική τράπεζα και τον νέο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου.
    Ο πρώην επικεφαλής διαχείρισης διαθεσίμων της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται, κατά τη «Μοντ», στο επίκεντρο της έρευνας της Fed για τον ρόλο που έπαιξε στις αρχές του 2009 ως εποπτεύων της ίδρυσης της συγγενικής στην Goldman Sachs λονδρέζικης εταιρείας Titlos, με σκοπό τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στην Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Χριστοδούλου άλλωστε, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, είχε θητεύσει πριν από την πρόσληψή του στην Εθνική, το 1998, στην Goldman Sachs.
    * «Η υπόθεση αυτή, γράφει η γαλλική εφημερίδα, φέρνει στο φως την ισχύ του ευρωπαϊκού δικτύου επιρροής της Goldman Sachs που έχει παγιωθεί από το 1985». Στους ανθρώπους της Goldman Sachs στην Ευρώπη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Πίτερ Σάδερλαντ, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επί Ντελόρ) και πρώην γενικός διεθυντής της GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου), προδρόμου του σημερινού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο Σάδερλαντ είναι σήμερα πρόεδρος της Goldman Sachs International αλλά και της πετρελαϊκής εταιρείας ΒΡ, «άνθρωπος κλειδί στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας».
    Το γεράκι της Μπούντεσμπανκ
    * Στους ανθρώπους της Goldman περιλαμβάνεται ακόμη, το πρώην μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ και της Μπούντεσμπανκ, το γνωστό «γεράκι» Οτμαρ Ιζινγκ, ο οποίος τάχθηκε πρόσφατα μέσα από τις σελίδες των «Financial Times» κατά του ενδεχόμενου διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε., ενώ μόλις χθες με δηλώσεις του μας έστειλε... στο ΔΝΤ. Ο Ιζινγκ φιγουράρει σήμερα στη λίστα συμβούλων της Goldman Sachs (http://www2.goldmansachs.com/ideas/global-markets-institute/past-research-and-conferences/past-conferences/top-five-risks-docs/top-five-risk-bios.pdf), στην οποία βρήκαμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ονόματα, εκτός αυτών που αναφέρει το χθεσινό δημοσίευμα της «Μοντ».
    Ο μέντορας του Μπλερ
    * Στην ως άνω λίστα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο Μάριο Μόντι, πρώην επίτροπος της Ε.Ε. και πρόεδρος σήμερα του εδρεύοντος στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκού ινστιτούτου Bruegel, ενός ινστιτούτου του οποίου εκπρόσωποι έχουν επίσης με άρθρα τους στον αγγλοσαξονικό Τύπο («Financial Times») συστήσει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Στον επίσημο κατάλογο της Goldman Sachs βρίσκεται ακόμη και το όνομα του γνωστού διανοούμενου, μέντορα του Τόνι Μπλερ και εμπνευστή του «τρίτου δρόμου» Αντονι Γκίντενς(!).
    Η «Μοντ» αναφέρει ακόμη ως άνθρωπο της Goldman Sachs τον λόρδο Γκρίφιθ, πρώην σύμβουλο της «σιδηράς κυρίας» της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι στην Goldman έχει θητεύσει και ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος φερόταν και ως πιθανός υποψήφιος για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ. *

    Χριστοδούλου: Εργάστηκα 2 έτη

    Επιστολή στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» έστειλε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.
    Διευκρινίζει ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs τη διετία 1987-1988 με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών. Επίσης, επισημαίνει ότι το 2005 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ένα swap ελληνικών τίτλων που κατείχε η Goldman Sachs. Η αγορά του swap πραγματοποιήθηκε -τονίζει στην επιστολή- μέσω της δευτερογενούς αγοράς με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών.

    ΠΗΓΗ : kourdistoportokali
    Διαβάστε Περισσότερα "Πέτρος Χριστοδούλου> Το πρώην στέλεχος της Go(verment)ldman Sachs, που διαχειρίζεται το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας!"

    ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ!

    Από τον : Σοφιστή
    Οι δημοσιογράφοι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Ολγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής δεν είναι γλύφτες!! Το ίδιο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του MEGA, Χασαπόλουλος...
    Λιάρος, Στραβελάκης, Σπυράκη, Οικονομέας και βάλε, δεν είναι γλείφτες της κυβέρνησης ούτε και διαπλεκόμενοι της εξουσίας!!

    Αναγκάζομαι να προβώ εγγράφως εις την παρούσα διαβεβαίωση διότι παρακολουθώ μετά λύπης μου να συντελείται μια μέγιστη αδικία σε βάρος ανθρώπων που με θάρρος και αυταπάρνηση, δίνουν καθημερινά τη μάχη, και τη ζωή τους ακόμα, στο βωμό της ενημέρωσης και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας.. Αυτοί λοιπόν οι αγωνιστές της ενημέρωσης υπέβαλαν μήνυση στο site «Φίμωτρο», το οποίο έκανε ηλεκτρονική δημοσκόπηση με την εξής ερώτηση: «Ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση»; Ο Παναγιωτόπουλος, η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, ο Καψής, ή ο Χασαπόλουλος;

    Πρώτη μου φορά βγαίνω τόσο πολύ έξω από τα ρούχα μου και νιώθω το καλλίγραμμο κορμί μου τόσο γυμνό και εκτεθειμένο στο άδικο.. Αλήθεια, υπάρχει κανείς σε τούτον τον τόπο που πιστεύει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαπλεκόμενοι γλείφτες; Αρκούν δύο-τρία μόνο σημεία της τεράστιας προσφοράς τους στην ενημέρωση, για να πείσουν ακόμα και τον πιο ελεεινό συκοφάντη τους ότι οι τιτάνες αυτοί της αντικειμενικής δημοσιογραφίας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το γλείψιμο, την διαπλοκή, το ψέμα και την απάτη σε βάρος του κοινού που εντέλλονται να ενημερώσουν..

    Οι πάντες λένε σήμερα ότι τότε, το βρώμικο 2009, αν η κυβέρνηση των ανικάνων του Καραμανλή είχε πάρει κάποια μέτρα η χώρα θα είχε σωθεί από την καταστροφή. Και ερωτώ βρε άθλιοι συκοφάντες αγνών και άδολων δημοσιογράφων. Ποιός εμπόδισε με κάθε τρόπο να ληφθούν αυτά τα μέτρα; Αν οι δημοσιογράφοι αυτοί ήταν γλείφτες της τότε κυβέρνησης, θα έκαναν τα πάντα για να τη ρίξουν; Ποιος ξεχνά πως ακόμα και κάποια διστακτικά μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, όπως τεκμήρια για τους επαγγελματίες, κλπ, αναγκάστηκε ο μπουχέσικος καραμανλισμός να τα πάρει πίσω ύστερα από τον ξεσηκωμό σύσσωμου του πασοκισμού και αυτών των παλικαριών της δημοσιογραφίας που είχαν ζωστεί τα «καλάσνικοφ» και ξεσήκωναν τον κόσμο να βγει στους δρόμους; Γλείψιμο της κυβέρνησης είναι αυτό;

    Και ύστερα βρε τιποτένιοι συκοφάντες και λαϊκιστές, ποιός στήριξε την κυβέρνηση για να σώσει την πατρίδα; Ποιος στήριξε την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας και του διεφθαρμένου και «κοπρίτη» λαού της, την χρεοκοπία και το βούλιαγμα του «Τιτανικού» και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία κλίματος φόβου και ενοχής ώστε να περάσει το μνημόνιο ως ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας; Ποιος απείλησε, καθύβρισε και λοιδόρησε απεργίες και κάθε κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του μνημονίου; Ποιος συγκάλυψε το μεγάλο κόλπο, ότι ή προσφυγή στον ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο Στρος Καν, ήταν «μιλημένη» ακόμα και από τις εκλογές του βρώμικου 2009, τότε που «λεφτά υπήρχαν»; Και αν δεν ήξεραν γιατί δεν έκαναν ρεπορτάζ για να μάθουν ως όφειλαν; Ποιος συνεχίζει να στηρίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα νέα μνημόνια που καταδικάζουν τη χώρα τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια μόνο και μόνο για να πληρώνονται οι «αγορές» και να δυστυχούν οι ανθρώποι;

    Γλείψιμο βρε γελοίοι συκοφάντες, λαϊκιστές και χαμένα κορμιά είναι η σωτηρία της πατρίδος, ή υπέρτατο καθήκον; Τολμάτε και χαρακτηρίζετε αυτούς τους ήρωες της ενημέρωσης και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας ως γλείφτες; Βεβαιώνω λοιπόν υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι γλείφτες.. Εμένα περισσότερο για προδότες και εθνικοί μειοδότες μου φαίνονται..

    ΠΗΓΗ : fimotro
    Διαβάστε Περισσότερα "ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ!"

    Ποιοί κρύβονται πίσω απο τις νέες αγωγές κατά των bloggers;;;

    Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Αν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Γιώργος Μπόμπολας οι οποίοι είναι οι...
    μεγαλοϊδιοκτήτες του Mega αλλά και μεγαλο-εργολάβοι του Δημοσίου (σημειώστε το αυτό) δεν δίνανε το ΟΚ ώστε να προχωρήσει η συγκεκριμένη αγωγή μέσω του νομικού τμήματος του καναλιού, δεν υπήρχε περίπτωση οι δημοσιογράφοι του Μega να κάνανε μήνυση για κάτι που όλος ο κόσμος παρακολουθεί εξόφθαλμα κάθε βράδυ.

    Δηλαδή την απόλυτη προπαγάνδα του Mega υπέρ της συγκεκριμένης Κυβέρνησης αλλά και γενικότερα υπέρ της κάθε κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

    Mόνο το Mega κατά αυτούς έχει το δικαίωμα να κρίνει τους πάντες, από τους φορτηγατζήδες ως τον πρωθυπουργό (αναλόγως συμφερόντων πάντα) και φυσικά κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να τους κρίνει για το θεάρεστο έργο που επιτελούν.

    Όσο για τους μηνυτές, στους οποίους θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη όπως ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος αλλά και οι 'δημοσιογράφοι' -σχολιαστές του δελτίου (Ολγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Π. Τσίμας και Μ. Καψής) , καλά θα κάνουν να αποσύρουν τις μηνύσεις γιατί πλέον ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και τα γιαουρτάκια δεν θα αργήσουν να μεταφερθούν απο τον χώρο των πολιτικών και σε αυτόν των δημοσιογράφων.
     

    Διαβάστε Περισσότερα "Ποιοί κρύβονται πίσω απο τις νέες αγωγές κατά των bloggers;;;"

    «Ελληνας κροίσος με τέσσερα γράμματα» : ΑΚΗΣ

    Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ του και βγήκε off shore και πάμπλουτος! Με τον μισθό υπουργού για 20 χρόνια και να μην έτρωγε τίποτα και να ζούσε μόνο με αέρα αυτά που θα μπορούσε να μαζέψει είναι το πολύ 1 εκατομμύριο ευρώ. Η περιουσία του Άκη σήμερα; Δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη. 
    Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα...
    ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.

    Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...

    Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.

    Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....

    Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώ

    Επίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.

    Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!

    Όσον αφορά το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει “πιάτο” τον Θερμαϊκό.

    Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.

    Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελείς βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.

    Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.

    Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.

    Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...

    Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

    Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ.

    Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο.

    Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.

    Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ.Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

    Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

    Ο Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON.

    Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

    Ο ίδιος άνθρωπος

    Ο Οικονομίδης συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ.

    Παρόλο που η κ.Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

    Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

    Οσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;

    Ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας Τσοχατζοπούλου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

    Εν τω μεταξύ ... άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006.



    Προσέξτε τώρα και το καλύτερο

    Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός δηλώνει ετήσιο μεικτό εισόδημα 85.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.000 ευρώ και κοινές καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 142.000 ευρώ.

    Φτώχεια καταραμένη δηλαδή....

    Όλα αυτά έρχονται να συμπληρώθουν και απο το κερασάκι της τούρτας αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, απο τις αποκαλύψεις της «Realnews» δηλαδή για την αγορά των υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι το πόρισμα του ΣΔΟΕ όπου φαίνεται το ελληνικό δημόσιο να ζημιώθηκε από τις μίζες για τις αγορές αυτές κατά 300 εκ ευρώ!!!

    Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σε όλα αυτά; Μια απλή διαγραφή θα κάνουν και φυσικά κουκούλωμα.. Γιατί αν πάει φυλακή ο Άκης θα μιλήσει και εάν μιλήσει θα πάρει και άλλους μαζί του. Πάρα πολλούς!!
     
    ΠΗΓΗ : tromaktiko
    Διαβάστε Περισσότερα "«Ελληνας κροίσος με τέσσερα γράμματα» : ΑΚΗΣ"

    Στον εισαγγελέα οι οικονομικοί επιθεωρητές που φέρονται ότι διέγραφαν χρέη

    Στέρησαν από τα ταμεία του δημοσίου δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

    Νέα προθεσμία για την Παρασκευή το πρωί ζήτησαν και πήραν από τους εισαγγελείς οι 17 από τους 18 οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος, όπως απιστία και ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

    Μόνο μία πρώην οικονομική επιθεωρήτρια το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους υπόπτους παρέδωσε μαζί με το δικηγόρο της πολυσέλιδο υπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις αρνούμενη ότι η ίδια προέβη σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη .

    Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, οι οικονομικοί επιθεωρητές που ελέγχονται ποινικά φέρονται ότι παρανόμως προέβαιναν σε επανελέγχους εταιρειών, δήμων , αλλά και ενοριών διαγράφοντας βεβαιωμένες οφειλές και χρέη των ελεγχομένων και ... στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων χρεωστικά πορίσματα συναδέλφων τους.

    Η πρώτη από τους υπόπτους , σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα της ρίχνει τα βάρη στον πρώην προϊστάμενό της, αλλά και στη βασική μάρτυρα κατηγορίας αντιτείνοντας ότι η ίδια δεν είχε ούτε καν την αρμοδιότητα να... μηδενίσει οποιοδήποτε χρέος, καθώς , ως είθισται , τον τελευταίο λόγο για τέτοιες αποφάσεις έχουν άλλες διοικητικές και δικαστικές υπηρεσίες.

    Μετά την υποβολή όλων των υπομνημάτων εκ μέρους των υπόπτων οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν όλοι οι ύποπτοι θα καταστούν κατηγορούμενοι στο επόμενο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης της σοβαρής αυτής υπόθεσης που φέρεται ότι στέρησε από τα ταμεία του δημοσίου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    newsbeast
    Διαβάστε Περισσότερα "Στον εισαγγελέα οι οικονομικοί επιθεωρητές που φέρονται ότι διέγραφαν χρέη"

    Υπουργοί πίσω από διαγραφή προστίμων;

    Τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς στην υπόθεση των παράνομων επανελέγχων σε ιερούς ναούς, φορείς του δημοσίου κ.α, «δείχνει» η πρώτη από τους οικονομικούς επιθεωρητές, που έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος.
    Στο υπόμνημα, που κατέθεσε, η συνταξιούχος σήμερα πρώην οικονομική επιθεωρήτρια, η οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση κατηγορώντας τους ανωτέρους της αλλά ακόμη και τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς στις περιπτώσεις των επανελέγχων σε ιερούς ναούς.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, που έφτασε στη Δικαιοσύνη, συγκεκριμένοι ελεγκτές προέβαιναν σε φορολογικούς επανελέγχους και διέγραφαν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, από άλλο κλιμάκιο συναδέλφων τους.
    Σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια οι καταγγελίες σε ότι την αφορούν, είναι όψιμες και στηρίζονται σε πλήθος ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων.
    Άλλωστε όπως η ίδια υποστηρίζει δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τον καταλογισμό ή τη διαγραφή των προστίμων, καθώς τις σχετικές εντολές τις έδιναν οι προϊστάμενοι της
    Η πρώην οικονομική επιθεωρήτρια ελέγχεται ποινικά, επειδή συνυπέγραψε τις εντολές επανελέγχων σε οκτώ δήμους (Κάρλας, Θήρας, Χαλκηδόνας, Καλύμνου, Ύδρας, Άμφισσας, Λαμίας και Ίου) καθώς και στο ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων Πολυτεχνείο Κρήτης από το 2003-2008.
    Οι υπόλοιποι 16 οικονομικοί επιθεωρητές, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους στο τέλος της εβδομάδας.

    Newsbomb Logo
    Διαβάστε Περισσότερα "Υπουργοί πίσω από διαγραφή προστίμων;"

    Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε το τέρας που βίασε και σκότωσε το βρέφος του - ''Θόλωσα επειδή έριξε στο πάτωμα την ηρωίνη μου''!


    Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν για τη φρικτή δολοφονία - Ο πατροκτόνος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος...

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος τοξικομανής από τη Χαλάστρα που βίασε και δολοφόνησε τη μόλις 18 μηνών κόρη του. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι προέβη σ’ αυτές επειδή η κόρη του έριξε στο έδαφος δόση ηρωίνης.

    Το 18μηνο βρέφος βρέθηκε νεκρό, την περασμένη Πέμπτη (24-03-2011), δίπλα στην 8χρονη αδελφή του από τη μητέρα τους που επέστρεψε στην παράγκα όπου διέμενε η οικογένεια, σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Ο δράστης, που ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, συνελήφθη λίγο αργότερα στο σταθμό των ΚΤΕΛ στην περιοχή της Μενεμένης.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος κατέληξε από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι, ενώ διαπιστώθηκαν εμφανή ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

    newsit
    Διαβάστε Περισσότερα "Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκε το τέρας που βίασε και σκότωσε το βρέφος του - ''Θόλωσα επειδή έριξε στο πάτωμα την ηρωίνη μου''!"

    Δημοφιλείς αναρτήσεις